lauantai 30. toukokuuta 2015

Pitsibolero ja ilonaiheita

Viime kesän hittijuttu oli TÄMÄ pitsibolero. Ajatuksissa oli tikutella taas yks kun edelliset on kaikki vaihateet maisemaa. Langat oli mut ohjeessta puuttuikin pari sivua, enkä lauantai-iltana niitä mistään saanut. Siispä vaihtoehto B löytyikin teeteen sivujen ilmaisohjeista.
Takakappale ja hihat syntyivät pikavauhtia. Kaulus-etukappaleetkin vaikka niissä piti jo vähän ajatella!
Lankana Sirdarin Cotton DK, puikot 3½ mm Knit Picks ja langan menekki 367 g kokoon L. 

Neuleen kasaaminen vaati pikkuisen aivojumppaa, mutta onnistuihan se. JOS olisin lukenut ohjeen ennen aloittamista (kuka sellaista tekee?) niin olisin neulonut etukappale/kauluksen yhtenä kappaleena. Ohjeessa kahtena ja keskellä takana on sauma. Jännää tässä oli se, että mallineuletta neulotaan aluksi oikealla puolella ja kaulusosassa nurjalla.


Raglankavennuksissakin tuli vähän pohtimista. Mitä ihmetta tarkoittaa "vuorotellen joka 2. ja joka krs 33 kertaa?" Tein niin, että kavensin kaks kertaa peräkkäisillä kerroksilla ja neuloin yhden välikerroksen. Näyttää olevan ookoo.

Musta tämä on melkein kivempi malli kuin se viimevuotinen. Viime vuoden malli oli hyvä "allinpeitto" kesämekon seuraksi (ja helpompi), mutta tämä on vähän...pukevampi.

Yläkuvissa bolero on kursittu kasaan, mutta pingottaminen on sattuneistä syistä vähän hakalaa just nyt. Siispä pyöräytin nutun koneessa ja kuvatin tasona pyyhkeen päällä (ja kissan alla) saunan lauteilla. 

Tässä viimesitelty versio Ida-Marian päällä. Ja nyt se on livenä nähdävissä puodin ikkunassakin!

Ja niitä ilonaiheita: Mun ei yhtään tarvii murehtia puodista. Kiitos Ida-Marian, joka hoitaa puotia varmasti paremmin ku minä itse. Tylsinä päivinä mä kyllä taidan aiheuttaa hänelle harmaita hiuksia pommittamalla sähköpostiviesteillä pitkin päivää... Kipsikinttu kävi eilen ihan itse puodissa viemässä viikon aikana syntyneet neuleet ja hakemassa vähän lisää lankaa. Reissuni kesti jotain kuus tuntia ja sen jälkeen olin aikas poikki...


Viikon urotyö oli torstaiaamuninen imurointi! Jakkara pyllyn/polvien alla könysin pitkin kämppää ja sain suurimmat villakissat pyydystetyksi. Hommaan kului suunnilleen neljä kertaa enemmän aikaa ku tavallisesti, mutta kyllä olin ylpeä itsestäni (ja hikinen).


Eilen ruukkukukkieni "puhemies" kertoi roikkuvilla lehdillään, et porukalla on jano. Mikä neuvoksi? Kastelukannu ja kepit ei mahdu samoihin käsiin...

Puolentoista litran vissypulloja täyteen vettä, pullot reppuun ja menoksi! Nyt kukat selviää hengissä taas muutaman viikon. Hätä keinot keksii!

Puodissa otimme pienen varaslähdön kesäaikaan. Tästä päivästä elokuun loppuun ollaan taas avoinna maanantaista perjantaihin ja lauantaisin vietetään kesää. VerkkoAnjalin on tietenkin auki koko ajan. Nyt meikäläinen lähtee taas pienelle retkelle ja palaa linjoille vasta maanataina.


Hyvää viikonloppua ja onnittelut kaikille valmistujaisia viettäville ja koulunsa päättäneille!

3 kommenttia:

  1. Voi vitsi, sinä olet tekaissut boleron! Kaunis on! :) Minä ole ostanut itselle bolerolangat kai jo kolme vuotta sitten, mutta en ole saanut tehtyä. Mistähän saisin pontta itselleni siihen työhön. Mallikin on ehtinyt vaihtua monta kertaa ja taas tuli yksi uusi vaihtoehto. :) Pitäsköhän kutoa siitä langasta sytomyssyjä, ne kun on puuvillaa.

    VastaaPoista
  2. Oi, kuinka hieno! Itsellekin voisi tuota ajatella.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!