tiistai 5. toukokuuta 2015

isoja ja pieniä sukkia, vappua ja mittanauhan kertomaa

Suvussa on yks isokenkäinen. Niin isokenkäinen, että pelkkä ajatuskin steppisukkien neulomisesta 2½ mm puikoilla masentaa… Mutta kun pääsiäisenä näin risat, niin nappasin ne mukaani – varret sentään olivat ihan käyttökelpoisessa kunnossa. Yleensä Steppikerästä jää harmittavasti 10-30 grammaa jämälankaa. Tein ”Matleenat” eli hukkasin näihin neljäseiskoihin neljä kokonaista ja vähän viidettä jämänöttöstä!
Toivottavasti kelpaavat mettähommiin moottorisahan kanssa, vaikka ovatkin aika eriskummallisen väriset.

Sain Luovat Langat –myymälän Marja-Leenalta tosi kivan ja toimivan sukankokomittausvinkin. Kiitos ja vilkutus sinne Euraan! Olin niin innoissani siitä et mittailin samoin tein kaikki puodissa olevat mallisukat ja ajattelin et muutkin vois tykätä tästä vinkista joten:
Laita mittanauha pitkäkseen pöydälle ja aseta sukan kantapää 14 sentin kohdalle.
Sukan kärjen kohdalta näkyvä mittanauhan numero kertoo sukan koon. On ne neljäseiskat! 
Nerokas keksintö eikös?

Vapunaaattona olin köröttelemässä kotia kohti, kun näin sivusilmällä jotain mustaa ja isoa liikkuvan pellolla. Näytti ihan siltä, että hirvetkin olivat aloittaneet vappuhulinat. Niin iloisesti kirmailivat siellä ja kovaa vauhtia painelivat yli tien:
Onneksi oli hyvä näkyvyys ja melkein tyhjä tie. Vähän pistää miettimään et miksei  hirvet noudata liikennesääntöjä? Hirvivaara-alue alkaa tuosta puolen kilometrin päästä. Siellä niiden olis pitäny tien yli koikkelehtia. Moisesta piittaamattomuudesta me ihmistienkäyttäjät saatais sakkoja!

Vappua vietettiin tietenkin mökillä. Aattona kuurasin saunan ja vapunpäivänä siivosin mökin. Keli oli mainio tuulettamiseen ja kuurailuun. 
Projektipäällikkökin auttoi parhaansa mukaan ja oikein villiintyi kun löysi mattojen mukana ulos kulkeutuneen leluhiiren nurmikolta:
Vähänkös me naurettiin kun leluhiiri sai Tassun riehaantumaan…olishan siellä oikeitakin vaikka kuinka paljon!

Karvis suunnitteli puuvajaan jatkokatosta. Pölliä ja tellinkiä rakenteli, mittaili, sahaili ja laskeskeli. Tuli taas todistetuks et hypotenuusa on tosi tärkeä juttu! Tais herrahenkilö olla vähän loukkaantunut kun kyselin kuutiopuikon laskukaavoja tiploomi-inssiltä enkä häneltä… Hänellä olis ollu joku toinen kaava joka liittyi hypotenuusan puolikkaaseen mut säästän teidät uusilta teorioilta tällä kertaa (varsinkin kun olen sen jo ittekki unohtanu).

Illalla projektipäällikkö oli lopen uupunut kaikista päivän töistä…
Lauantaiksi luvattiin sadetta. Sitä odoteltiin koko päivä vaan eihän sitä kuulunut. Ihmeen paljon sitä saa aikaseks kun ajattelee et teen vielä tämän enneku alkaa sade… Mutten kun minä olin toivonut sadetta ja neulomispäivää. Piti kokeilla jotain jota kuulemma KAIKKI nyt tekee. Vasta illalla saunan jälkeen pääsin lepakkotuoliin puikkojen kanssa. Mut se lanka? Missä oli se kerä? Miten voi olla et kässäpussissa on ainakin kakskyt kerää lankaa (ettei vaan pääse loppumaan viikonlopun aikana) mut ei just sitä, mistä olen koko päivän suunnitellut aloittavani! Kyllähän moinen pettymys ON pienimuotoisen raivarin paikka.

Teeteen Helmi –vauvalankakerä löytyi sittenkin ja Pirenan lähettämän Youtuubivideolinkin avulla opin tekemään kukkasia riviin:
Video on tosi selkeä ja siinä on suomenkielinen selostuskin (mä huomasin sen vasta nyt, hyvin pärjäsin vaikka tietsikka oli äänettömällä).

Puikot Knit Picks 15 cm sukkikset ja lankaa kului 20 g. Jotenkin mun käsialalle ei tuo 1o, 1n resori oikein sovi. Aina tulee möykkyistä ja rumaa jälkeä. No lankaahan on vielä jäljellä toiseen pariin, joihin teen sen 2o 2n resorin. Koesukkasiksi mielestäni oikein söpöt nämäkin. Ja oli tosi kivaa oppia taas jotain uutta!
Vielä viikonlopun tärkeimmät:
2 kuhaa, 6 ahventa, 3 pikkuahventa, jotka päästettiin kasvamaan ja 3 roskakalaa. Sienivuosikin on alkanut:
Huussipolun varrella tuo kasvaa mut korvasieni se on! 

4 kommenttia:

 1. Arvaas kuka just nappas mittanauhan (aina yks sohvapöydän alatasolla) ja mittas jalassaan olevat sukat... Piti paikkansa mittaussysteemi, ihanaa, nyt mä tiedän lasten sukista minkä kokosia tein. Hassu Tassu leluhiirellä leikkii, mut empäs kirjoitakkaan, kun samaan aikaan Soodi alko sellasen ryminän hiirensä kans, hi.

  VastaaPoista
 2. On muuten kivat värit noissa sukissa, vaikka eivät ne ehkä yhdessä ole parhaat mahdolliset, noista terien väreistä tykkään. Ja hyvin lämmittävät saappaissa. Minullakin on lähipiirissä muutamia isojalkaisia, joille tikutan sukkia, mutta he haluavat onneksi paksummista langoista.

  Hirveitä nuo hirvet, kun säntäilevät tien yli mistä vaan. Onneksi ei ole aiva kohdalta sattuneet, vaikka pari läheltä piti -tilannetta on meillekin sattunut.

  Minullakin on tuollaisia kukkia kasvanut yksiin sukkiin ja lapasiakin aloitin, mutta ne meni purkuun.

  Ja ennen kaikkea olen kiitollinen tuosta sukankokomittausvinkistä! Pitääkin kirjoittaa se heti ylös jollekin lapulle, että muistaa. Ja sitten se lappu on tietenkin hukassa, kun sitä tarvii. ;)

  VastaaPoista
 3. Kiitos mittausvinkistä; pitääkin heti kokeilla, kunhan ensin löydän mittanauhan. Nätit kukkarivistöt sukissa. Minullakaan 1o 1n -resori ei ole parasta A-ryhmää, mutta 1 kiertäen o 1n on jo parempi.

  VastaaPoista
 4. Laitampa korvantaa tuon mittausvinkin. Noita kukkasukkia en aio ruveta tekemään, en. Minä en halua tehdä samaa kuin kaikki muutkin, olen kuin Pikku-myy, teen just vaan sitä mitä itse haluan =) Tuo aarre huussipolulta voisi jäädä minulta syömättä, näyttää epäilyttävästi siltä itseltään ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!