perjantai 22. syyskuuta 2023

Simppeli thing, Salkkari ja tilausneule

Kyllä täällä puikot suihkii vaikka mitään ei kuulukkaan! 

Ekaks taas yks uusi lanka puikoille Antea Soft:

Lanka on luomupuuvillaa, merinoa ja alpakkaa kauniissa liukuväreissä. Törmäsin alkuvuodesta Raitalampaan blogissa kivaan huivimalliin ja pitkään olen odotellut The Mallin ja The Langan kohtaamista. Nyt se viimein tapahtui!

Lankaa kului tasan kaksi kerää. Helppo ja kiva ohje löytyy ilmaiseksi Ravelrystä. The Simle Thing.

Langassa on kauniit värit ja se ei tosiaan kutita tai pistele. Malli kiva ja erityisesti kolahti tuo I-cord reuna. Yksinkertainen on kaunista.

Seuraava uutuus kohtasi perinteen. Laines Du Nordin Poema päätyi mun ikivanhaksi Salkkariksi. Mun vanha ohje löytyy yllättäen edelleen netin syövereistä, vaikka sitä alkuperäistä lankaa ei ole ollut saatavilla enää ikuisuuksiin!


Yksi kerä Poemaa riittää. Puikot ja muu ihan ohjeen mukaan.

Mun piti laittaa toi keväällä ompelemani mekko päälle kuvausta varten ku huomasin et langan värit oli just samat!

Ja sitten vielä yks. Tilausneule, joka on aiheuttanut kiukuttelua pitkin loppukesää ja alkusyksyä. Joitain juttuja sitä vaan ei haluu tehdä, mut lupaa silti. Asiakas aikoi tehdä sen itse, mutta jotenkin se päätyi mun puikoille... Ohje oli joku Drops (olen kiukuspäissäni laittanut ohjeen roskikseen)

Lankayhdistelmä oli teetee Helmi + Gedifra Soffio. Puikot 3½ ja 4½ . 

Mulle vaan noi Dropsin ohjeet on vähän niinku kirosana. Upeita malleja ja suomenkielisiä ohjeita on pilvin pimein. Ohjeet vaan on niin sekavia ettei kauheesti tee mieli tarttua. Ei turhaan sanota, et lue koko ohje ennekuin aloitat! Asia, joka tarvittais heti alkuun löytyy usein jostain sivulta seittemän! Tässäkin ohjeessa vasta sivulla 4 pyydettiin tarkistamaan neuletiheys... Tai olla jossain kädentien kavennusten kohdalla tai jotain. No kiitostakin pitää antaa. Ohje oli hyvin mietitty ja virheetön. Sellaiseen ei ihan joka päivä nykyään törmää.

Joka tapauksessa kaikkien säätöjen jälkeen nuttu tuli. Valitettavasti valmiista ei ole kuvaa. Vielä tänään vaihdettiin napit. Toivottavasti asiakas tykkää. Mä olen vaan iloinen et valmiiksi tuli ja nätti oli.

Nyt kohti uusia neulomuksia! Jotain kivaa ja rentouttavaa eli sukkia. Ainakin.

Ja vielä loppuun viime viikonlopun hehkutukset. Viimeinkin uusi sieniveitsi pääsi tositoimiin:

Näitä siivotessa työjuoma olis maistunut toisellekin... Ötökkähuppuja on tehty, mutta aina unohtuu käyttää...


Maanataiaamun töihinlähtö oli pikainen. Jo muutaman hetken kuluttua ennennäkemätön hernerokkasumu oli peittänyt maailman!


4 kommenttia:

 1. Kauniita ja lämpimän näköisiä neuleita olet tehnyt. Ihastuin tuohon ekan kuvan huiviin. Tuollainen kapea huivi on mönikäyttöinen. Sinulle muuten sopii tuo punainen väri todella hyvin.
  Mukavaa viikonloppua sinulle.

  VastaaPoista
 2. Hauska, että tuosta huivimallivinkistä oli iloa sinullekin. Pitäisi varmaan itsekin ruveta neulomaan toista!

  VastaaPoista
 3. Päätin tehdä sen ensimmäisen huivin tyttärelleni joululahjaksi. Lankakin on kotona valmiina. Taas ratkesi yksi joululahja, nyt vaan huivi puikoille. Ja kyllä olen edeltäjän kanssa samaa mieltä punaisen sopivuudesta sinulle.

  VastaaPoista
 4. Eka kuva näkyi aluks vaan puoliksi ja luulin, että oot käyny kampaajalla. Noh, myöhemmissä kuvissa sitt paljastui ett hiukset olikin takana nutturalla.
  Kaunis tuosta tilaustyöstä tuli mutta muista nyt seuraavalla kerralla ku joku yrittää nakittaa sulle tilaustyön, että mietit ainakin yön yli, lasket vielä viitenkymmeneen yms. Älä ihan heti lupaudu. Kyllä oikeasti voit sanoa ei. Noh, tietty joku vanha kanta-asiakas niin ehkä voit tehdä poikkeuksen jos ei ole iso ja vaativa työ.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!