sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Junasukkaviikko ja huurteista

The Lankakauppaan tulla tupsahti laatikollinen söpösiä pikkuisia vauvalankakeriä. Kuusi yksiväristä ja kuusi kirjavaa sävyä. Äkkiä piti saada lanka puikoille ja mikäs nyt vauvalangasta nopeiten syntyisikään ku ne legendaariset Junasukat! Vaikka aloitin nämä ensimmäisenä niin viimeisenä valmistuivat...
Puikot 2,25 mm Knit Pro Symphonie Wood 15 cm sukkapuikot ja menekki 26g eli hippasen päälle 1 kerä. Houkutukseksi laitan tässä kuvan kaikista väreistä:

Lanka on siis 25g:n kerällä ja metrejä siinä on 105. Koostumus on perinteistä sukkalankaa eli 75% villaa ja 25% polyamidia, hinta 2 eur. Tästä siis tikuttelee sukat vähän isommallekin. Ei mee heti rikki vaikka näillä kaveltäsikin. Kevään aikana tästä on tulossa Suureen kässylehteen malleja. Ainakin värikäs leikkimato oli tosi hauskan näköinen!

Asiakaskin halus mun tekevän junasukat. Vähän isommat ja "siitä hienosta langasta". Eli teeteen primaverasta. 75% merinoa ja 25% silkkiä. Puikoilla 3,25mm tikuttelin:
Menekki oli 39g.

Jo pitkään on mielessä kutitellut ajatus aikuisten kokoisista junasukista. mallihan on mainio. Ja kun kerran junasukkaviikkoa vietin niin pistinpä toimeksi:
Lankana superwash-käsitelty täysvilla Topp t´Tå, 50g=55m ja puikoilla 5. Normi junasukan silmukat ja kerrokset ja mainiot aikuisten sukat sain aikaan (koko ainakin 40). Menekki oli 176g. Nämä unisukat lahjoitan Tyksiin Ystävänpäivän Sytomyssykeräykseen. Koska multa ei nyt niitä myssyjä synny millään niin kutsun näitä keräystuotoksiani jalkasytomyssyiksi... JOS olet innostunut neulomaan tai virkkaamaan Tyksiin lämpimiä "jalkamyssyjä" niin tätä lankaa mulla on eri väreissä kolmisen kiloa ja siitä riittää. Anjalinilta saat hakea (tai multa kotoa Turusta jos niin sovitaan).

Alkuperäinen suunnitelmani oli saada hauska yhteiskuva viikon kaikista Junasukista yhdessä, mutta valkoiset lähtivät matkaan ennenkuin muut valmistuivat. Joten tässä vaan isot ja pienet:
Vielä yhdet jalattimet on puikoilla ja sitten teen jotain ihan muuta jostain ihanasta langasta...

Voi teitä - lukijaparkani. Edes talvella ette pääse eroon mökkihöperyydestäni! Pakkohan sinne oli päästä kun jäät näyttivät suunnilleen kestäviltä...

Ei upottu jäihin ja perille päästyä mökki näytti...huurteiselta:
Tällaisia kuvaviestiejä lähettelin matkaan muutaman:
Perinteisen "sielunmaisemakuvan" jälkeen tarvottiin takaisin vastarannalle...
Kauhia mökkihöperyyskohtaus jäi jäljelle. Olis pakko päästä takaisin...

11 kommenttia:

 1. Oi voi, mä en millään pääse mun kesäpaikkaan talvella. Tarpomismatka olis aika pitkä ja saattaa olla joku väyläkin auki matkalla. Kyllä siell miehet käy kelkoilla mut ne tietää mistä mennä ja milloin.
  Mä niin kateellisena on aina seurannu Tassun syömisiä, se ei kranttuile. Hali ei ilmeisesti oo saanu tuoretta lihaa ku ei sitä oo syöny vaikka tarjottu on. Noh, katotaan miten katti kehittyy;)

  VastaaPoista
 2. Ihania noi sukat, tuo vallan mainio ajatus että aikuisen jalkaan junasukkaa, voi olla muuten että se istuu hyvin jalkaan!
  Mökkihöperö.... välillä olo on kyllä sitä, vaikkakaan ei sitä kesämökkiä ole, töissä kun viikot käy niin ihan mukavasti sitä tänne kotiin sulautuu....

  VastaaPoista
 3. Onpas sukilla kokoeroa.
  Ihana lankojen värimaailma.

  VastaaPoista
 4. Heips, no joko nyt piti saada mökkihöperyys taas päälle? Hetken taitaa kestää vielä, ennenkuin kevät koittaa, mutta tuossa tuokiossahan se täällä on!
  Kivat junasukat aikuiselle - voisit varata mullekin yksiin sukkiin - voisin ottaa hermolevoksi tuon ikuisuusprojektin rinnalla :) .

  VastaaPoista
 5. Suloisia sukkia oletkin junaillut. :-)
  Voi, minä en kyllä pääse näin talvella mökille, se on niin kaukanakin eikä ole talvilämmin... :-( Kiva että sinä sentän pääset välillä kurkkimaan. :-)

  VastaaPoista
 6. Oi, mitä kaikkia ihania junasukkalankoja. Nam :)! Aikamoinen junasukkasaalis sulla :)!

  VastaaPoista
 7. Ei ole enää pitkä aika , kun alkaa mökkikausi. Ajatteles, ihan kohta on maaliskuu ja KEVÄT, ihanaa.

  VastaaPoista
 8. neuloo mopsien kanssa28. tammikuuta 2013 klo 14.51

  Söpöt junat! Tekisi mieli yrittää, mutta, mutta...

  Malta nyt mielesi mökkeilyn kanssa, höperöi jotain muuta näin jääkaudella ja nautit sitten viisinverroin sulasta ja keväämmästä.

  Aika hyytävän näköinen mökin klasi.

  VastaaPoista
 9. "junasukkamalli" on hauska kutoa, kaunis katsella ja ennenkaikkea mukavat jalassakin
  mökkihöperyys saa täälläkin lääkettä ens viikol, tuskin viikkoa kauempaa taretaan, on nääs kantovesi ja puucee:))

  VastaaPoista
 10. Jos sinulla kesäkelillä mökille venematkaa on useampi kilometri, ei kai talvikelillä sama matka?

  VastaaPoista
 11. Hauskat nuo aikuisten junasukat; pitääkin joskus kokeilla:) Vai kävitte jo mökillä; ei kestä enää kauhean kauan, kun sinne pääsee jo veneellä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!