lauantai 25. heinäkuuta 2015

Klapei ja rätei

Kaksi kokonaista viikkoa mökillä! Nyt on kaikki saikut ja lomat pidetty ja on aika palata arkeen ja pääsen viimeinkin töihin! Kivaa, vaikka mietin miten mahdankaan selviytyä ilman jokpäiväisiä tunnin päikkäreitä.

Mitä tähän lomaan sitten on kuulunut? No klapei!


Lähes joka päivä on klapikone paukutellut ja nyt on ensi kesän puut pinossa. Mitä sitten? No alettiin tekemään puita seuraavalle kesälle…

Melkein päivittäin ollaan saatu sadetta. Kanttarellit tykkää! Ja tämä herkkusuu… Mustikoita on niin paljon, ettei niitä mitenkään pysty kaikkia keräämään. Jossain vaiheessa otin jo epätoivoissani  poimurin käyttöön:

Roskia tulee enemmän ku marjoja ja puhdistaisessa menee tuplasti aikaa. Eilen palasin vanhaan kunnon poimismenetelmään. Ei se määrä vaan laatu! Kun käsin poimii niin voi valita vaan ne suurimmat ja kauneimmat mustikat :)

Tiistaina oli viikon ainut lämmin ja aurinkoinen päivä. Teimme veneretken äidin ja isän mökille. Ihailtiin kaikkia kukkia ja kasvihuoneen suuria tomaatteja. Herkuteltiin ”laihduttajan kermakääretortulla”, joka ei ollut kääretorttu vaan mansikkakakku – mansikat omasta maasta ja kermavaahtoa riittävästi! Omat kalastukset on tänä kesänä jääneet väliin, joten pannullinen ahvenfileitä kanttarellikastikkeen ja uusien pottujen kanssa katosi massuihin alta aikayksikön! Illansuussa palattiin kotirantaan ja päästiin perille just ennen sadetta! Mukava reissupäivä (eikä tarvinnu tehdä yhtään klapia).

Kässäpussi on ollut lähes koskematon. Onhan siellä kolme aloitettua huivia mutta ne ei nyt vaan innosta. Annoin ittelleni luvan pitää kässylomaa. Terassin pöydällä on lojunut pari kerää bambulankaa, joiden avulla olen pitänyt aina välillä sen määrätyn räpylänleputtamistauon mustikkapuskissa könkkäilyn lomassa. Yhden sektorin neulomiseen menee suunnilleen vartti. Nämä bambutiskirätit vein torstaina terveyskeskusen kipsinaisille kiitokseksi hyvästä huolenpidosta. Värit tietenkin niiden mainioiden kinesioteippien mukaiset!
Lanka teeteeBamboo&co, sukkapuikot 3½, menekki yhteensä 66g.

Sain luvan jo oikeasti kävellä! Jopa ilman keppejä sen, minkä kivut antaa myöden ja lasikuitu"vene" kengässä koko ajan. Johan tässä on tullut opittua mitä voi tehdä ja mitä ei. Kun yhtenä päivänä on oikein kivuton niin seuraavana sit riehuu vähän liiankin kanssa. Sitä seuraavana päivänä kipuilee ja kiroilee… Helteitä en oo kaivannu yhtään (enkä kaipaa).

Saunan lauteille olen kiivenyt melkein joka päivä. Ja meressäkin käynyt pulahtamassa. Mahtaa olla koominen näky kun meikäläinen nakupellenä könkkää betoniportaita pitkin rantaan kahden kepin kanssa ja yksi kenkä jalassa. Karvis ihmetteli miks mä en sit ui kunnolla kun rantaan meno on niin vaivalloista... Nyt olen jo uskatautunut oikeasti uimaankin pari kertaa. On se vaan niin ihanaa päästä veteen. Räpyläkin tykkää.

Tassu on saanut viettää oikeaa metsäkissan elämää. Eilen se pyydysti kesän suurimman myyrän ja kova homma on ajaa pois mustikkavarkaisiin tulevia sorsia. Välillä on pakko levätä – silmä tarkkana kuitenkin seuraa mitä ympärillä tapahtuu:
Se on vielä onnellisen tietämätön loman loppumisesta…

Huomiseksi ennustettiin hurjaa myrskyä. Nyt seuraillaan tilannetta ja pohditaan pitääkö lähteä mantereelle jo tänään. Vaikka olen aika hyvin oppinut veneeseen nousemisen ja sieltä poistuminen, niin märkä ja liukas myrskytuulessa keikkuva paatti kuulostaa vähän pelottavalta. Munst on tullu ihan lälläri! 

11 kommenttia:

 1. Mukavan kuulosia päiviä tuntuu teillä olevan. Saa tehdä rauhassa kaikenlaista mistä tykkää:) tai ei ja kuitenkin saa jotain aikaiseksikin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt sitä iloitsee ihan tavallisistakin jutuista, joita ei tavallisesti edes huomaa!

   Poista
 2. Mukavia sinne saareen! On se kumma ku siellä on aina huonompi sää ko meill o, välimatkaaki on ihan 3-4 kilometrii linnuntietä. Mä olen viettänyt sellaisia 100-200 sanan päiviä, retriittiä ihan. Eli uupuu noin 6800 sanaa per päivä... otankohan ne takas joskus? Tuleek siit sittenkää myrskyy, eiks ne jo oo vetäny ennustuksias takas?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah hah - kyllä teillä sataa enempi ku meillä! Ellei tää vuosi oo poikkeus. Ennustukset on takasvedettyjä ja me jäädään huomiseen. Iltapäiväl pitäis tuulen olla saaren takana (sopivasti suoraan teille) ja sadekin lakkaa illansuussa. Kantsuja pari litraa ihan pihalta. Mustikoit ei tänään (vielä)

   Poista
 3. Mukavia sinne saareen! On se kumma ku siellä on aina huonompi sää ko meill o, välimatkaaki on ihan 3-4 kilometrii linnuntietä. Mä olen viettänyt sellaisia 100-200 sanan päiviä, retriittiä ihan. Eli uupuu noin 6800 sanaa per päivä... otankohan ne takas joskus? Tuleek siit sittenkää myrskyy, eiks ne jo oo vetäny ennustuksias takas?

  VastaaPoista
 4. neuloo mopsien kanssa25. heinäkuuta 2015 klo 16.50

  Sää mittä lälläri ol, viisas vaa vanhemmite. Mä niin ajattelin eilen illalla, että varoitanko mahdollisesta huonosta veneilysäästä ja kovin toivoisin näkeväni sinut maanantaina, että kannattaisiko teidän lähteä saaresta jo tänään, mutta en sitten. Sitä myrskyä ei taida tulla, mutta sataa kumminkin. Kyllä niimpal hiano olis, jos kinttu alkaisi jo olla enempi hyvässä kuin säälittävässä kunnossa,
  Kauniit kluutit teil teippitytöille, takuulla ilahtuivat. Itse kyllä laittaisin kluutin nätin vaasin alle kuin tiskipöydälle.
  Olen tässä pitkin alkukesää mourunnut paremman sään perään, mutta totesin tässä päivänä muutamana, että tämä sopii mulle hyvin, ihan kiva. Ei parkua, hikeä eikä tukaluutta.
  Uippis aukeaa, oletko valmis?
  Tosi kiva, kun pääset töihin ja ns. back to basics !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On räpylä jo pare ku säälittävä. Tänään vähän kenkumpi mut eilen riehuin ja aamullaki vähä. Mä yritin selittää kluutien käyttöä ja toivottavasti menee käyttöön. Ei haittaa vaiks vaasin alle menis kunhan ei roskiin. Uippikseen en ihan vielä uskalla mut töihin on jo ikävä! Sii Juu Maanantain!

   Poista
 5. Ainut hyvä puoli tässä kesässä on se, että kerrankin on satanut ja sienet kasvaa.

  VastaaPoista
 6. Hiljaa (ja rauhallisesti) hyvä tulee, niin myös jalan parantumisessa :)

  VastaaPoista
 7. No niin , tässäkin huushollissa on ollut jalkavaivanen keskiviikosta asti. Koripalloa pelasivat aikuiset poikia vahtiessaan ja naps akillesjänne poikki ja 8 viikkoa kipsissä. 4 eka viikkoa ei yhtään saa varata. Mää sitte avitan vähä joka hommassa ja hommia ihan kivasti siirtyi mulle. Ei tartte miettiä, mitä tekisi eläkkeellä. Näitä hoivahommia on riittänyt!

  VastaaPoista
 8. Olen samaa mieltä, ei ole poimuri mustikoita varten =) Minäkin kokeilin, vaan eihän sillä tule kuin roskia sanko täyteen.
  Sinä sentään olet pulahdellut meressä vaikka jalka on kipeenä. Minä en vielä ole uskaltanut kastautumaankaan ja jää varmaan tältä kesältä koko homma. Onhan tuota vettä tullut taivaalta sen verran että järveen asti ei tarvi mennä kastuakseen =)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!