lauantai 28. kesäkuuta 2014

Kaarna-jakku alpakastaKesäkuun alkupäivillä asiakas tilasi meiltä satavuotislahjaksi villatakin. Amerikkaan asti oli nuttu menossa ja aikataulu heinäkuun alkuun. Tokihan sellainen luvattiin – aikaahan oli kuukausi.

Malliksi löytyi teeteen verkkolehdestä 3/2013 malli nro 2: Kaarna-jakku.

Vasta parin tunnin jälkeen huomaisin mitä tuli luvattua! Lanka piti tilata ja amerikankuljetukseen menee ainakin viikko ja itse olin lähdössä mökille lomailemaan ja puodin inventaarikin piti tehdä ennen kesäkuun loppua. Oho ja ups!

Lanka saatiin puotiin ennätysnopeasti ja pääsin alkuun. Ida-Marialle jäi inventaari ja puodista sekä verkkokaupasta huolehtiminen. Tein itselleni aikataulun – kerä teetee alpakkaa/päivä niin juhannuksen jälkeen pitäisi olla valmista… Eikä tänä vuonna tarvinnut miettiä lomalankoja, -ohjeita ja –puikkoja ollenkaan. Se on muuten asia, josta saan jo ennen tavallista viikonloppuakin kehiteltyä itselleni paineita – et onko nyt varmasti tarpeeksi kaikkea?
Nutun langat pakkasin ihan omaan kässäpussiinsa. Tassuhan tunnetusti on lenkkialpakkafani ja jo kotosalla ollessa se sai tassuihinsa kerän, jota meikäläinen joutui selvittämään yli tunnin…
Viime viikko alkoi joka aamu samalla tavalla: Kissa pihalle, kahvi tippumaan, tuli hellaan ja neulomaan:
Mallineuleen nurjakin puoli olisi mielestäni ollut ihan nätti. Tässä kuitenkin se oikea puoli.

Takappaleen kavennuksissa ja levennyksissä oli ongelmia – tais olla koko ajan väärä silmukkaluku puikolla. Etukappaleilla keksin tehdä sileää kavennus- ja levennyssilmukoilla. Silmukkamerkit oli tarpeen ja korvaamaton apu!

Mikäs se oli alpakkaa neuloessa kun lomasään korkein lämpötila oli 13 astetta ja tuuli kävi koko ajan  luoteesta 14 m/s. Alpakanvillanhan sanotaan olevan 7 kertaa lämpimämpää kuin lampaanvilla… Lämmin alpakkaneule sylissä oli hyvä lämmike.
Tiistaina pääsin päiväksi lämmittelemään puotiin ja viimeistelemään jakun. Salon Napin Vuokko löysi taas juuri ne oiket napitkin:
 Kiinnitettiin vielä Hand Made –merkki nuttuun ja mukaan laitettiin tietoa teeteestä ja Design From Finland –merkistä. 
Hihoja lyhensin suosiolla ainakin 7 cm. Miks ihmeessä melkein kaikissa neuleissa on kamalan pitkät hihat? Korvaahan liian pitkät hihat kylmällä ilmalla lapaset mut on ne käytössä aika hankalat. Modasin myös kauluksen kaksinkertaiseksi. Sillä sain mielestäni vähän ryhtiä hartiaseutuun.
Lanka: teetee cacao ja teetee alpakka kaksinkertaisena. Nutun paino 555g josta cacaota 230g ja alpakkaa 325g.
Keskiviikkona pääsin jatkamaan lomailua eli tehtiin taas klapeja. En neulonut yhtään silmukkaa!
Loppuloman päätin vaan huvitella kaikilla hassukäsitöillä ja antaa piut paut kaikelle järkevälle. 

Mietin, ansaitsenko  tämän  jakun neulomisella vielä pari kesäistä vapaapäivää JOS se amerikkalaisten ennustama hellejakso sittenkin tulee Suomeen?

12 kommenttia:

 1. Aikamoista vauhtia olet joutunut takkia neulomaan, mutta lopputulos on hieno!

  VastaaPoista
 2. Kyllä tuon kelpaa harteileen heittää vaikka kuka. Näillä keleillä on vaatinut useammankin villapaidan pitoa.

  VastaaPoista
 3. Kaunis villaneulos, kuviomalli tosi kiva, luulisi lämmittävän saajaansa. :)

  VastaaPoista
 4. On kyllä kertakaikkisen upea nuttu! ♥

  VastaaPoista
 5. Kaunis jakku. Saat olla itseesi niin tyytyväinen että voit viettää hyvällä omallatunnolla lomapäiviä. Olet ollut ahkera. Katselin myös lievää kateutta tuntien ihanaa kässykassiasi, mistä tuollaisia saa ? Ihana kissakassi ja Tassukin näyttää vieressä todella komialta. Kultapoika <3

  VastaaPoista
 6. neuloo mopsien kanssa28. kesäkuuta 2014 klo 18.04

  OMG! Kyllä kelpaa lähettää lahjaksi! Amerikkalaiset olivat ainakin jokunen vuosi sitten vielä aivan hulluina kaikkeen Hand Madeiin ja 100-vuotiaan luulisi olevan edelleen.
  Kaunis pinta ja kevyt pukea ja käyttää, täysosuma tilaajalta ja tekijältä erityisesti! Well done!
  Tassullehan jakku oli ikävä kokemus, kun tuli häätö neuleen läheltä, mutta ehkä jokin korvaava kudin joskus suodaan hänellekin.

  VastaaPoista
 7. Hieno, tosi hieno! Nyt amerikkalaisrouva saa kyllä tosi hienon jakun josta jää peritöönkin. Kannatti tehdä!

  VastaaPoista
 8. Ihana jakku! Kyllä kelpaa se Ameriikkaan asti lähettää.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!