perjantai 10. huhtikuuta 2015

Mökkikausi aloitettu

Pääsiäissunnuntain aamuna se tämän vuoden mökkikausi sit alkoi! Heti saareen päästyä sytytettiin tuli hellaan, kannettiin vedet pataan kaivosta (joka ei yllättäen ollut jäässä). Kun vesi oli lämpeämässä päästiin etukäteen ajatellen pahimman puuhan pariin eli huussin tyyjennykseen. Kuopanhan Karvis on parin vuoden ajan kaivanut valmiiksi jo syksyllä, joten homma sujui vartissa! Tosin tänä vuonna olis kaivuuhommatkin sujuneet - surkean talven jäljiltä maa ei ole roudassa.

Siinä mökin lämpenemistä odotellessa siivottiin rantaan kerääntyneitä kaisloja. Yllättävän paljon niitä oli ja yllättävän monta tuntia siihen kului. Eväskanasopan jälkeen laitettiin sauna lämpeämään ja odotellessa käytiin laskemassa verkot. Talviturkitkin heitetttiin. Kolmas kerta meressä ei tuntunut enää kovin pahalta ja saunan jälkeen mitattiin veden lämpö eli kylmyys. 2,4 astetta.

Saunan jälkeen takkaan tuli ja makkarat ja unta...

Aamusella meri oli saanut ohuen jääpeitteen:

Jotenkin hassua, kun koko talvena ei meri ole ollut jäässä... Joutsenpariskuntaa pieni jääpeite ei haitannut.

Tassu otti perinteisen bongauspaikkansa. Aina se vaan toivoo saavansa kiinni Latosaari Expressiin eli sen myyrän, joka tuosta muutama vuosi sitten meni ohi!

Minä mietin et kohta lähdetään hakemaan jäiden joukosta verkkoa ja "pakastekaloja". Ihan sopiva saalis saatiin eli viis kivankokoisa ahventa:

Tassun mielestä ahvenet eivät fileroituneet kuppiin riittävän nopeasti, joten sen oli pakko pyydystää oma lounaansa:

Komeasti alkoi tämän vuoden myyrästyskausi! Sai se ne kaikki ahvenetkin sit myöhemmin...

Mä en oikein ymmärrä sitä yhtälöä, et vaikka me kaadetaan puita koko ajan ja vaikka meidän koko kesä menee aina klapisulkeisten merkeissä niin aina vaan puut tuntuu olevan vähissä. Siispä maanantaina laiturin kesäkuntoon asentamisen jälkeen kaatui taas yks koivu:
Lapsena oon leikkinyt tuon alla olevassa hiekkalaatikossa. Myöhemmin hiekkalaatikkoon rakennettiin likkaporukalla (lainatiilistä) lettupannua varten grilli, joka nyt oli pakko purkaa... Pitäisköhän ne tiilet nyt palauttaa? Toivotaan sen muurikkagrillin lähiaikoina syntyvän uudelleen entistä ehompana.

Ja kuten aina - puunkaatohommissa tulee joku hämmennys tai kämmi just kun kaatokolo on melkein valmis. Tällä kertaa honkamopon ketju meni säpäleiksi. Onneksi vanha ketju oli tallessa ja sillä (ja vinssillä) saatiin pihakoivu nurin. Ja ihan oikeaan paikkaan.

Tiistaina piti olla ylimääräinen vapaapäivä. Koska vapaapäivää ei pidä hukata nukkumiseen ponkaisin ylös sängystä jo kuuden jälkeen. Sytyin tulet hellaan, päästin Tassun ulos, hörpin pari kuppia kahvia ja olin valmiina pyromaanihommiin eli polttelemaan rantaan kerättyjä kaislakasoja. Tunnin yrittämisen jälkeen oli pakko myöntää et märkä kaisla ei pala. Ei vaikka olis kunnon sytykkeet. Ei vaikka olis bensaa!

Vähän vaille yhdeksältä puhelin soi ja Ida kertoi et puodin takaikkuna on rikottu! Olin jo lähtökuopissa, mutta kun mitään ei ollut viety ja ikkunan korjauksen ja paikkojen siivouksen Ida hoiteli ihan tuosta noin vaan niin päätin jäädä saareen vielä päiväksi puuhommiin. Ilo vapaasta oli kuitenkin mennyttä.

Oon aina vitsaillut sillä, et jos joku murtautuu lankakauppaan niin sen pitää olla joko hullu tai huumeissa. En tiedä kumpaa sorttia meidän takaikkunasta sisään yrittänyt oli, mutta ilmeisesti oli tullut häirityksi täi järkiinsä. Myöhemmin viikolla uutisoitiin muistakin murroista Salon keskustassa. Tiedoksi vaan rosmoille, et meidän puodissa ei ole rahaa eikä tietokoneita eikä mitään muutakaan ryöstettävää, joten ei kannata nähdä vaivaa! Toi kakskyt vuotta vanha ceedeesoitinkin on rikki. Lasinsiruja löytyy vieläkin, mutta onneksi langat ei tärveltyneet. Ettei tarvii vaihtaa alaa rakennuspuolelle ja ryhtyä  myymään lasivillaa...

Nyt on se aika vuodesta kun kässyjä ei pal tuu tehtyä. Innostusta on niin moneen, että käsityöt väkisinkin jää vähemmälle. Pääsiäsikässynä mulla oli ohutta pellavaa ja Piikun pyyheohje:

Käsipyyhkeeseen meni 49 g Katian Lino 100% lankaa 2½ mm puikoilla. Loppulangasta tulee vielä pari pienempää tiskirättiä. Lankapaketissa on mukana ohje ja värivaihtoehtoja on monta.

Kaks sukkaakin on valmiina. Niistä piti tulla pari, mut tulikin eripari, joten pitää neuloa molemmille kaveri. Lankakin on loppu joten pari muuta kässyä on alullaan. Katian Arteen taidan olla rakastunut ja teeteen Apollokin tuntuu mukavalta. Kuka taikois vuorokauteen tuplatunnit?
 Jotkut ne osaa ottaa rennosti....

7 kommenttia:

 1. Aika hyvältä kauden aloitukselta teillä kuulosti, vaikka noita ikävyyksiäkin sattui. Onneksi Pätevä Henkilö hoiti homman ripeästi, mutta tottakai tuollainen ilkivalta jää mieleen kaihertamaan. Pirhanan häiriköt, kun pilaavat toisen hyvän pääsiäisvapaan.
  Mulla on muuten autotallimankkana tuo samainen Sony :-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mun Sony on ostettu Saksasta vuonna 1997. Siihen aikaan se oli tosi hieno. Radio ja mankkari toimii edelleen.

   Poista
 2. Pian teillä ei oo puita tontilla ollenkaan, tilalle taitaa tulla tenniskenttä;)
  Kyllä Tassu taas nauttii ku saa metsästää ja tuoretta kalaa ja olla möllötää, oikein kissanelämää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tontin puilla on tultu toimeen melkeen viiskyt vuotta. Tällä hetkellä isohkoja on suunnilleen kuuskyt ja vuositarve tällä käytöllä on jotain kaks-kolme isoa puuta. Ja ne kasvaa koko ajan. Ei ne mun elinaikana pääse loppumaan ku koko ajan tulee uutta tilalle. Joten Kristiina: voit olla ihan huoleti. Ei tenniskenttää mut ehkä vähän aurinkoa ja hellaan ja saunaan tulta ja torppaan lämpöä ilman ostosähköä.
   Tassulta Uskolle terveiset!

   Poista
 3. Sinulla tuota virtaa tuntuu piisaavan. Tassu sentään ymmärtää rentoutumisen päällekin =D

  VastaaPoista
 4. Oi teitä onnekkaita ja Tassu on ihan pettämätön metsästäjä . Hienoa Tassu ! Pysyy Ukkeli vireessä kun on liikunnallista touhua mökillä. Meidän ukkelit vaan kasvattavat hyvinvointivartaloaan ja saavat pakolliset hepulinsa sisällä ja kirjahyllyissä kiipeillen ja ravaten. Viikari kyllä käy valjaissa ulkona mutta arka Eppu ei halua. Oikein loistavaa mökkeilyä teille kaikille.

  VastaaPoista
 5. Nyt sitten vaan odotellaan lisää mökkijuttuja :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!