sunnuntai 12. kesäkuuta 2022

Palmikkosukkia

 Laiturineulonnat alkoivat viime tiistaina. Piti keksiä mukaan joku helppo ja kiva.

Mun palmikkosukka on helppo ja menee jo korvakuulolta monien vuosien jälkeen. Varakässykin oli. Onneksi, sillä ennekuin ehdin ensimmäistäkään puikollista, niin puikko sukelsi laiturin raosta mereen. Illan opetuksia oli kaksi: JOS neulot laiturilla, niin varaa mukaan bambupuikot! Ne kelluu. Testattu on pari kesää sitten. Koivupuikkokin meni upoksiin, mutta bambu ei. Toinen opetus oli et kannattaa varata reissuun aina varakässy.

Lankana teetee Salla, menekki 106 g eli vähän kolmatta kerää, puikot 3½ mm Prym Ergonomics. Seuraavana päivänä sain veistin, että emäntämme Kulhon saaressa oli "sukeltanut" mereen lurvahtaneen puikkoni talteen.

Koska malli on kiva ja helppo, niin päätin kokeilla sitä myös vauvasukkaan. Ekan (kuvassa vasemmalla) tein ihan samoilla silmukoilla, seuraavissa vähensin yhden silmukan palmikon molemmilta puolilta.

Lanka kaikissa teetee Helmi, puikot 2½ mm 15 cm Zingit. Jämäkeriä yhteensä 62 g. Hirmuisen kivoja tikuteltavia ja näitä on tulossa lisää. 

Ekan neulomakerhon sää ei olisi voinut olla hienompi! Meitä oli isäntäväen lisäksi 10 ja aika kului taas liian nopeasti. Kotimatkan alkaessa oli peilityyntä:


Pitkä viikonloppu mökillä alkoi jo torstai-iltana. Perjantaina pääsin toteuttamaan itseäni, eli polttamaan oksia. Pakko oli käyttää tilaisuus hyväksi - ei sitä tiedä koska seuraavan kerran tulee tilanne, ettei ole metsäpalovaaraa... Aamukasilta sytytin nuotion, puolilta päivin oli valmista. Loppupäivä menikin "ruuanlaiton" parissa. Tällä kertaa rosvopaistinyhtöpossuni onnistui hienosti. Edellisestä kokeilusta ei kannata muistuttaa...

Valkoposkihanilla on jo vauvoja:

P.S. Otin sitten minäkin kommenttien valvonnan käyttöön. Ikävä juttu, mutta intialaisten pornosivujen linkit kommenteissa ei oo kivoja :(

7 kommenttia:

 1. Kutoo mopsien kanssa13. kesäkuuta 2022 klo 7.53

  Suloiset sukat! Mä en millään saa sukissa mitään kuvioita aikaan, harmittaa joskus. Tuntuu, että säiden haltia on täydessä armossaan suodessaan meille sopivasti aurinkoa, tuulta, lämpöä ja raikkautta!

  VastaaPoista
 2. Nuo sinun palmikkosukat ovat kyllä tosi kauniit! Olen sellaisia tehnyt jo useampia pareja ja viime aikoina ohje on kutkutellut mielessäni, että tekemään, tekemään!

  VastaaPoista
 3. Mä oon ihan pihalla näiden kommentointien kanssa ku joka blogissa on erilaisia käyntäntöjä. Ymmärrän kyllä miksi on, en sitä moiti. Ja koko systeemi tuntuu muuttuneen. Ja miks niitä roskakommentteja on nyt yks kaks alkanu tuleen. On tää kummallinen maailma nykyään. Ehkä pitää jättää tää internettimaailma käyttämättä.
  Upea keli tosiaan on veneilyssä ollut. Mulla on kyll niin ikävä merielämää.

  VastaaPoista
 4. Aivan suloisia sukkia. Palmikoita on kivaa neuloa

  VastaaPoista
 5. Kauniita sukkia! Onko tuo se joskus ehkä 8vuotta sitten Suuressa Käsityössä ollut sun ohje. Tein niitä liukuhihnalla, kun oli Hesassa hoitamassa tyttären lapsia. Yhtenä aamuna toinen lapsista kysyi, "Mummi, miksi se lanka on nyt keltaista. Eilen oli se oli valkoista." Olipa ehtinyt lapsen yöunien aikana valmistua edellinen pari. Onko sitä ohjetta vielä jossakin?
  Mulla on aina pari (joskus kolmekin) varatyötä mukana erilaisten haverien varalta.
  Mua inhottaa kanssa nuo roskakommentit ja olen joutunut pitämään kommenttien hyväksyntää päällä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ohje löytyy: https://www.teeteeshop.fi/teetee1014-teetee-tundra-2.html Ja just tänään kuulin että toiveissa olis saada Tundraa vastaavaa lankaa uudestaan valikoimaan. Minustakin kiva malli. Nyt noita vauvasukkia tulee liukuhihnalta.

   Poista
  2. Kiitos ja nyt taas on malli. Mutta tuo to do-lista on pitkä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!