perjantai 13. syyskuuta 2013

Virkatui myssyi

Meillähän tunnetusti antitykätään virkkuusta. Niin paljon tykätään et koukkuun ei tartuta ellei ole ihan pakko. Tai jos muuta vaihtoehtoa ei ol... Mutku teeteemyymälöis on täl viikol se teemaviikko ni mallikappaleit oli pakko koukutella.
Lippisohje näytti helpolta. Minähän sitä koukuttelemaan. Pikkuisen into lopahti kun Ida-Maria kommentoi sitä "harvinaisen rumaksi". Sinnillä tein sille kaveriksi tuubin pylväitä ristiin ja rastiin. Tosin viime viikonloppuna suunnilleen kaikki muut asiat tuntui hauskemmalta ku virkkuu. Haravointikin on paljon hauskempaa! Valmista kuitenkin tuli!

Lankana teetee salla (80%villa, 20% polyamidi, 50g=100m). Koukku 4,5 mm Knit Pro soft grip. Menekki koko settiin kaks kerää kolmea eri väriä.

Viime sunnuntaiaamuna sielunmaisemassani välillä kävin sienimettällä ja välillä virkkasin aina yhden raidan tuubiin. Maanantaiaamuna olikin jännittävä kotimatka - maisemastani näkyi vaan toi kaislikko - kaikki muu oli sumun peitossa eikä vastarantaa näkynyt ollenkaan!

Hämähäkit ne saaressa ovat ahkerana. Ne ei virkkaa eikä neulo - ne kutoo!
Ja aamun kosteudessa hämiksien kudelmat näyttää tosi hienoilta!

Ida-Maria on aika tiukka mimmi - ainakin jos puhutaan virkkuukäsiäalasta. Hän kokeili kohopylväitä merinovillaista teeteen saraa, Pipo valmistui viime viikonloppuna:
Sara on 100% merinoa, 50g:n kerässä 80m. Tiheys 18s puikoilla 5 mm. Pipon ohjeessa oli koukku nro 4, Ida koukutteli 4,5 mm koukulla pari kerää. Napakkaa, nättiä ja joustavaa.
Kavennuksetkin meni tosi kauniisti!

Tuohon kohopylvääseen liittyy yks aika nolo tilanne - Pari vuotta sitten puodissa kävi asiakas, joka kysyi voiko virkkaamalla saada aikaan joustavaa. Minä ja Jossu75 pyöriteltiin päätämme ja todettiin ettei varmaan voi... Näin meillä "asiantuintijat" vastaa (Jossu sentään tietää kässyasioissa kaikesta kaiken ja lankakauppiasta kai pidetään jonkinlaisena asiantuntijana). Kysyin kuitenkin asiaa vielä Helkyltä (joka tietää virkkaamisesta kaiken tietämisen arvoisen) ja opin et tää koho- (tai reliefi-) virkkaus on joustavaa! Näin meillä... Vieläkin nolottaa oma tietämättömyys! Myssyyn meni kaksi kerää ja satiininauha hankittiin naapirinnaapurista eli Salon Napista. Kohopylvästekniikkaa pitää kokeilla itsekin!

Aina joskus puodista kysytään akryylilankaa. Vastaus on tähän asti ollut kieltävä ja kauppias on vastatessaan muljautellut silmiään kauhistuneena et kuka nyt muovia haluis ja et  meillä myydään vaan luonnonkuituja! Mut piti sit se eilinenkin päivä nähdä! Puotiin tuli laatikollinen NEONVÄRISTÄ AKRYYLILANKAA! Huh huh... Arvatkaapa ottiko koville?
Eilisiltana päätin sit MAKSIMOIDA KURJUUTTA. Voiko mikään olla kamalampaa ku VIRKATA AKRYYLILANKAA ja samalla katsoa telkkarista BB:tä?

Loppujen lopuksi kokemus olikin ihan positiivinen (ja tää on aika paljon sanottu meikäläiseltä). Mukavan tuntuista oli ja myssy eteni joutuisasti. Kokemus olisi varmaan ollut ihan kiva ilman sitä telkkariohjelmaa... Tänään sain hypistellä jotain ikivanhaa akryylilankaa ja uuden neonin tuntu oli tosi kiva verratuuna siihen. Ehkäpä tekniikka kehittyy näissäkin asioissa!
Suippomyssystä tuli kyl aika tilava... Sisään mahtuu isot hiukset.
Sitä voi käyttää myös lippalakkina (ainakin jos silmälaist kannattelee lippaa):
Tai ihan tavallisesti pipona. Reunat taitettuna pitää korvat lämpimänä kovallakin tuulella.

Kutosen koukulla pistelin menemään (ohjeessa 6-7) ja lankaa kului 116 g. Loppulangasta meinaan tehdä siivousliinoja. Villanne vinkkas eilen et teeteen nettisivuilla kerrotaan neonin olevan mikrokuitua! Tai en ku taas on yks virkkuu kesken mut se ei oo päähine.

Näiden myötä virkkuukiintiö on taas pieneksi aikaa täys ja on ihanaa taas tarttua puikkoihin. Vaiks olen mä täs välillä vähän puikkoterapiaakin ottanut. Yhdet huopatossut otin koneesta just.
Vaiks maine meni kun puotiin tuli akryylilankaa ni kyllä laatutaso silti pysyy entisellään. Laadunvalvoja Tassu se tietää et alpakka on ihaninta!

6 kommenttia:

 1. Tosi hyvin sinulta virkkuut onnistui! Tiedätkö kaikista käsityölajeista mun lemppari on virkkuu ! Mä virkkaan mieluummin kuin neulon. No niin nyt Näkyy tassu taas kuvissa:)

  VastaaPoista
 2. Tuo laadunvalvoja on vaan niin ihana:)
  Kauniita virkkaustöitä ja värit kivoja.

  VastaaPoista
 3. Jos minä saisin noista myssyistä valita, niin tuon siniraitaisen ottaisin omaan päähäni, kyllä se on paras.
  Siis minä, "joka tiedän kaiken virkkauksesta", en osaa noita kohopylväitä. =) Nyt täytyy mennä nurkkaan häpeemään ja etsittävä äkkiä ohje niihin =D

  VastaaPoista
 4. Intsu: Tassukuva oli ihan sua varten:-)
  Sude: Helkyn blogissa on hyvä kuvasarja: http://helkkyvirkkaa.blogspot.fi/2010/02/kohopylvas.html

  VastaaPoista
 5. No kyllä oletkin virkannut. Varmasti on kiintiö täytetty taas pitkäksi aikaa. Saakohan noita TeeTee ohjeita jostakin myöhemmin, kun ehti mennä jo ohi tuo teemaviikko? Lippis ja kohopylväspipo näyttävät niin mielenkiintoisilta. Minä nimittäin virkkaan ihan vapaaehtoisestikin. Ei auta yrittäjän pullikoida vaan asiakasta on palveltava ja myytävä sitä mitä asiakkaat vaativat vaikka sitten akryylilankaa (hyh). Onneksi siitä voi sentään tehdä tiskirättejä.

  VastaaPoista
 6. Tassu on kyllä ihan superlaadunvalvoja:) Meillä blogikoira toimii miehen työnjohtajana terassilautojen uusintaprojektissa.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!