maanantai 14. huhtikuuta 2014

Paljettibaskeri

Tällä viikolla kaikissa teetee SHOP -liikkeissä vietetään "Käsityön juhlaa" -teemaviikkoa. Samalla juhlistetaan Tekstiiliteollisuus Oy:n 80-vuotista taivalta helsinkiläisestä tekstiilitehtaasta porvoolaiseksi käsityölankojen ja- tarvikkeiden maahantuojaksi. Viime vuonna teetee-langoille, -lehdelle ja neulemalleille myönnetty Design from Finland –tunnuksen käyttöoikeus!

Juhlalankana on teetee Gaala, josta neuloin viime viikolla baskerin:

Aloin neulomisen päälaelta nelosen Knit Picks -sukkapuikoilla ja kun silmukoita oli riittävästi niin jatkoin pyöröillä. Lanka on uskomattoman riittoisaa - tänän baskeriin riitti vajaa kerä, menekki vain 45g. Kiva asuste tähän vuodenaikaan kun villa alkaa olla liian lämmintä, mut joku päähine silti tarpeen.

Vaikka en kauheasti tykkää blingbling-langoista niin tässä langassa paljetteja ei ole liikaa ja ne on kivan pieniä ja suht samanvärisiä kuin pohjalanka. Kerässä on 155 m ja materiaali 85% puuvillaa, 12% polyesteriä ja 3% paljetteja. Aikaisemmin neuloin samasta langasta pikkutytön boleron ja tällä hetkellä virkkaan mainosjulisteen pikkulaukkua. Boleron kuvan ja muut gaalavärit löytyy täältä. Boleron ohje ja muutama muukin löytyy verkkolehdestä ja baskerin sekä pikkulaukun ohjeen saa (tällä viikolla tarjoushintaisen) gaala-lankojen mukana puodista (myös verkkokaupastamme).

Meillä viikko huipentuu lankalauantaina - perinteiden mukaisesti ;-)

4 kommenttia:

 1. Hieno baskeri, mutta nuo bling-blingit minäkin jättäisin nuoremmalle väelle . Harmaat hiukset ei oikein hyvin "mätsää" niitten kanssa =D

  VastaaPoista
 2. Nätti myssy, pitäiskin taas ottaa ne myssylangat ja jalostaa eteenpäin.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis.
  Mukavaa Pääsiäisviikkoa sinulle.

  VastaaPoista
 4. Tää oli aika koukuttava malli! Haluisin jo ottaa meidän myssyn käyttöön itelleni :D t. Anu

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!