perjantai 27. kesäkuuta 2014

Juhannuksen viettoa

"On vanha jengi koossa taas" - lauleskelin viime perjantaina kun odoteltiin juhannusvieraita saapuvaksi. Jo 17 vuotta ollaan kokoonnuttu tänne mökille suunnilleen samalla sakilla. Säät ovat suosineet eikä tänäkään vuonna tainnut olla ihan niin kurjaa kuin muualla Suomessa. Rakeitakin saatiin vaan pari kertaa:
Aina on määrä ettei mitään tuliaisia. Pääasia on ystävät. Hienoja tuliaisia saatiin Nokialta:
Kissankulman sekatavarakaupan alennusmyynnistä (eurolla) ostettua hienoa taidelasia. Hienoa kannattaa paikallisia pienyrityksiä (kauppiaat ovat jotain 5-7 vuotiaita ja euro oli helpompi jakaa kahteen ku 1,5 eur).  Itämaisten yrttimöykkyjen kanssa juhannussaunassa tyttöjen kesken mäiskittiin toisiamme (ja ollaan sit viikolla jatkettu puuhaa Karvisen kanssa). Lomailun jälkeen pitäis olla hartiat kunnossa!

Välillä oli niin kylmää että Kimbleä piti pelata sisätiloissa:
Juhannusruusu oli jo ehtinyt kukkia, mutta "juhannuslilja" avasi kukkansa juuri sopivasti:
Juttu luisti menneiden vuosien tapaan ja aattona perustettiin Latosaaren Vähäraittiusyhdistys. Jäsenet ovat vain vähän raittiita - ei paljon. Paitsi kummipoika Niilo ja Tassu. Minut valittiin puheenjohtajaksi selvällä ääntenvähemmistöllä. Yhdistyksellä ei ole sääntöjä (tai minä keksin niitä tarpeen mukaan).

Juhannuspäivänä 21.6. klo 13.51 oli päivä pisimmillään. Aurinko paistoi ja talon takana oli miltei lämmin. Hetken kunniaksi skoolasimme sangrialla:
Ja samantien joku inhorealisti keksi huomauttaa et  syksyä kohti mennään... Ensimmäiset lehdet ovat jo pudonneet:
Syötiin herkkuja, saunottiin, pelattiin ja minä tietenkin välillä neuloin, mutta siit seuraavassa postauksessa sitten.

Joutsenilla on neljä pienokaista:

Suuren sorsaperheen poikasistakin on 9 selviytynyt isoiksi:
Saaressa asuu myös Twitteri! Aina kun Tassu osui lähelle niin alkoi kuulumaan kovaääninen twiit twiit! Pajulintupariskunta oli pahaa aavistamatta tehnyt pesänsä maahan juhannusruusun alle. Muutaman päivän musta karvainen pahis vietti suurimmaksi osaksi arestissa - lopulta Karvis siirsi poikaset kauemmas ja näyttää ihan siltä, että ne selviytyvät. Emot ovat ne löytäneet ja pahis vaanii sitä vanhaa pesäpaikkaa. Ei mikään ruudikeksijä toi meidän Tassu ja hyvä niin.

Oli taas mukavaa nähdä ystäviä pitkästä aikaa vaan kaikki kiva loppuu aikanaan ja kun vieraat olivat siirtyneet mantereen puolelle niin mieli oli vähän haikea. Sääkin palasi taas Juhannusta edeltävään moodiin. Myrskyä ja rankkasadetta saatiin sunnuntai-ilta:
Keksin yhdistyksellemme ekan säännön: Ens Juhannuksena pidetään vuosikokous! Ainakin kutsu on tullut kaikkien yhdistyslakien mukaan ajoissa.

6 kommenttia:

 1. Minun kokemukseni yhdistyksistä oli, etten ikinä enää kuuna päivänä suostu mihinkään yhdistykseen mukaan. Mutta joku teidän yhdistyksenne tapainen voisi toimia :)

  VastaaPoista
 2. On se hienoa huomata, ettei kukaan meistä ole muuttunut tippaakaan seitsemässätoista vuodessa. t. juomanlaskija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pöllityt villasukat, chewitsi- ja pikkelsiresepti vaihdetaan lukkosuojaan! Eikä niil villasukil muuten niin väli olis mut olen itte saanu ne lahjaks.

   Poista
 3. Sehän on kätevää mökki-oloissa, kun juhannus-simaan tulee jääpalat suoraan taivaalta =D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onnittelut Latosaaren Vähäraittiusyhdistykselle.
   Toivottavat Muppetit, Yhdessä 50 vuotta.

   Poista
  2. Muppet-Yhdistys on meidän esikuva! Yhtä hassuja juttuja sain jo lapsena kuunnella kaikki Juhannukset teiltä. 50 vuotta ystävyyttä on hieno asia, johon meidänkin kannattaa tähdätä.

   Poista

Kiitos kommentistasi!