tiistai 8. tammikuuta 2013

Neulevuosi alkoi...

...sublimen (=suurenmoinen, täydellinen) langan parissa. Loppuvuoden tiskirättisulkeisten jälkeen hemmottelin itseäni keveällä merinon ja nylonin sekoituksella eli himmeäkiiltoisella Lussukalla. Olisikohan Piikun harmaahype tarttuva tauti, kun valitsin kahdeksasta väristä juuri harmaan?

Ihan ongelmitta ei tämäkään yksinkertaisitakin yksinkertaisin neule valmistunut. Ohjeessa ei ollut mitään vikaa, mutta tämä onneton unohti ensin koko neuleen töihin ja toisella kertaa mukana oli runsaasti lankaa, muttei ohjetta... No eilisiltana viimein kaikki oli mukana ja neule valmistui:

Ilman ohjettakin tällainen olisi syntynyt - sileää neuletta yli metri. Tylsäähän se olisi ollut tikutella ellei lanka olisi ollut nimensä mukaista - sublimea! Lauantai-iltana tämä huvitteli ottamalla aikaa miten monta minuutti menee kun neuloo nelosen bambuilla 95 metriä sileää. Eipä ole kalliit huvit meikäläisellä...

Lanka siis Sublime Lustrous erxtrafine merino dk, puikot 4 mm suorat bambut, lehdyköissä 3mm Knit Pron pyöröt, menekki 176g.

Tänään ilmestyneessä Modalehdessä on tämän ja muutaman muun Lussukkaneuleen ohje, teeteen verkkolehdestä 3/12 löytyy lisää ja puodistani vieläkin enemmän. Ja lanka on tarjouksessakin...lisätietoa esim. Anjalinin Facebookista (Klik).

Joulustressinhallinta kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Siihen apua tarjosi naapurini Askartelupuoti Mulperi viime viikolla. Jo perinteiseksi muodostuneeseen tapaan Minna järjesti vuoden ensimmäisen JOULUKORTTIKURSSIN! Ja minä (myös perinteiseen tapaan) olin mukana. Yllättävän moni muukin oli joulukorttiaskartelemassa ja Mulperin kurssit on niin kivoja, et osallistujista muutama tuli tosi pitkän matkan takaa!

Kanssa-askartelijat tekivät hienoja kortteja ja minä valitin, ruikutin ja lopulta sain aikaiseksi pari aika vaatimatonta, mutta ihan omin pikku kätösin askarreltua:

Illan parasta antia oli hyvän seuran lisäksi ensi vuoden joulukorttiajatus, josta Minna varmaan jalostaa meille oikean kortti-idean ja -prototyypin... Sen perusteella sit ensi joulun kortit askarrellaan omin pikku kätösin. Jos ei niin lahjotaan Minnaa runsaalla määrällä lankaa...

Postauksen lopuksi pitää vielä antaa tilaa blogin päähenkilölle, joka kehräten kiittää kaikista onnitteluista ja synttärimuistamisista. Synttärit tosissaan jatkuivat koko viikon. Katkarapuja sulateltiin tiskikaapissa ja minä melkein unohdin ne. Tassu piti huolen siitä, etten unohda mitä tiskikaapissa on:

Eikä lahjatkaan vielä loppuneet:

Ihkujännittävä ZhuZhu-rotta on ihan mieletön! Opel-kissa perheineen antoi sen Tassulle lahjaksi sanoen et tää on "Joka Kissan Must". Ja onhan se...vähän pelottavakain. Ääniä kuuluu ja se kulkee itsekseen pitkin lattioita. Kun se pysähtyy niin Tassu uskaltautuu sitä vähän läppäsemään...ja juoksee pakoon kun ääni alkaa uudelleen. Hui sentäs! Tästä tykkäs myös äiskä...Esim. alkuillasta kun laittelin kirjanpitäjälle papruja...kerrankin "apulainen" pysyi poissa papereiden päältä vaaniessaan The Rottaa!

Eilen vielä Mummi ja Pappa kävivät iltapalalla...mukana tietenkin omat karkit, joita kädestä pitäen syötettiin. Olen melkein luopunut "isovanhempien" kasvattamisesta, mutta jossain se raja meilläkin kulkee - kala-ateria syödään lattialla eikä pöydällä vaikka Tassu kovasti yrittää komentaa mummia pöydälletarjoiluun!

14 kommenttia:

  1. No nyt on ainakin kortit tehty ajoissa. Kunhan muistat vielä ensi jouluna mihin olet ne talteen laittanut =)

    VastaaPoista
  2. Huivi on tosi nätti. Katselin sitä itsekin lehdestä ja kohdehenkilökin on valittuna. Ongelma on, että hänkin pitää harmaasta ja minä en. Täytyy tutustua värikarttaan tarkemmin.

    VastaaPoista
  3. Tosi hieno huivi! Moda on vielä lukematta - josko tänään....
    Tassulle terkkuja Bigiltä - mäkin sain katkiksia!!! siis aivan ihania! Mä sain siihen vielä sellaista kastiketta, jonka Piiku otti ruiskulla pullosta, mittasikin kauhean tarkkaan. Olisin minä enempikin sitä ottanut, mutta ei annettu. Tuo ZhuZhu pitää munkin saada - ehdottomasti! Ja hei - mäkin syön tiskipöydällä, ja välillä ihan pöydälläkin - pidä oikeuksistasi kiinni :)

    VastaaPoista
  4. En ikinä sais tehtyä noin isoa tylsää neuletta, en edes kuvittele tekeväni. Vaan on sulla kaunis lopputulos.
    Ajanotossa taitaa olla pienen pieni kirj.virhe, 95 metriä?! Pikkusen mielessäni hahmottelin tuota ja aika pitkälle pääsee . ..
    Huippukuva tuo katkisten vahtiminen, ilmekin on semmonen ett eiköhän ne katkat sieltä ala putoilemaan ku tarpeeks tuijotan.
    Ja onhan siellä sun uus hieno tiskiharjakin.

    VastaaPoista
  5. Minäkään en olen enempi mikään harmaan ystävä ja että vielä sileää suoraa, ei kiitos. Vaikka huivi onkin tosi tyylikäs. Kissoissa menee harmaakin, meillä tuo vanhempi on. Tassun kuvia katselee ihan enemmänkin.

    VastaaPoista
  6. Huivi on todella kaunis! Sublime on niin ihanaa lankaa...
    Mutta tietenkin Tassu varastaa taas kaiken huomion. :-)

    VastaaPoista
  7. Todella kaunis huivi! Vaikken ole huivi-ihminen ollenkaan niin tuota voisin minäkin pitää! Mulla on muuten samanlainen muki tiskipöydälla ja samanlainen tiskiharjaki..kissa puuttuu , mutta jotta sen kissan vois hankkia niin pitäs heittää kissa-allerginen mies pihalle ja sitä en taida raskia kumminkaan tehdä.:)

    VastaaPoista
  8. Sude: Ellei emmnetaali iske niin eikähän ne löydy. Viime vuotiset löytyi ennen joulua ihan helposti!
    Bigille: Pidä vaan kiinni oikeuksistasi! Olet aika hyvin opettanut palveluskuntaasi;-)
    KristiinaS: Ei ollu laskuvirhe. Kerässä on 95 m ja sen neulomiseen meni n.1,5h. Koko systeemiin meni tietty enemmän. Eikä ollu ollenkaan tylsää ku lanka oli ihanaa.
    Harmaa alkaa jo mustakin näyttämään siedettävältä mut Tassu on luonnollisesti blogin kunkku!

    VastaaPoista
  9. hyvä ajankohta joulukorttien tekoon kun vielä kosolti joulutunnelmaa, sunnuntainahan vasta Nuutti joulun vie;) mullakin Puodissa vielä joulutunnelma, vasta ensi viikolla alan vaihtamaan somistusta pikku hiljaa keväisempään...Tassu on just hauska kissa, terkkuja vaan Tassulle meijänkin Jönteltä, katkikset maistuisvat täälki huushollis, emäntä tarjoilee niit vain aini harvoin, suurimpina juhlapyhinä vain.

    VastaaPoista
  10. Kaunis huivi! Ja kait sitä tarttis pikkuhiljaa aloittaa joulukorttien teko,jos ne vaikka kerrankin valmistuisivat ajoissa ;)

    VastaaPoista
  11. Onpa tassua onnestanut,kun sai noin kivan lelun! Ihana sun neuleesi. Sellainen hieno ja niin tyylikäs.

    VastaaPoista
  12. Ihana huivi <3 Arvaas haluanko tollasen nyt itelleni? Kuka vaan tekis? Liian monta projektiia TAAS kesken...tärkein siskon tulevan vauvan haalari T:Katja.K

    VastaaPoista
  13. Sinulle on haaste blogissani: http://mamilda.blogspot.fi/2013/01/liebster.html

    VastaaPoista
  14. Ihana huivi. Just mun värinen. Mut ensin neulotaan tää alpakka!

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!