tiistai 10. kesäkuuta 2014

Kadonneen neuloosin metsästystäMult on neuloosi kadonnu. Se tuntuu aika kamalalta. Neulominen ei huvita ja turha mainita et virkkaaminen vielä vähemmän. Olen huolissani. Onko neuloosittomuus oire lankakauppiaan alkavasta böönautista? Viime viikolla parikin ihmistä sanoi mun olevan loman tarpeessa…

No yritin lääkitä tautia ja mietin et mikä olis oikein ihana lanka ja helppo neulemalli. Pitkään ei tarvinnu miettiä. Kertut Sandnesin Alpakkasukasta oli ainakin viime kesänä mukaansatempaavaa neulottavaa.
Kai ne tälläkin kerralla kun ekaa vartta pistelin menemään niin, että jo kantapäässä tiesin et kerä/sukka ei tuu riittämään. Oliks se toi väri et toista sukkaa sain odotella aika pitkään?
Puikot: Knit Pro 20 cm 3,5 mm Symphonie Wood, Lanka SandnesAlpakkasukkalanka, menekki 106 g.
Melkein jo lomalta tuntui kesän eka pitkä viikonloppukin. Lauantaiaamuna oli suunnitelmissa lähteä veneellä Paraisille kun siellä oli Paraisten Päivät. Vaan kun aamulla satoi (mökillä 3 mm) ja Kippari on sokerinen niin odoteltiin sateen loppumista. Sillä välin minä siivosin kässäpussini. Inspistä etsien järjestelin kaikki ihanat puikkoni. Aloitin pari uutta neuletta jos vaikka tautiin löytyisi lääke.

Yks meistä ei ollenkaan tykänny sateesta… 
Ilma kirkastui ja iltapäivällä päästiin matkaan.

Afrimoodin iloinen telttaa oli vastassa ihan ensimmäisenä kun oltiin saatu vene kanaaliin parkkiin ja könytty baanalle. Oli kivaa tavata tuttuja ja kerrankin jossain muualla kuin omassa puodissa! Ens viikonloppuna Afrimood on tavattavissa Muurlan Kyläkauppapäivässä.
Jokakesäinen  visiitti lankakaupassa piti myös tehdä ja käydä tervehtimässä kollegaa. Paraisilla Saariston sydämessä kävelykadun päässä sijaitsee Firma Brita. Jos kesken kesälomaa lankapulaa iskee tai puikko on pudonnut mereen niin tänne kannattaa suunnata. Kaupan valikoimassa on 350 lankalaatua! Ja meidän puodin lankavalikoimaa on kehuttu hyväksi eikä meillä ole ku vähän yli toista sataa…

Ja kun kerta ”lomamatkalla” oltiin niin otin vähän förskottia ja julkineuloin terassilla viikkoa etuajassa:
Ja homma meni niin kuin pitikin – muutaman hymynhäiveen näin ohikulkijoiden kasvoilla :-)

Vielä pikainen katsaus Paraisten laajennettuun K-supermarket Reimariin, bensakanisterien täyttö ja takaisin mökille. Sauna, grillaus, verkonlaskua ja se ihanin – auringonlasku:
Mä luulen vähän, että se neuloosi alkaa pikkuhiljaa löytyä. Yhtenä syynä saattaa olla ihan silkka KATEUS! Käykääpä katsomassa AnjalininFacebook-sivuilla (ei tarvii kirjautua ku vaan kelaat alaspäin) Idan neulomaa kaunista Haapsalun huivia. Olen iloinen ja ylpeä hänen kauniista huivistaan, mutta tunnen lapsellista kateutta siitä, et mikään mun tekemä käsityö ei ole saanu yhtä montaa tykkäystä tai blogikommenttia! Miten saisin tämän muuttumaan Piikun mainitsemaksi Amerikan kateudeksi ja tehtyä itse ainakin yhtä hienon käsityön?

Sama se millä konstilla neuloosittomuus parannetaan - Kyl tää täst!

4 kommenttia:

 1. Upeat sukat olet tehnyt ja oohhh tuota huivia.
  Minäkään en ole saanut mitään neulottua pitkään aikaan- ai se on neuloosia nimeltään tämä tauti.

  VastaaPoista
 2. Minullakin on alpakkasukkalankaa sopivaa mallia ja aikaa odottelemassa.

  VastaaPoista
 3. Kylläpä tulikin iloiset sukat ;-) Tiedät, että rrrakastan tuota väriä.
  Kivalta kuulosti teidän reissupäivä!

  VastaaPoista
 4. Kiv mökkipostaus tuo edellinen. Eiks oo vaara, että nuotio jää kytemään sinne maan sisään?
  Mullakin on neuloosi ihan hukassa, sukkia nyt teen mutt en innostuneesti. Yks neuleliina kyll valmistuu just ku löysin VillaLankan hyllystä korvaavaa lankaa loppuneen tilalle. Siinä puodissa on hyvä rohkeasti tutkia hyllyjä, aina jotain kivaa löytyy.
  Mukavaa jussinalusviikkoa teille.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!