torstai 21. toukokuuta 2015

Kevät PUUhia

Jos on sellainen sairaus ku mökkihöperyys ni siinä ei sää pahemmin ole esteenä. Viime viikon keskiviikkona oli ihan kohtuullinen myräkkä:
Viikko sitten helatorstaiaamuna meikäläinen purki aggressioita kirveen kanssa. Ja kyllä siitä oli hyötyä. Myrkkyajatukset häipyivät taivaan tuuliin ja aurinko alkoi paistaa risukasoihin:
Kaikki päivälle suunnitellut hommat oli jo iltapäivällä tehtynä. Karvinenkin oli saanut puuvajan jatkeen hyvään malliin. Huomatkaa tuo puupinon päällä oleva hypotenuusa :)
Ajattelin lähteä sapuskoinnin jälkeen kohti kaupunkia, mutta toisin kävi. Tuli vähän lisää PUUhaa:
Naapurien kanssa on jo monta vuotta ollu juttua meidän puolen yhdestä latvakuivuneesta kuusesta… Jos me oltais kaadettu se itte niin siinä olis ollu vaarassa naapurien lettukoppi, mökkelöt ja ehkäpä sähköjohdotkin. Kun siellä honkamopo oli laulanut muutenkin koko päivän niin siinä samassa kaatua lotkahti se yks latvalahokin. Vaikka osittain elinvoimaselta näytti, niin joku myrsky olis varmaan tehny selvää tästä ellei naapurit. Kiitti.
Kotiin en sit enää illalla lähtenyt ja saunan lämmetessä nähtiin kesän ensimmäinen poikue:
Lintukirjasta ja googlen kuvahausta päättelimme että oliskohan isokoskelo? Eikö olekin suloisia? Ja poikasia on mun laskujen mukaan ainakin 15!

Tämän vuoden ystävänpäivän sytomyssykeräysten ehdoton hittimalli oli Lankapirtin Matleenan Tuija-myssy. Kysyin jo alkuvuodesta Matleenalta lupaa tehdä myssy malliksi myös puotiin. Onhan malli tosi nätti ja sopii myös muuhun, kuin sytomyssykäyttöön. Aina vaan on muuta tullu väliin, mutta helatorstain iltapäiväauringossa ystävän kanssa puhelimessa kuulumisia vaihdellen neulokselin valmiiksi Tuijan:
Lankana Sirdarin Cotton Dk, puikot 3 mm Addin 50 cm bambupyöröt (aina vaan mun mielestäni mainio myssymitta tuo 50 cm ja sitä ei oo kovin helpolla löydettävissä normipuikoissa). Palmikko/sileäosuudella käytin Knit Picksin 3½ mm irtopääpuikkoja ja 60 cm kaapelia (ja kavennuksissa 3½ bambu/koivupuikkolajitelmaa (mulla on toisia kaks ja toisia kolme). Lankaa kului 58 g.

Villafanina vierastan yleensä puuvilloja. Varsinkin merseroidut ja tiukkakierteiset on usein sellaisia et kaikki käsialan pikku epätasaisuudet näkyy. Cotton DK on iloinen yllätys, enkä enää yhtään ihmettele sen suosiota! Kiva ja helppo neuloa ja virkatakin ja sopii myös tölkkinipsuvirkkailuun mainiosti. Viikko sitten värivälikoimamme lisääntyi (iloisen) kauniilla harmaalla ja elokuussa saadaan uusia värejä.

Tästäpä saankin hyvän aasinsillan sytomyssyasioihin.  Lankapirtin Matleenaahan haastateltiin jo alkuvuodesta. Tänään ilmestyneessä Seura-lehdessä juttu viimein julkaistiin!

Seuraavassa postauksessani kerron miten kiireet voi unohtaa. Sitä odotellessa "viikon tassu":
Näillä mennään :(

10 kommenttia:

 1. Meilläkin mies katselee moottorisahaansa sillä silmällä, että jossain vaiheessa kaatuu puu/puita :) Tuija-myssy oli minunkin kokeiltava, kun viimeksi neuloin sytomyssyjä. Voi tuota tassua :(

  VastaaPoista
 2. mikäs se tommonen viikon tassu on, hui. juu onhan ne koskelot söpöjä, söpöys katoo kyllä äkkiä kun pääsevät laiturille ja laituri on sotkettu täysin. Mikää muu ei sotke niin pahoin. ja kun nitä on yleensä se koko iso lauma. Olikos tuo joku marjakuusi, kyslee mäntykankaan asukas

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tos vaihees ne kuitenkin oli ihan suloisia... Mä luulen et toi on ihan tavallinen kuusi ja noi "marjat" on isona käpyja :)

   Poista
 3. No onpa viikon tassu! Tuollainen hiljentääpi vauhtia kummasti!
  Meillä on tukkakoskelopari ja laituri on tosi inha joka kerta saareen mennessä! kerran joku lapsenlapsista kysyi: miksi nuo kakkilinnut luulee meidän laituria huussiksi?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ny vast kiire onki ku kaikken, mitä tekee menee tuhottomasti aikaa! Tän päivän saavutus oli suihkussakäynti, Sängyn petaaminen ja yks koneellinen pyykkiä. Kakkilinnut - hih!

   Poista
 4. Söpöjä nuo pallerot tosiaan ovat! Mutta on siinä emolla huolehtimista tuollaisessa parvessa. Onneksi ei ihmisemot saa noin monta yhdellä kertaa.

  Minustakin 50cm:n pyörö on paras myssyn teossa ja nimenomaan Addin, kun siinä on pehmeä kaapeli ja sopivan riittävän pitkät puikko-osat. Tulipa muuten minullekin halu tehdä Tuija-myssy. Olen suunnitellut siihen hiukan erilaista kavennusta saamani vinkin perusteella, niin se pitäisi testata. Mutta nyt on sukkavaihe päällä! ;)

  VastaaPoista
 5. Siellä on oltu niin PUUhakkaina, koita nyt kuitenkin leppuuttaa sitä jalkaaskin välillä , että paranee nopeemmin.

  VastaaPoista
 6. Voi tuota tassukuvaa. Itse muistan viimekesän helteet polveen asti yltävän kipsin kanssa. Ota nt tosi rauhallisesti.

  VastaaPoista
 7. Onneksi ehdit saareen edes käymään - jatkoja vaan ja peukkuja seuraavaan kuvaukseen... hymyile kauniisti!

  VastaaPoista
 8. No voi tassua... Toivottavasti se ei kuitenkaan ollut se latvalahokuusi, joka tuohon kolahti. Kai sä pääset jollain konstilla mökille kumminkin kesällä? Helikopterilla? Karvis käyttää hypotenuusaa kopterialustan rakentamiseen? Senhän vois tehdä tuohon laiturinjatkoks, niin kakkilinnuilla olis tilaa hyyskätä :-/

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!