keskiviikko 30. tammikuuta 2013

Koska jalkasi ovat sen arvoiset!Tampesterin kässymessuilla tutustuin Toikan osastolla Bermont-lankohin. Upeita materiaaleja ja mahtavat värit. Meikäläisen kategoriassa ”Pakko saada” –lankoja. Camino Alpakassa oli upeat värit ja lanka suorastaan kiljui haluavansa päästä mun mukaan. Koska en osannut päättää väriä niin otin yhden kerän kolmea eri väriä…

Useamman viikon vaan hellittelin ihanuuksiani, mutta Joulun jälkeen oli jo pakko luoda silmukat. Edelleen en osannut päättää väriä joten…perusraitasukkaa pukkas:

Puikoilla Knit Pro 2,5 mm Symphonie Wood ja 12 kerrosta per väri vuorotellen jokaisella värillä. Menekki 67g. Naminami! Lankaa jäi sen verran, että harkinnassa olis sormikkaat. Susumaiseen tapaan kaikki sormet eri väreillä.

Niin namia oli, et The Lankakaupassakin on jo tarjolla tätä hienoa alpakkasukkalankaa tällä hetkellä 6 väriä:
50g=200m, 60% superwash merinoa, 20& alpakkaa ja 20% nylonia vahvikkeeksi. Pesu villaohjelmalla.

Puodissa työssäoppimassa oleva artesaaniopiskelija Maria keksi mainion mainoslauseen tälle ylelliselle langalle:

 ”Koska jalkasi ovat sen arvoiset!”

Toinen Bremont- lanka on puikoilla…

Sit aiheeseen mökkihöperyys! Kiitos edellisen postin kommenteista. Mökkihöperyys on todellakin vakava ”sairaus”, johon ei löydy lääkettä muusta kuin mökkeilystä. Tosiasiassa tähän aikaan vuodesta siinä ei ole järjen hiventäkään! Tässä muutama vastaus edellisen postauksen kommentteihin:

KristiinaS: Ei kandee olla kade! Laivaväylä avattiin tänään, joten ei sinne enää pääse. Ainakaan muutamaan viikkoon. Eikä ehkä koko talvena jos ei tule paukkupakkasia. Sattumalta Karvis huomasi uutisen lehdessä.  

Helkky: Ei meilläkään talvilämmintä. Sunnuntaina sisällä oli miinus 5,5 ja ulkona miinus 2. On siellä kyl sähköt, mut ei ne ol päällä. Sul ei taida olla edes sähköi. Onneks sul on valokoukkuja. Puilla lämmitetään ja jos tuulee pohjoisesta niin ei se lämpö kauan sisällä pysy…

Piiku ja NMK: Kyl te meidät tiedätte…

Ilona: Meillähän on tietty möksällä juokseva vesi: otetaan kaks ämpäriä, JUOSTAAN kaivolle, täytetään ämpärit ja JUOSTAAN takas. Nyt tarttis kyllä ensin jotenkin päästä kaivossa olevan jääkerroksen läpi ennen kuin päästäis sitä vettä ”juoksuttamaan”. Nyt ei sais edes pesuvettä lunta sulattamalla. Täällä kotikotirannassa on vihree nurmikko näkyvissä. Puuceekin on. Ihan luxus-malli, sillä siellä on styrox-istuin! Viikko olis möksällä sopiva aika – siihen mennessä sain paikat lämpimäks ja kosteuden pois. Ehkä.
Anonyymi: Kesän venematka on lyhimmillään 1,2 km ja viime sunnuntain kävelymatka oli vaan 700 metriä suuntaansa.

Sude ja Marjut: Ens me odotellaan jäätymistä ja sen jälkeen yritetään sulattaa jäätä sirottelemalla keväthangelle tuhkaa tai vaikka kairaamalla reikiä… Ei ol hulluudella rajaa!

Ei voi mittää. Lankahulluuteen ja mökkihöperyyteen ei ol muit lääkkeit ku langat ja mökkeily!

12 kommenttia:

 1. Myönnä pois, että olet kaiken lisäksi vielä kissahullukin, mutta siihen vaivaan auttaa Herra Tassu :)

  VastaaPoista
 2. Niin on kauniin lämminsävyisiä lankoja. Pitäis oikein tulla pitkästä aikaa puodilla poikkemaan...Eddelliskerrasta onjo aikaa, kunnykyisin tuo auton keula tuppaa aina vaan kääntyä Vorssan suuntaan...

  VastaaPoista
 3. :) - hulluutta on niin monenlaista... ja syksyllä hyvät selitykset kun hulluus on taltutettu mökkeilyllä.

  Sukat näyttävät namilta !

  VastaaPoista
 4. Ihania värejä tuossa langassa onkin, on vaan aikas hintava vaikk kyll kait jalat on sen arvoiset. Toisaalta olis myös hyvä villapusero- ja -housulanka, noin niinku ulkoilijalle.

  VastaaPoista
 5. Jokainen ihminen kaikkine raajoineen on hyvän langan arvoinen!
  Suloiset sukat, kauniit käsineet, pirteä pipo, pehmoinen paita, korea kaulahuivi - kaikki nämä tuottavat mielihyvää ja silloinhan on olo ja mieli hyvä!

  Ps. niin tiedetäänki!

  VastaaPoista
 6. Kauniita lankoja olet esitellyt! Tsemppiä hula-treeneihin :)

  VastaaPoista
 7. Kauniita lankoja; varsinkin tuo punainen tai ehkä oranssi tai sitten sininen...

  VastaaPoista
 8. Voi että on kauniit sukat ;) Ei muuten yksivärisistä sukista saiskaan noin hauskaa kuvaa.

  VastaaPoista
 9. Ihanat raitasukat, livenäkin. :-)
  Hyvät värit valkkasit, noi sopii hyvin yhteen. Ihan vois vaikka kuvitella raitalangalla tehdyiksi. Kyl sulla on värisilmää! :-)

  VastaaPoista
 10. Wau! Tosi hyvä mainoslause! Ja tykkään sukkien väreistä, oranssi piristää aina :)

  VastaaPoista
 11. Kiva pirtsakka raidoitus noissa sukissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!