tiistai 26. toukokuuta 2015

Bambua pienelle

Ihan ensin kiitokset kaikille kommenteista ja paranemistoivotuksista! Ne lämmittää mieltä hurjasti ja olen ihan varma et hyvä mieli myös parantaa. Lopussa vähän nykytilannetta, mut ensin pikkuruiset kässyt.

Samaan aikaan kun itse kompuroin kinttuni tärviölle tapahtui jotain mukavaakin: Sukuun syntyi pikkuinen poikavauva! Sunnuntaina päästiin Naantaliin katsomaan vauvaa ja koko perhettä! Voi miten pieni ihminen voikaan olla!

Etukäteen en mitään Vauvelille tehnyt, joten pikkuiset ja pikaisesti tikutetut oli viemisetkin. Aikaisemmin oli ollut puhetta kypärämyssystä. Perjantaina Vauvelin äiti esitti toiveen peukalottomista pitkävartisista lapasista - vauvan kynnet on tosi terävät ja ne saa leikata vasta kahden viikon kuluttua. Tietenkään kotona ei ollut vauvalankaa, mut yks teeteen bamboo&co oli viime viikon puotikeikalla heitetty kypärämyssyä varten ikeakassiin.
Myssyn jälkeen tikuttelin ne tumput. Tekstailin vauvelin äidille et taitaa tulla aika mielenkiintoisen väriset... Vastaus oli et ei haittaa - jämälankatumput on parhaita! Kässäkassin tiskirättiosaston jämistä löytyi just ja just sen verran bambujämiä et kelpo lapaset sain aikaseks.

Bambuhan on ihanteellinen kesämateriaali ja sopii vauvalle mainiosti. Se on luonnostaan antibakteerinen, tuntuu lämpimältä kylmällä ja viileältä kuumalla ilmalla, imee kosteutta ja on suloisen pehmeää.

Kypärämyssyn ohjeen otin teeteen verkkolehdestä 1/2015 (ohjeessa teeeteen hilla). Tumput tein omasta päästä/vauvelin äidin ohjeistuksesta. Vahapiikatädillä kun ei ole mitään käsitystä vastasyntynieden kokojutuista! Toiveena oli vähintään 10 cm varsi ja vauvelin käsin n. 5 cm.

Myssyn piuhat virkkasin vaikka ohjeessa oli I-cordia. Puikot 2½ mm Addin pitsipyöröt ja koukku 3 mm Waves. Lankaa kului 29 g.
Kirjoitanpa tähän muistiin raapimisenestotumppujen ohjeen:
Puikot 2½ mm Knit Picks 15 cm sukkapuikot
8 silmukkaa/puikko (yht 32)
12 krs 2 o 2 n, *4 krs n, 4 krs o*. Toistetaan *-* vielä 2X. 4 krs nurin, 6 krs 2 o, 2 n. Lapasosaan sileää oikeaa n. 5 cm ja päättelyt jokaisen puikon lopussa 2 o yht joka kerroksella kunnes jäljellä 4s. Päättele. Lapaslankaa kului  23 g.

Mummi sen sijaan on valmistautunut vauvan tuloon. Jo pari kuukautta sitten valmistui Estelle teeteen primanovasta ja junasukat ja lapaset teeteen helmistä:
Muuten - meillä oli "pikkuisen" vaikeuksia ohjeen kanssa. Minä konsultoin puhelimessa kun äiti ihmetteli tulostamaani pdf-ohjetta. Jotenkin meillä ei ollenkaan ollut sama näkemys. Vasta tuolla kaarrokkeen puolivälissä huomasin, että printatun ohjeen kaaviosta puutui 1 silmukka! Ei ihme et meillä ei oikein meinannut yhteisymmärrystä löytyä kun itse katselin ohjetta tietsikan ruudulta ja siellä oli kaikki ihan ookoo! Nätti nuttu joka tapauksessa tuli ja toivottavasti lämmittää vauvelia. Ainakin sen tekeminen välillä suorastaan kuumensi sekä tekijän että konsultin :)

Minäkin sain "lahjan":
Toivotaan, ettei Vauvelin jalka kasva ihan yhtä suureksi kuin isällänsä...

Eilinen oli mukavien uutisten päivä. Aamulla Tyksin röntenin jälkeen lääkäri sanoi ettei jalkaa tarvii leikata. Mun mielestä ne kuvat oli ihan samanlaiset ku viikko sitten, mutta mulle vakuuteltiin että kyllä se siitä luutuu. Viikko vielä ilman varausta kintulle ja sitten pari viikkoa pienellä opettelulla ja sit uus kuvaus ja kipsinvaihto...

Muitakin kivoja juttuja tapahtui eilen. Äitija isä löysivät mulle sopuhintaiset kipsinmentävät caprit ja toivat parvekekukatkin samalla reissulla. Pienestä se on ilo kiinni - oli se vaan mukavaa lähteä yhtiökokoukseen kun voi laittaa päälleen muutakin ku pyjaman! Illalla Karvinen auttoi istuttamispuuhissa:
Tuolla reunassa se ilkeä rappunekin näkyy - tosin Karvis on sitä vähän jo oikaissut ja yhtiökokuksessa ilmeni et muutenkin pitäisi tämän talon pihajuttuihin tulla viimen korjausta!

Projektipäällikkö Tassu yritti salaa osallistua istutuspuuhiin;
Ekan kerran koskaan nähtiin sen piiloutuvan parvekkeen kiipeilypuun allaolevaan laatikkoon! Kyllä me oltiin ilkeitä kun häädettiin katti sisälle projektin ajaksi.

Tänään on kaikista kivoista jutuista huolimatta ollu vähän mieli matalalla. Parasta lääkettä on tää:

3 kommenttia:

 1. Kyllä sai vauva kauniita varusteita. Onnen poika. Toivottavasti paranemisesi jatkuu hyvissä merkeissä.
  Mikäs ihanuus siinä onkaan tulossa?

  VastaaPoista
 2. Kauniita vauvavarusteita pikkuiselle! Tosi hienoa, ettei jalkaa tarvitse leikata. Tosi nopeaa parantumista toivottelen.

  VastaaPoista
 3. Ihania neuleita suvun uudelle tulokkaalle! Tuo mummin neuletakki on huisin hieno.

  Kiva kuulla, että lievästä matalapaineesta huolimatta mieli on ollut pirtsakka - ja ihmiset ympärillä nuin ajattelevaisia. Mä olen varma, että hyvällä mielellä paranee nopsemmin.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!