torstai 14. syyskuuta 2023

Kirjoneule Alpaca Cottonista

Elokuu vilahti ohi pikavauhtia! Syksyn uudet langat saapuivat puotiin kertarysäyksellä ja ihan hysteerinen olo on, kun kaikkea ei millään ehdi saada puikoille yhdella kertaa! 

Ensimmäinen ihanuus on Austermannin Alpaca Cotton;

Lanka on ihanan kevyttä, kuohkeaa ja kaunista. Värikartalla on 4 väriä - alpakoiden omia eikä värjättyä. Puseron koko on S ja se painaa alle 300 grammaa! Innoissani aloitin tekemään ohjeen mukaan takakappaletta. Vasta jossain kädentien kohdalla tuli mieleen, et olishan tuon voinut tehdä pyörönäkin... Kirjoneuleen nurjat kerrokset oli välillä "vähän" hankalia. Hihat teinkin sitten Pyörönä CraSy Trioilla.

Puikot 4½ mm Addin Unicornit. Nämä "yksisarvispuikot" oli  tosi kivat. Eilen niitä saattin myös CraSy-versioina. Lankaa tästä projektista niin paljon, että jämistä syntyy vielä pipo - pitäähän niitä uusiakin puikkoja päästä kokeilemaan...

Elokuun viimeisenä tiistaina tehtiin Karvisen kanssa päiväreissu Suomen eteläisimmälle asustulle saarelle. Pieni uusinta myrskyiselle "etelänlomalle" yli vuosi sitten huhtikuussa.

Tällä kertaa sää suosi. Tosin hieno kokemus oli se myrskykin. Ainakin mun mielestä.

Matkakässynä mulla oli vauvan kypärämyssy. Koko setti tuli valmiiksi viikkoa myöhemmin etäpäivänä mökillä:

Lanka teetee Helmi, menekki koko settiin ihan pikkuisen yli kerä! Myssy 2½ Addin 60 cm pyöröillä, peukuttomat lapaset 2½ 15 cm Zing&Symphonieilla (koska molemmista sarjoista on osa puikoista katkennut/kadonnut) ja tossut 2,75 mm KnitPro 15 cm puikoilla. Setti oli tilausneule.

Pitkästä aikaa kuva sielunmaisemasta. Etäpäivän aattoiltana viime viikon tiistaina. Aurinko laskee jo tosi aikaisin.
Viikkoa aikaisemmin vietin unettomia öitä. Kuuhulluus ei oo kivaa...
Kaikkea jännää on taas edessä. Verkkopuodin uusi ilme julkaistiin maanataina. Eilen alkoi yks opiskelu ja lauantaina Neuleklubi kansalaisopistolla, Siispä taitaa tämä blogiparka jäädä jatkossakin heitteille. Toki ainakin kolme neuletta on valmiina, kuvaamatta ja raportoimatta, joten pysykääpä kuulolla!2 kommenttia:

 1. Aivan huippuihanat värit ja kuviot tuossa paidassasi ja suloisia nuo vauvaneuleet.
  Mukavaa viikonloppua sinulle

  VastaaPoista
 2. Kutoo mopsin kanssa17. syyskuuta 2023 klo 10.18

  Olen tainnut lankaa läheltä nähdäkin ja jopa koskea, kerrassaan upean pehmeä ja kevyt! Tekemistä ja kutomista riittää, aina tulee joku jämä ja/tai pyyntö johonkin, omat teen, kunhan ehdin. Houkutuksia on enemmän kuin tarvetta, mutta niinhän se on missä hyödykkeessä vaan.
  Syksyn harrastukset alkaneet tai alkavat tuota pikaa, niistä olen mitä iloisin!
  Kyllä syksy on antoisa aika, vaikka sataa ja pimeää ja kuraa ja ja ja , mutta puikot ja villaa, niillä selättää sään kuin sään ja valoakin saa painamalla katkaisijaa. Nautitaan!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!