keskiviikko 11. joulukuuta 2013

Cacao lilana

Sillä välin kun meikäläinen hurvitteli arkipäivänä Tampesterin kässämessuilla, Ida-Maria oli saanut huivitilauksen. Huivin piti olla iso ja muhkea kolmio. Arkipäivän vapaasta olin valmis lupaamaan vaikka mitä, joten tarjouduin puikottelemaan:
 Ja tulihan siitä ISO. Suunnilleen kaks metriä on yläreunastaan ja ihanan pehmoinen ja muhkea.
Lankana teeteen lenkkialpakka cacao (89% alpakkaa, 11% polyamidia, 100g=500m). Vaikka huivi on iso, niin se on silti ihanan kevyt - hiukan kolmatta vyyhtiä kului lankaa. Kuutosen puikoilla neuloin kaksinkertaisena. Tällaisen vois itsellekin tehdä...

cacao on ollut tämän sesongin hittilanka. Ja se keväällä Kotivinkissä julkaistu bolero on ollut hittimalli. Äitikin halusi itselleen sellaisen ja aloittikin. Knit Pron tummat puikot ja melkein samanvärinen lanka höystettynä vuoden pimeimmällä ajankohdalla ei houkutellut äiskää ollenkaan. Ja kun mulla toi lila cacaovaihde oli päällä niin tikuttelin huivin perään äidinkin työn loppuun:
Samoilla kuutosen puikoilla, yksinkertaisena ja lankaa meni vajaa vyyhti.
Vaan sillä välin kun minä boleroa tikuttelin niin äiti alkoi tonttuilemaan. Tämäkin mallin säilyttää suosionsa vuosi vuoden jälkeen:
Lankana Tove, puikkoina 5mm. Puodissa on vielä jäljellä lankapaketteja ohjeineen. Paketin langat riittää kahteen pullopiiloon. Äiti neuloi ja minä huovutin ja kasvatin herroille parrat. Alunperin tonttuherroja oli neljä, mutta kaksi on jo muuttanut toisiin maisemiin. Nämä kaksi ovat vielä puodissa kuusen alla vartioimassa paketteja samalla kun vahtivat ollaanko puodissa kilttejä...

8 kommenttia:

 1. Siinäpä kunnon huivi. Ja tuo bolero pitäisi minunkin itselleni tehdä, mutta se väri...

  VastaaPoista
 2. Oi miten ihana ja iso kääriytymishuivi!

  VastaaPoista
 3. Ihanan väriset neuleet! Oikein hyvin ymmärrän äiti haluttomuuden neuloa kyseisessä tilanteessa, sillä sen verran olen uusia Knit Pro -puikkojani kokeillut. Juuri ja juuri taitaisin kyetä kutomaan valkoista lankaa tosi hyvässä valossa niillä. Eivät ne ole tällaisen vanhan kaihisilmäisen puikot, ei, ei.

  VastaaPoista
 4. Kyllä on ihanan näköinen huivi! Bolerokin kaunis ja tontut tietysti.

  VastaaPoista
 5. Nämä tontut ne on aina vaan niin hauskan näköisiä ♥ Joudunkohan minä nyt hankkimaan tuota lilaakin cacao-lankaa, kun näkyy olevan niin hyvän väristä. Keltaista jo kerän osti, enkä pysty päättämään mihin sen "tuhlaisin". Nyt se on ollut jo pari kuukautta hipelylankana =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!