keskiviikko 2. huhtikuuta 2014

Mökkikausi avattu vai mystisesti vaeltava kurkku?Viime perjantaina laskettiin vene. Ajettiin samalla saareen tsekkaamaan et kaikki on ookoo. Ja olihan.
Lauantaina töiden jälkeen siis… Kissa koppaan, runsaat eväät (=hernesoppapurkki ja makkarapaketti) kassiin ja menoksi!

Tulet hellan pesään, kaivon jääkimpale paloiksi rautakangella ja saunan pataan vettä lämpeämään. Sitten se kauden aloituksen kenkuin juttu, eli huussin tyhjennys. Homma sujui rutiinilla, eikä ruodastakaan tarvinnut välittää kun Karvis kaivoi makkikuopan valmiiksi jo syksyllä! Joskus hänen ”nerokkaat” keksintönsä on oikeasti toimivia…
Mökin ja saunan lämpenemistä odotellessa yritin vähän kulottaa. Viime vuonnahan haravointi jäi sattuneista syistä vähän vähemmälle, joten ajattelin tänä vuonna vähän petrata tilannetta. No – eihän se märkä heinä palanut ja ehkä on hyvä niin. Sytykepaloja en aio tänä vuonna tehdä ja muutenkin yritän hötkyillä vähän vähemmän. Ei kai se mökki minnekään karkaa vaikka lähtö olis esim. 10 min myöhemmin… Vartissa voi sit jo hermot mennäkin.
Ennen saunaa ilta-auringossa laskettiin vielä verkko. Ja tietenkin talviturkit heitettiin! Saunan jälkeen takassa paistettu makkara maistui ja sen jälkeen uni. Äänekäs mukamas… En myönnä kuorsaavani vaikka älyttömän puhelimen äänitys toista väittää.

Aamuaikaisella nousin nauttimaan aamukahvista ja kirjontakurssin ”kotiläksyistä”. Aamupissillä törmäsin kummajaiseen: Vessan rappusilla oli kokonainen kurkku! Ilman silmälaseja tiirailin et onko se meidän kurkku – hintalapussa näin kookaupan mut en tiennyt mikä kookauppa. Miten ihmeessä kurkku on joutunut pihan perälle vessan rappusille??? Mielessä liikkui et joku on yön aikana pöllinyt kylmälaukun ja meidän jäljellä olevat kaks makkaraa, mut huomannut vessan kohdalla et ei ole mikään viherpipertäjä jä jättäny kurkun siihen… Lopulta mystisesti vaeltavalle kurkulle löytyi (järkevähkö?) selitys ja muutkin sapuskat oli tallella. Hyvät naurut saatiin.
Päivä kului haravoiden ja laituria kesäasentoon laitellen. Tassu auttoi vuorotellen meitä molempia.
Tassun turnauskestävyys oli sitä luokkaa, että keskellä päivää se piti kantaa ulos – oli jo alta vuorokauden päiväunilla sisällä! Ja kerrankin päästiin lähtemään ajoissa kaupunkiin kun katti löytyi ihan helposti ja suostui sisälle.
Ennen viikonloppua olin aika poikki kaikista viime viikkojen hässäköistä. Ensmäistä kertaa ikinä oli sellainen olo et en olis halunnu lähteä saareen. Messut ja verkkokaupat ja kaikki muu vei takin aika tyhjäksi. Siispä päätin jättää tietsikan kokonaan pois matkasta ja pitää oikeata vapaapäivää kokonaisen vuorokauden. Ja hyvää teki!

Sunnuntain pyhälounas koostui siitä, mitä sattui olemaan eväskassissa jäljellä. Grillikausi avattiin ja kuten iloinen ruokakin kertoo... Mukava ja rentouttava viikonloppu oli!

Yks harmi oli Tassulla…Kalasaaliina oli yks vaivane affena! 
Se katettiin pöydälle kotiin tultua ja se katosi parempaan suuhun alta aikayksikön!
Onneksi pappan kalasaalis oli vähän parempi ja maanantaina minä sain ikkunanpesukoneen ja Tassu siikaa. Kädestä syötettynä…


12 kommenttia:

 1. Upealta näyttää mökkeilyn aloitus. On tämä vain ihmeellinen kevät.

  VastaaPoista
 2. On se mahtavaa kun on paikka johon voi paeta arkirutiineja. Onnelliset sinä ja Tassu ♥

  VastaaPoista
 3. neuloo mopsien kanssa2. huhtikuuta 2014 klo 7.34

  Tiedonhaluni, jota joku voisi uteliaisuudeksikin väittää, heräsi : mikä oli vaeltavan kurkun tarina?
  Miksi se oli huussin rapulla?
  Enkä hehkuta mökkeilystä, edelleenkään :)
  Nastaa oli se, että rentouduit ja sait purettua paineita luonnon helmassa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kerron joskus. Liian pitkä juttu enkä osaa kirjoittaa sitä niin et se kuulostais yhtä hassulta ku se tilanne oikeesti oli :-)

   Poista
 4. neuloo mopsien kanssa2. huhtikuuta 2014 klo 8.49

  No ni, tuun kuulolle.

  VastaaPoista
 5. Minuakin jäi vaeltava kurkku vaivaamaan. Mukavaa, että sait rentouduttua mökillä.

  VastaaPoista
 6. Talviturkit pois, kylmä vesi, hui ja hyi. . . =)

  Ihana ilta-aurinkokuva!

  Tassun kalan-kupista-kalastuskuva on hieno. Kuten myös kuinka hyvin opetettu alamainen syöttää kädestä. Kala on tietysti parhaimmillaan kädestä syötettynä. Ihana Tassu!

  VastaaPoista
 7. Noh jos ei Tassu sitä kurkkua kuljettanu niin se oli ollu jommankumman taskussa ku ei pysyny korissa/kassissa matkan aikana ja sitt veskireissulla se on vaan pudonnut taskusta. Tai sitt veskiin mennessä piti ottaa mukaan paperirulla mutt jotenki vaan käteen tarttui kurkku. Kyllä täältä mun Suomen Selitykset -byroosta selityksiä löytyy;)
  Ihanaa, ihanaa ku pääsit saareen rentoutumaan. Ei siell tosiaankaa tarvi läppäriä. Ja grillimakkaraa . . . namskis.

  VastaaPoista
 8. Vaeltava kurkku :-D Voi jösses.
  Mökkielosta pitää nauttia ja tarvittaessa jättää kaikki arkijutut taakse, se tietsikkakin. Tekee hyvää, kun ei voi silleen puolhuolimattomasti olla töissä, vaan 'täytyy' ladata akkuja ihan totaalisesti.
  Voi tuota piällysmies Tassua. Onneksi tuo kestävyys hommien tekoon tai valvomiseen kasvaa kauden edistyessä. Talviloman jälkeen pitää olla sellainen pieni pehmeä lasku, ihan kuin meillä pikkukoululaisilla entisaikaan.

  VastaaPoista
 9. AAhh ihana kun päästään taas lukemaan Tassun Ja ehkä vähän teidänkin mökkijuttuja. Olette uuvuttaneet kissaparan kaikilla töillä ihan puolitajuttomaan kuntoon siellä ; ) Viikari ja Eppu eivät voi ymmärtää moista raatamista. Mikään ei kuulemma voita kotisänkyä ja untuvapeittoja. Eipä vaiskaan luulen että meidän seikkailuhenkinen Viikari voi olla hitusen kade kun Tassulla on noin mahtava pakka missä saa vapaana seikkailla. Viikari- parka joutuu olemaan vain valjaskävelijä. Lisää ihania tunnelmakuvia ja juttuja, kun ehdit.

  VastaaPoista
 10. Meilläkin mies joskus äänitti mun äänekästä nukkumista. Ja sit kuuntelutti ja käski arvata mitä se on. Meni hetki ihmetelles;-)

  Emäntä

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!