torstai 19. kesäkuuta 2014

Kesän lapsi mä oon?Arvoitus: 7 C,  NW 14, puuska 19. Mitä tämä merkitsee?
No tietenkin sitä et Susulla on kesäloma! Onkohan taivaanpappa lukenut tätä blogia tai mun naamakirjapäivityksiä kun olen saanut ihan toiveitteni mukaisen lomasään? Olenhan useampaan kertaan julistanu etten tykkää helteestä…

Positiivinen kun olen niin – kun mökin oveen laitettiin vähän lisää tiivistettä niin sisällä ei enää villasukat pyöriny jaloissa eikä ötökkäverho heilunu enää kovin paljon. Onni on villasukat, silkkivillakerrasto ja puuhella. Puhumattakaan huovutetusta mökkivillapaidasta!

Jotain hyvääkin:
Perinteiset klapisulkeiset on sujuneet sutjakkaasti. Pari päivää koivuhalkoja. Vaihtelu virkistää joten kolmas päivä kuusihalkoja.
Eipä ole hyttyset olleet kiusana eikä paarmatkaan. Eikä töitä tehdessä ole hiki tullut. Juomataukoja ei ole tarvinnut pitää, mutta nenäniistämistaukoja kyllä. Siitä on pitänyt huolen kolme päivää putkeen tuolta meren yli puhaltanut luoteistuuli. 14 metriä sekunnissa ja puuskissa 19. 
Kuvaan on tosi vaikeaa saada aaltoja ja vaahtopäitä.
Vielä sunnuntaina talon takana oli sen verran lämmintä, että lounaskeitto valmistui ulkona. Sen jälkeen ollaankin yritetty keksiä mitä ruokaa vois tehdä hellan uunissa ku koko ajan pitää kuitenkin lämmittää… 
Naapurin tinttilapset lähtivät yhtenä aamuyönä pesästään ja Tassuparka jäin onnettomana nuolemaan huuliaan ilman saalista. Hyvä niin.
Talon alla asusteleva sammakko ei Tassun huomiota ole saanut. Hyvä sekin.
Tässä pientä esimerkkiä Karvisen ”Feng Shui” puupinosta:
Vähän mietityttää, et jos joku klapi tuosta nyt otetaan käyttöön niin miten käy puuvajan harmonian?
Kissakaan ei tuulesta tykkää. Pyytää ulos, mutta kököttää oven pielessä syyttävän näköisenä et mun pitäis tehdä tuulelle jotain. Selitä siin sit et ei mahda mitään. Lomailu on väsyttävää:
Minäkin vetelen kahdeksan tunnin yöunia ja päikkärit päälle.

Tuulta on piisannut vaan sadetta aina vaan odotellaan. Lomaviikon sademäärä on 2,5 mm silti ekat kanttarellit löytyi perinteisestä paikasta ennätysaikaisin eli 14.6.
Jossain mantereella sentään sataa. Uhkaavat pilvet ei vaan osu tänne.
Kolmannen luoteistuulipäivän jälkeen alkoi tämänkin mökkihöperön huumorinkukka osoittaa lakastumisen merkkejä. Eilen käytiin kauppareissulla. Perinteisesti ollaan käyty veneellä Paraisilla vaan tällä kertaa mentiin vaan autolla kaupunkiin.

Lomakässykin on – tosin tilaustyö. Se asustelee tiiviisti tuolla kässäkassissa, koska Tassu tykkää Cacaosta yhtä paljon kuin minä. Joka aamu olen ottanut tunnin-parin neulontasession. Ensin päästän Tassun ulos, sitten viritän hellaan tulen, kaadan kahvit kuppiin ja alan odottelemaan mökin lämpeämistä. Alpakkalanka näillä keleillä on ollut paras lomalanka!
Nyt on jo hiukan tyynempää. Juhannusvieraita odotellaan huomiseksi. Sain jonkun ihme puuskan ja leivoin sämpylöitä:
Uutisissa puhuttiin juhannusliikenteestä ja jo alkuillasta alkoi täälläkin näkymään merkkejä veneliikenteen vilkastumisesta. Tähän mennessä viikolla on näkynyt vaan hinaajia ja niistähän blogikuvaaja on ottanut suunnilleen tsiljoona kuvaa:

Tänään on siivottu (eikä tehty yhtään klapeja). Vuoden pisimpänä päivänä aurinko laskee suunnilleen tuonne:
Ja nousee muutaman tunnin kuluttua tuolta:

Hyvää Juhannusta!

14 kommenttia:

 1. kivoja lomakuvia. Hyvää lomanjatkoa ja mukavaa juhannusta.

  VastaaPoista
 2. Mukavia päiviä sinne saareen, ihanaa kesää!

  VastaaPoista
 3. Hauskaa juhannusta! Mistä olet löytänyt noin ihanan kässälaukun?

  VastaaPoista
 4. Ihan mukavalta näyttää teidän juhannus. Parempi on kun ei olekkaan kauheita helteitä. Viileällä ilmalla voi lisätä vaatteita tarpeen mukaan, mutta mitäs teet hirveillä helteillä, ei muuta kuin kärsit =) Meillä vietetään juhannus tuollai Tassun tapaan, eli lötkötellään sängyssä maha taivasta kohden =D Hyvää Juhannusta Teille sinne saareen ♥

  VastaaPoista
 5. Mukavaa Juhannusta teille kaikille!

  VastaaPoista
 6. Hyvää juhannusta.
  A-haa, nyt paljastu miks nää kelit on tällasii, vaikka mulla on loma ;) Että niitä lämpimämpiä kelejä odotellessa :)

  VastaaPoista
 7. Ihana, ihana loma, oli sitten kelit mitä vaan <3
  Teillä onkin ollut vähän samt askareet kuin meillä, puusavotta käynnissä. Tosin miun pino ei ole ollenkaan noin upea. Ei tuosta voi ottaa klapiakaan.
  Kivaa jussia!

  VastaaPoista
 8. neuloo mopsien kanssa20. kesäkuuta 2014 klo 18.44

  Sullahan on ihan kissanpäivät siellä, sopiva sää ja villaa ja ruokaa, niillä jo pärjää pitkään.
  Home, sweetest home, sadetakki päälle ja mopsit lähimaastoon. Ja pakollinen sauna, aaarrrghhh!
  Halit ja muut, nauttikaa!

  VastaaPoista
 9. Taas niin,niin hyviä kuvia ja mukavaa luettavaa.Upee kissakassi!!!!Hyvää Juhannuksen jatkoa ja kesälomaa....sopivassa kelissä.

  VastaaPoista
 10. Mulla loppui huumori ja mielikuvittelu, että nyt on kesä. Lähdin saaresta lauantaina kaupunkiin lämmittelemään. Samanlaista säätä ja tuulta on ollut kuin sullakin. Ei oo naurua herennyt ku tuuli riepottaa teltan seiniä ja huiku käy, siinä pyörii kyll villasukatkin, niih.Jahas, että kanttiksia jo on näkynyt, tarvii heti tarkistaa ku palaan saareen, kunhan luuni lämpenenevät riittävästi uusiin sääkoitoksiin.

  VastaaPoista
 11. Hienoja saarikuvia! Hyvä, että sait toivomasi lomasäät. Meillä on loma vasta elokuussa, joten katsotaan sitten, millaiset säät silloin odottaa.

  VastaaPoista
 12. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!