perjantai 11. lokakuuta 2013

Rakastunut alpakkalankaanMulla tän talven rakkauspakkauslangat taitaa olla kovasti alpakkaisia. Mut jos joku otus on näin hellyyttävän näköinen niin voisko sitä vastustaa?
Kun Ensimmäiset Adriafilin Sierra Andinat saapui pari viikkoa sitten puotiin niin menoahan se oli… 
Ihanan näköistä ja ihanan tuntuista…
Ja kun Ida vielä toi Mel Clarkin Ihanat Asusteet –kirjan näytille niin valinta oli varma., Kansikuvan huivi HEITTÄYTYI puikoille alta aikayksikön.

Monta hetkeä meni. Joka ilta suunnittelin treffejä Alpakan kanssa, mutta aina jotain tuli meidän väliin. Mut ei sen väliä – hyvää kannattaa odottaa. Ja herkkuja pitää nauttia pikkuhiljaa ja vähin erin niin nautinto kestää pidemmän aikaa. Ja nautintoahan tämän langan neulominen oli.
Huivin miehusta tehtiin ylhäältä alas. Yleensä neuleohjeissa kannustetaan lukemaan ohje alusta loppuun ennekuin aloittaa ja KERRANKIN tein niin. Fiksu päätös, vaikka itse sanonkin.
Vaikka tunnetusti tykkään saumojen ompelemisesta niin raja se on minullakin! Melli taitaa tykätä saumoista vielä enemmän. On varmaan epäkorrektia oikoa jonkun ohjeita, mutta omasta mielestäni tämän huivin neulominen sujui mun tavalla logistisesti sutjakkaammin.
Miehustaosan jälkeen olis pitäny neuloa reunapitsi. pingottaa se ja sit ommella se reunaan. Minä laskeskelin kerroksien ja silmukoiden suhteita ja päätin neuloa reunapitsin ja SAMALLA PÄÄTELLÄ huivin silmukat ja yhdistää reunapitsin neulomalla.  Tätä systeeminä käytin ekan kerran Kerällä-Kaisan Basilika-huivissa ja muutaman kerran myöhemminkin. Nerokasta! Eikä ommeltavaa…
Huivi on aika metkan muotoinen.

Kaulusosassa oli myös (omasta mielestäni) vähän hassu viimeistely – loppuviimeeks olis pitänyt tehdä ainaoikeaa kolmella silmukalla ja OMMELLA se shaalikauluksen suoraan yläreunan. Käytin samaa systeemiä kuin reunapitsissä…
Langan menekki 248 g Adriafilin IHANAA Sierra Andinaa. 100% alpakkaa, 50g=133m, puikot tässä 4 mm.
Lanka oli herkullista ja valmis huivi tosi nätti. Sorry Melli, et vähän oikaisin sun ohjetta, mut ku mä olen käytännön ihminen ja laiska tekemään turhia työvaiheita…

Sit vielä päivän Tassut. Itse Päätähti makaa tällä hetkellä vessan lattialla sillä kohdalla, missä lattialämpökaapeli on kuumimmillaan ja kerää voimia vuorokauden mittaiseen mökkireissuun. 

Sain viimenikin aikaiseksi hankkia sisustyynyt viime keväänä sammutuspeitteinä tärveltyneiden tilalle:
Jo aikoja sitten olen saanut Tassutaiteilija Tuovi Hyttiseltä Tassutyynyliinat, jotka viimein koristavat sänkyäni. Jos vaikka joku muukin haluaa ihania kissatyynyliinoja niin yhteystiedot saat multa tai vaikka facebookista…  Ja Tassu on leuhkana saatuaan olla mannekiini!

7 kommenttia:

 1. Kaunis ja lämpimän oloinen huivi!
  Mut kyl Tassu on ihana! Miten ihmees nää pitkäkarvaset kissat pystyy olemaan lattialämmön päällä tuntikaupal, meilläkin Sonffi rrrrakastaa lattialämpöä ja nukkuu tunteja siin, vaan Soodipa ei välitä moisesta.
  Ihanaa viikonloppua Teil kaikille!

  VastaaPoista
 2. Todella tyylikäs huivi ja varmaan mahtavan pehmoinen!!!!

  VastaaPoista
 3. Alpakka ON ihanaa lankaa, parasta.
  Tosi hienot Tassutyynytliinat ja kun ne nyt pääsivät käyttöönkin.
  Hyvää mökkeilyä!

  VastaaPoista
 4. Minä luulin ensin että tuossa on valokuva Tassusta makaamassa, hihi. Hieno tyynynliina. Niin on sinun huivisikin hieno ♥ Pitäis päästä joskus hiplaamaan alpakkalankaa, kun en tiedä ollenkaan milta se tuntuu. Se on niitä lankakauppiaana olon hyviä puolia, pääsee hiplaamaan kaikenlaista , hihihi.

  VastaaPoista
 5. On erityisen kaunis huivi. Aivan hurmaava Tassu-tyynyliina!

  VastaaPoista
 6. Kaunis huivi! Minunkin viimeisimmät ostokseni olivat alpakkaa:)

  VastaaPoista
 7. Muuten olemme myösik mekin saaneet Taasutyynyliinat ja nyt on suuri sellainen aika että laitan sen tyynyni päälle joten Hyvää Yötä.
  Huivisi on myöskin mielestäni todella viehattavä-
  Terkkuja Äiti

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!