perjantai 22. tammikuuta 2016

Ponchot on retrooPonchot on taas muodissa. Kuulin just yhdeltä asiakkaalta, että Italiassa KAIKILLA oli ponchot!

Meillä teetee putiikeissa vietetään tämän loppukuun ajan ponchoviikkoja. Tarjouslanka teetee Baleno on ihanan pehmeää ja lämpöistä ja kevyttä ja mainosten kuvat ja verkkolehden kansikuva houkuttelivat. Loin silmukat… tein muutaman kerroksen. Vaihdoin kympin puikot ja totesin et ei oo mun juttu. Kuutosta suuremmat puikot ei vaan sovi mun käsiin! Paitsi varrasvirkkauksessa. Eikä virkkuukoukku sovi mun käsiin. Mitä siis?
Ponchoviikkoa pukkasi eikä mallia minkäänlaista! Siispä jostain edellisestä verkkolehdestä aloin tikuttelemaan. Malli oli nätti, puikot Susun sormiin sopivaiset… Viime viikonloppuna tikuttelin kaks kerää… Ja maanantaina oli jälleen purkupäivä! Kuka (ainakaan käsityöihminen) haluaa ponchonsa olevan pakkopaita, joka päällä on varmaan lämmin, mutta joka päällä ei voi neuloa?

Siis Susu pulassa. Pari kerää kivaa purkulankaa – ilman osoitetta. Onneksi tuli paukkupakkaset! Karvislandian kaapista löysin lämmikkeeksi ikivanhan rullakaulusponchon. Ja siit se lähti! Vois varmaan kutsua jo retroksi – kymmenisen vuotta sitten nää oli kuuminta hottia - jokaisella piti olla! Monta.
 Huomaakste miten hauskalta tämä ponco näyttää puodin nuoriso-osaston mielestä? 

Lanka: teetee Baleno, menekki jotain kolme kerää. Kahdellakin oli pärjännyt, jos olis ollu ajatus mukana silmukoita luodessa.  Puikot 6 mm Knit Picks Kärjet 60 cm kaapelilla ja virkkuukoukku Waves 5 mm

Tätä projektia tuskaillessa todettiin, että kun joku asia alkaa tökkiä, niin ne sit tökkii oikein kunnolla. Lopputulos kuitenkin ihan kiva. Torstaina Kansalaisopiston kässyissä oli kahdellakin tällainen poncho. Eli ajan hermolla ollaan!

Keskiviikkoiltana oli Salon seudun kädentaitajien teematapaaminen. Aiheena keskeneräiset käsityöt. Pikkuisen meitä kaikki viittä paikalla ollutta mietitytti, et ollaanko me (lähes 200 jäsenestä) oikeasti ainoita, joilla on UFOja kaapeissaan! Ainakin saatiin tarpeeksi kahvia ja pullaa. Oliskohan osaanottajien vähyyteen vaikuttanut hirmuinen paukkupakkanen?
Ja kässytkin edistyvät – jopa niin, että Karvislandiaan päästyäni tikuttelin valmiiksi oman Salkkarini:
Voihan tämänkin tulkita poncoksi?
Lankana tällä kertaa kokeilin Katian Silk-Mohairia. Menekki peräti 33 g! Ohje alun perin teetee Lumi Color –langalle ja löytyy täältä.
Nuoriso-osasto on vähän enemmän ajan hermolla. Ida-Maria tikutteli itselleen tuubilämppärin kahdsta kerästä Katian Perua.
Kuten huomaatte – meillä kaikki harteille sopivat lämmikkeet tulkitaan ponchoiksi! 

9 kommenttia:

 1. Hetki ennen uuden Teeteen julkaisua tuli vastaani vaatekaapista poncho jos nyt lyhyehköä vaatekappaletta voi ponchoksi kutsua. Ja mikä se vaatekappale olikaan no tietenkin The Lankakauppiaan pompula keepi. Nakkilanga loppu pyörii vieläkin lankojen joukossa. Jokohan olisi aika sekin johonkin saada hyödynnettyä, tiskirätisi siitä ei taida olla mutta lattiapölymopin siitä ehkä saisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei oo todellist! Mut olihan ne aikanaan tosi suosittuja nekin. Siitä nakkilangan lopusta kannattaa tehdä tiivis "kluutu". Sellainen on mulla edelleen käytössä, kun kissanruokatähmää parketilta hankaan. Se on ihan paras siihen tarkoitukseen! Ei tarvita pesuaineita eikä mitään muuta ku kostutus.

   Poista
 2. Tuo salkkarihuivi täytyy kyllä tehdä ihan itselle. Juuri sopivan mallinen kipeille olkapäille, eikä ole liikoja liehukkeita tiellä kotitöissä. Tavallisten huivien kärjet tahtoo lillua milloin missäkin liemessä ja sotkeentuvat puikkoihin neuloessa.

  VastaaPoista
 3. Se oli joko Kauneimmat Käsityöt tai Suuri Käsityö missä oli sellainen pncho, joka on niinku kolmiot yhdistetty, etuosa ainakin oli pitkähkö kolmio. Eli siinä kädet jää vapaiksi toimintaan.
  Ootko katsonut VillaLankan sivua aikoihin? Meinaan, että Annalla on myynnissä tosi paljon mopsiaiheista tavaraa. Sullahan on se mopsiystävä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Villa Lankan facepäivityksiä ei voi välttää - sen verran ahkeraan niitä tulee... Mopsiystäville jaoin kuvia viimeeks eilen. Mopsineulojan miniä (vielä enemmän mopsi) on käyny.

   Poista
  2. No kiva, niin oletinkin että kyll noi on hoksattu mutta varmuuden vuoksi oli pakko vinkata.

   Poista
 4. Voihan poncho! Kyllä näitä on nähty liian monta kertaa. Olen yhden kaivanut esille, josko sillä olisin muodikas tälläkin kertaa....

  VastaaPoista
 5. Nyt kyllä ei. Salkkarit ei ole poncho. Poncho on semmoinen liehuvaisempi, missä ei ole solmiamisnauhoja. Eiks vaan?
  Mutta tuo 'verkkoponcho'... Mullahan on kaapissa kanssa tuollainen, ystävän mulle tekemä. Pittääkin kaivaa se esille, en muista edes sen väriä!

  VastaaPoista
 6. Mulla on kotikotona tallessa (elleivät sitten varkaat vieneet) aito 70-luvun poncho. Ei tarvitse uutta neuloa :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!