perjantai 6. syyskuuta 2013

Susut ja Sukkasadon Juna-avaus

Saakohan kukaan Kerttu tai Olga hepulin huomatessaan et heille on ihan nimikkosukkamalli?

Yks Susu ainakin sai hepulin pari viikkoa sitten kun huomasi Kotiliedessä Susu-sukat! Voi vitsit et heti piti nuuskia malli ja suunnittelijalle (=Pitsi&Palmikon Anu Paljärvi) laittaa hihkumiset naamakirjan kautta. Ja tietty luoda silmukat.

Lankana teeteen pallas (50g=130m, 80% villaa, 20% polyamidia), puikot 3 mm (varressa 20 cm bambuja ja terässä 15 cm Knit Pron sukkiksia).
Ihan helpoimmasta päästä ei Susut olleet (niiku ei kai tämän bogin Susukaan). Koko ajan sai kaaviota seurata ja tarkkana olla. Joitain kertoja jouduin jopa purkamaan muutaman kerroksen. Nätit tuli ja istuvat. Meikäläisen paksuille pohkeille juuri sopiva ja nätti polvarimalli. Tykkään!
Oma käsiala on kyllä aika surkea. Kun puikkojen vaihtumiskohdassa oli sileää nurjaa, niin mulle jäi siihen kohtaan kurjan näköinen isompi silmukkarivi. Siispä valmiit sukat tuuppasin koneeseen saamaan "viime silausta". Pallaksellehan suositellaan konepesua 40 asteen villaohjelmassa. Tasoittuihan ne.

Menekki oli 148 g eli melkein tarkasti kolme kerää. Tykkään mallista. Voipi olla, että teen toisetkin!

Susut ei pääse Sukkasatoon, sillä ne oli aloitettu ennen H-hetkeä. Oikeastaan ennenkuin edes keksin lähteä satoilemaan...

Onneksi saan edes aloitusviikolla kannettua yhdet sukat Perunalaariin. Pikkuiset ovat, mutta sadonkorjuu alkaa näillä Junasukilla. Ilman asiakkaan tarvetta olisi varmaan ensimmäinen viikko jäänyt sadotta,,,

Lanka: Adriafil Primula (IHANAA LANKAA) 100% merinoa, 50g=150m. Puikoilla 3,25mm Knit Pro 15 cm sukkikset. Menekki 28g.

Satokausi avattu!

P.S. Susu sukilla tai vaikka ihan paljain varpain kiittää kaikista edelliseen mökkivillapaitaan tulleista riemastuttavista, rohkaisevista ja kannustavista säälikommenteista! Niitä oli ihanaa lukea varsinkin kun ajattelin aluksi olla paljastamatta koko möhläystä kenellekään... En muuten aio fiksata tekelettä mitenkään. Seuraavat vuodet laitan kamaluuden päälleni aina kun sataa ja olen ihan varma et kymmenen vuoden kuluttua nuttu on ihan oiva!

6 kommenttia:

 1. No kyllähän tuollaisista Susu-sukista saakin vähän innostua - kauniit ovat! :)

  VastaaPoista
 2. On niin Susumaiset sukat kuin olla ja voi ja eräittäin kauniit:)

  VastaaPoista
 3. Kauniit sukat! Olikohan suunnittelijalla mahdollisesti nimeämiseen joku syy.

  VastaaPoista
 4. Tosi hienot sukat! Pitääpä melkein jostakin hommata tuo lehti ohjeineen. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!