lauantai 1. elokuuta 2015

Peruslanka on paras ja sukkalanka suosituin

Voi että on ollut kivaa taas olla töissä!

Maanantaiaamu alkoi halauksella. Moni on toivottanut tervetulleeksi takaisin ja moni on ovesta tullessaan hämmästellyt et "Ai sä olet taas täällä?" Moni on kysellyt et mitä mulle on tapahtunut... Tuntuu hassulta sanoa et on kivaa tuntea itsensä tervetulleeksi omaan puotiinsa! Piiku kyseli alkuviikolla sähköpostissa et miten pää kestää töihinpaluun ja miten räpylä... Työ on parasta terapiaa ja ihmiset on ihania! Räpylä kulkee mukana - välillä vähemmän ja välillä enemmän kipeenä ja turvoksissa. Kyllä se aamuun mennessä aina tokenee :)

Puikot ja koukut välttelevät käsiäni edelleen enkä meinaa millään saada langan päästä kiinni. Siispä yhtenä päivänä huvittelin tekemällä tilastoja puodin suosituimmista langoista viime vuoden heinäkuun alusta tämän vuoden kesäkuun loppuun. Olihan mulla siitä asiasta joku "tuntuma" mut päätin testata pitääkö se paikkansa. Kai yrittäjän moista tilastointia kuuluukin tehdä ja kun vielä tykkään noista excelitaulukoista niin hommahan oli pelkkää hauskanpitoa!

Puodissa on ollut suunnilleen 150 lankalaatua. Ohi on röyhelöt ja pompulat. Peruslanka on paras ja sukkalanka suosituin!

Anjalinin top ten:
1. teetee teetee Pallas - sukkalanka. Kestosuosikki jo vuosia!
2. teetee Helmi - vauvalanka. Jokaisesta viime vuonna myydystä Helmi-kerästä Tekstiiliteollisuus Oy luovutti 10 senttiä Uusi lastensairaala - keräykseen!
3. Austerman Step - sukkalanka aloe veralla ja jojobaöljyllä. Tässä muuten on uusi juttu se, että pitkästä aikaa yksiväriset stepit ohittivat raitalangat! Syksyllä on taas tulossa uusia värejä sekä raitoihin että yksivärisiin ja niissä on uusi luontoa säästävä EXP-käsittely.
4. teetee Tundra - alpakkasukkalanka. Tämän suosio vähän yllätti, Onkohan niin et kun hehkuttelin syksyn Kässälehdessä julkaistua palmikkosukkaohjettani, niin ihmiset ei kehdannu olla ostamatta ;) Ja kun se oli kokeiltu niin kaikki totes et ihanaa lankaahan se on!

Ettei tulis ihan kuvatonta postausta niin:

Viime viikolla tikuttelin unikeonpäivänä viiskymppiä täyttäneelle ystävälleni lämpöiset tundrapalmikot. Näissä koko vain jotain 35-36. Puikot 3.25 mm Knit Picks 15 cm Caspian Wood sukkapuikot ja menekki alle kaks kerää.

Miten me voidaan olla jo viisissä kymmenissä? Muistan ku tavattiin ekan kerran Rastin alakerran baarissa.. Inhottiin toisiamme syvästi ja mietin miten niin mukavalla tyypillä voi olla noin veemäinen akka! Hän inhos mua (mm) siks et mulla oli omat pubitikat... Sitten joskus vuonna -92 yhtenä keväisenä aamuyönä Tampereen Aleksanterinkadulla rotvallin reunalla istuksiessa totesin et jotain hyvää tuossakin mimmissä pitää olla kun se kuuntelee Hectoria! Siit se sit lähti. Onnea Ippu-ystäväni!

Takaisin tilastoihin...
5. teetee Salla - se paksumpi sukkalanka (syksyllä värivalikoimaan tulee viimein ne kaikkien kaipaamat oranssi ja turkoosi!)
6. teetee Bamboo&co (=Bambu ja kumppani). Pikkuinen yllätys. Tiskirättilankaa...
7. Sirdar Cotton DK. Merseroitu hyväkierteienen puuvilla. Kaunis lanka, jota on hyvä virkata ja neuloa. Elokuussa tulossa uusia värejä. Tämänkin langan suosio yllätti - puuvillat ei aikaisempina vuosina ole kivunneet top ten -listalle.
8. Katia Sevilla - tölkkinipsuvirkkailuihin. Minäkin olen kerännyt nipsuja jo monta vuotta, mutta en ole hurahtanut. Vielä...
9. Adriafil Bucaneve. Ihanaa pehmoista merinovillaa. Pikkunen yllätys tämänkin suosio kuten myös:
10. Adriafil Primula. Edellisen ohuempi "pikkusisko"

Seuraavina Peru, Kipuapusilkkivilla (?!), Almina, Azteca, Hilla, Darling ja kaikenlaiset sukkalankalajitelmat, joita tulee ja menee pitkin vuotta. Ja tietenkin tölkkinipsuilijoiden suosikki Hilos Omega La Espiga, jota meillä on ollut vasta helmikuusta lähtien. Sitä mustaa Espiga kuutosta muuten saadaan näillä näkymin vasta syyskuun alkuun... Edit: sain just tiedon et Espigaa voidaan saada jo parin viikon kuluttua!

Sen unohdin katsoa, et löytyyko joku lankalaatu, jota kukaan ei ole halunnut yhtään kerää koko vuonna! (Ei oo, paitsi kirjontapuolella).

Työviikko päättyi mukavasti kun äidin avustuksella veivasin asiakkaalle kolkytmetrisen mattoloimen:

Nyt ollaan taas saaressa ja minitomaatin kokoiset mustikat huutelevat puskissa, joten mukavaa viikonloppua teillekin ja heippa!

8 kommenttia:

  1. Tuttuja ja hyväksitodetuja lankoja olet esitellyt. Kauniit sukat ja nuo palmikot ovat kivat.

    VastaaPoista
  2. Työn iloa sinulle! :) Minäkin palaan maanantaina töihin melkein kolmen vuoden sairausloman jälkeen - on aivan mahtava ja innostunut fiilis! :) Kiitos tuosta lankalistasta, huomasin nimittäin, että Teeteelläkin on alpakkasukkalanka. Olen koittanut googlettaa alpakkasukkalankaa, mutten ole löytänyt muuta kuin Sandesin valmistaman, mutta hyvä tietää nyt, että Teeteelläkin sellainen on, kun Oulussa ei taida Sandesin jälleenmyyjää olla (en tosin ole ihan varma). Kummityttö on villa-allergikko, tosin hän taitaa pystyä villasukkia pitämään, jos pitää niitä muiden vaatteiden päällä, mutta olisi joskus kiva hänelle tehdä alpakkasukatkin.

    VastaaPoista
  3. Rakastan kaikenlaisia tilastoja ja kiva lankatilasto siis! Hyviä lankoja oli paljon, siis muutkin tykkää samoista.
    Nyt on oma peukalon kärki paketissa (ettei vaan toisella pipi, kuten lapsenlapset sanoo) Huushollin puukot pitää olla teräviä (eikö vain!) ja kiireessä leikkasin kovakuorista leipää ja samalla yritin saada peukalosta palan pois, ei onneksi ihan luuhun asti.;) Kynsikin on kivasti kaksiosainen. Nyt sitten kotihommat tehdään suojahanska käsissä! Vähän haittaa neulomista, kuten lapsenlapsi totesi katsellessaan neulomistani.

    VastaaPoista
  4. Peruslanka on aina parasta! Ihanuuksia on kiva hiplata ja joskus jotakin tehdäkin, mutta back to basics tapahtuu aina. Ja noi sun sukat vaan on niin kauniit - ja helpot! Tarttis laittaa puikoille. Mä oon muuten tehnyt niitä jo useammat Pallaksesta.....
    Terkkuja puotiin, mun kädet pysyy edelleen vain ompelutöissä - ainakin melkein.....

    VastaaPoista
  5. Olisi niin kiva ostella kaikkia ihania lankoja, mutta silloin blogivuosien alkuaikoina tuli ostettua niin paljon, että nykyään ostan vain harkiten ja yritän vähennellä varastoja (huonolla menestyksellä).

    VastaaPoista
  6. Hihii! Kymmenestä mustikasta saa jo piirakan. Jättimustikoita :-D
    Kyllä peruskama on aina peruskamaa kaikessa. Niiden lisäksi voi sitten kokeilla ja testailla ja hupsutella, mutta perusvarasto pitää olla. Juuri yritin hävitellä vuosia vanhoja pompula- yms lankoja, mutta en tiedä kenelle kehtaan tyrkätä lopputulokset...

    Koruhommia on tullut vähän tehtyä, mutta ihan vielä ei ole valmista ;-)

    VastaaPoista
  7. Mä laitan nyt tännekin mun vastauksen letunpaistoon grillissä:
    Mä käytän hiiliä, Tajoustalo/Tokmanni-konsernin edullisia BBQ King -grillihiiliä. Ne on nyt olleet parhaat ja tasalaatuiset ja tule hyvä hiillos. (K-kaupan naulaisia hiiiä en huoli edes ilmaiseksi).
    Mulla on siis vanha rautapannu ja se toimii erinomaisen hyvin tuossa mun pikku grillissä.

    Nyt ahvenmiestä ei taas oo saares näkyny mutt toivottavasti viell kerran tänä kesänä käy.

    Toi loimien laittaminen on aina vaan yhtä mystillisen näköistä mulle. Ja sitt vielä ett ne laitetaan sinne puihin?? Noh, ei mun kaikkee tarvii tajuta;)

    VastaaPoista
  8. Ompa puuduttavan näköistä hommaa tuo loimien teko. En kyllä alkais tuohon hommaan =)
    Hyvä kun laitoit vähän listaa sukkalangoista. Minulla ei juurikaan ole kokemusta kuin 7-veikasta, kun ei täältä muuta saa ja netistäkin on vaikea tilata kun ei pääse hiplaamaan.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!