sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Hullun halpaa lauantaita odotellessa

Toista viikkoa kestänyt elo ilman jääkaappia päättyi maanantaina. Alkuun moinen pikkuharmi ei oikeastaan tuntunut kummoiseltakaan, Kylmälaukussahan ne sapuskat mökilläkin säilytetään tähän aikaan vuodesta. Mutta on se vaan hieno tunne kun saa kaataa lasiin oikeasti kylmää maitoa! Uuden kaapin asentaminen ja vanhan hävittäminen aiheutti kuitenkin sen verran sotkua, että neulomiset jäi tällä viikolla vähiin. Toiset kukkarivisukat sentään tein jämälangasta: 
Mun mielestäni nämä on söpön pikkuiset, mutta kälyni näki ne ja sanoi niiden olevan ainakin yksivuotiaan kokoa… Puikot 2½ Knit Picksit ja menekki 23 g. Kukkarivi on nätti ku mikä ja sukka kakkosissa on resorikin ihan kelvollinen.

Sukkien alla oleva raitamekko on ollut jäähyllä pari viikkoa. Lanka on upean kevyt 100% puuvillainen nauhalanka Katian Arte. Rakastuin lankaan päätä pahkaa ja aloin neulomisen. Mekon esikuva on tässä linkissä. Ohjeessa koko on ”one size” eli mulle varmasti kokoa ”makkarankuori”. Modasin ohjetta vähän ja päätin tehdä nuttuun pienet hihatkin. Nyt on vaan sellainen pikku ongelma, että visio on mutta yhtään en muista mitä silloin pari viikkoa sitten laskeskelin. Takakappale on kainaloissa ja aloitin eilen etukappaletta toivoen, että visio palautuu siinä neuloessa…

Töissä olen kohnannut varastoja ”sillä silmällä”. Ensi lauantaina meillä Anjalinlla ja viidessä muussakin teetee SHOPissa vietetään Hullun Halpaa lauantaita! Hulluttelussa tarjolla on valikoimasta poistuvia lankalaatuja ja –värejä ja meillä paljon muutakin ihan poskettoman halvalla. Tällaisia löysin viime viikolla:
Vuorokausi mökillä oli kiva katko arkeen. Eilen mökkiä lämmittäessä vähän haravoin ja Karvis karsi oksia. Tassu oli pitkään reissuillaan. Saunan lämpenemistä odotellessa laskettiin taas ruoka-anomus mereen ja samalla tehtiin kierros saaren ympäri. Ei pikkuveneellä viitsitty kauemmas lähteä, vaikka Airistolla olisi ollut komeaa nähdä Turun telakalla rakennettu Mein Schiff 4. Nyt ihmeteltiin laivaa usvaisessa illassa kaukaa kotilaiturilta:
Illalla saunan jälkeen vielä grillailtiin ja illan pimetessä seurattiin kun taivaaseen alkoi ilmeistyä pieniä hopeanvärisiä reikiä.

Äitienpäivän aamu oli aurinkoinen. Oma äiti on reissussa ja yritin soittaa hänelle laulaakseni onnittelulaulun. En saanut yhteyttä ja mieli meni jotenkin apeaksi. Myöhemmin selvisi, että äiti oli kuullut mua, mut minä en kuullut mitään. Vesilintua vois heittää näillä nykyajan älyttömillä muka-älypuhelimilla! Ne on taatusti tarkoitettu jotain muuta kuin puhumista varten!

Kirkastuihan se päivä hetkeksi kun kovassa tuulessa käytiin nostamassa verkko. 7 kuhaa ja 3 ahventa sai suut messingille. Ja Tassu toi mulle äitienpäivälahjaksi hienon myyrän:
Tassu söi itse puolet. Minä en syönyt toista puolta, mutta olin iloinen hienosta lahjastani! Ja siitä, että sain kissun vangittua sisätiloihin jo puolilta päivin. Kerrankin päästiin ajoissa lähtemään kaupunkiin.

Taas luvattiin sadetta ja sehän pisti kiirehtimään päivän hommia. Karvis nuohosi vesipadan ja minä kiipesin katolle piippua rassaamaan. Samalla tuli tyhjennettyä ränneistä talven aikana kertyneet neulaset. Nokisina ei viitsitty kuvia operaatioista ottaa, mutta päivä biisi on ”Pieni nokipoika”. Kalojen perkuukin sujui huippunopeasti kun sade alkoi jo ropsia. Kotimatkalla ei pahemmin kastuttu ja vasta kotosalla suihkun jälkeen syötiin juhla-ateria eli muusia ja paistettuja kuhafileitä. Tassu luonnollisesti saa ne paremmat kalat eli ahvenet… 

Mukavaa äitienpäivän iltaa!

2 kommenttia:

  1. Söpöt sukkaset:) Paatti on aika vaikuttavan kokoinen.

    VastaaPoista
  2. Meillä paistoi aurinko niin ihanasti koko äitienpäivän, mutta nyt on kylmää senkin edestä.
    Minä en saanut paistia lahjaksi, mutta muutaman punkin sänkyyni. Nyt on myrkyt jo kissojen niskaan laitettu. Eikös teillä päin ole oikein niitä vaarallisia punkkeja, meillä täällä ei onneksi vielä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!