torstai 12. kesäkuuta 2014

Syksyä odotellessaNäin kesän alussa kaikki muut varmaan odottelee lomia ja lämpimiä vaan meikä se jo odottelee syksyä ja uusia ihania syksyn lankoja. Onhan kesälangatkin kivoja mut villat on aina villoja! Ja kelpaahan sitä odotella kun viime yönä heräsin sateen ropinaan karmean hellepäivän jälkeen. Ja viilenevää on luvassa. Villasukkaa tarvitaan kesälläkin!

Pieniä maistiaisia syksylangoista olen jo saanutkin. Tosi pieniä, joten vaatii vähän miettimistä mitä ”järkevää” niistä tekisi. Siis pelkkä mallitilkkuhan ei ole järkevää – se on langan hukkaamista.
Teeteeltä on syksyksi tulossa monta uutta lankalaatua ja vanhoihinkin uusia värejä. Yks uusista on vähän ohuempi sukkalanka teetee halti:
Neljä raitaväriä ja kuusi yksiväristä. Olen tosi tyytyväinen raitalankoihin – kerässä on tasaraitaa ja saman värin eri sävyjä eikä mitään ylläreitä kuten rumaruskeaa kesken sinisen tai kirkuvaa oranssia kesken mustaharmaan. Kuvan värien lisäksi vihreäsävyinen.  Ja yksiväriset on yhdistettävissä näihin raitaväreihin. Kivaa. Vaan mitä tehdä YHDESTÄ kerästä?

Naapurin Mulperska harrastaa varrettomia sukkia. Mun mielestä ne on ollu ihan älytön juttu mut ku on vaan yks kerä… Kävin laskemassa Minnan sukan silmukat ja ”varren” kerrokset ja aloitin. Nopeastihan se sukka syntyy kun ei vartta tikuttele ollenkaan… Vaan kuinkas kävikään?
Kakkossukan kärkikavennusten kohdalla se näytekerä sit loppui. Mehän ei pureta vaan kerjättiin lisää. Ja onneksi saatiin…
Viime viikon (= kuukauden eka) torstaina sitten kärvistelin helteisessä Salossa odotellen KIPpailun alkua Plazan kaffilassa kello 18. Odotellessani kävin paistumassa kesän ekalla Iltatorilla. Ja sit rentouduin ilmastoidussa kauppakeskuksen kahvilassa ja tikuttelin sukan valmiiksi. Ypöyksin sain julkineuloa ja kun sukka tuli valmiiksi niin häivyin paikalta. Kuumissani kotimatkalla (ilmastoimattomassa Rypäleessä) ajattelin et ”Pitäkää KIPpinne!” Helle nyt vaan ei oo mun juttu.
Lanka oli kiva kokemus. 50g:n kerässä on 160 metriä . Knit Pron 2,5 mm 15 cm sukkapuikoilla tikuttelin ja  varrettomassa varressa oli silmukoita 54. Näihin sukkiin (koko n. 39) meni  54 g. Ja on ne aika hauskat ilman varsiakin näin kesällä. Voisin vaikka toisetkin tehdä. Aika pöljän näköiset ne kyl on vai mitä?
Iskällä oli tänään synttärit. Iskälle on tosi vaikeaa keksiä mitään ja tosi harvoin se oikeasti käyttää mun tekeleitä. No ookoo – myönnettäköön, että olen muutaman kerran viime aikoina nähnyt hänen käyttävän villatakkia, jonka tikuttelin viiskytvuotislahjaksi melkein kolkyt vuotta sitten… Siispä olikin helpotus, kun hän itse esitti pyynnön:  Vanhojen kuulokkeiden hapertuneiden pehmikkeiden tilalle pitäisi saada jotain. Idean hän oli saanut veneen lukkosuojasta
Muotoon yritin neuloa vaan ei se ihan helppo juttu ollut.
Lankana pellavasekoite, puikot Knit Pro 3,25 mm sukkapuikot. Koekäytössä tämä prototyyppi on nyt ja teen uudet  jos nää ei kelpaa. Ne on helppo vaan leikellä irti kuulokkeista ja värkätä uudet.

Nyt vaan odottelen syksyä. Noo -  oikeasti  vähän kesääkin.  Ja vähän lomaakin vaikka lomaksi on työneuletta tiedossa. Kumpi mahtaa tehdä alpakasta selvää ensin – minä vai Tassu? Tassu on ainakin tämä illan aikana ollut ahkerampi "neuloja" kuin minä...

3 kommenttia:

  1. Kivat sukat! Vois olla mukavat näin kesällä! Ja aikamlinen idea tuo pehmukkeiden tekeminen, mä olisin varmaan mennyt pehmukekaupoille....

    VastaaPoista
  2. Meillä nuoriso ja kaverit haluavat nimenomaan varrettomia sukkia, vaikka ne hassuilta näyttävätkin.

    VastaaPoista
  3. Ihanan väristä tuo punainen. Olisi kaunis väri puseronakin, mutta taitaa olla liian karkeaa niskaihoa vasten, kun ei kestä ainakaan Novitan Nallea tai 7-veikkaa.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!