sunnuntai 31. tammikuuta 2016

Sytomyssyilta Ihme Ja Kummassa

Kurjaa keliä, vesisadetta ja liukkautta uhmaten keskiviikkoiltana meitä kerääntyi kymmenen naista viihtyisään Ihme Ja Kummaan neulomaan sytomyssyja ja sukkia Ystävänpäiväksi.

Kahvi on oikeaa pannukahvia...
Uskokaa tai älkää - kyllä me myös neuloimme! Kaikki nämä herkut tarjoiltiin pöytiin. Teetä sai ison kannullisen ja kaffen kanssa oli marenki. Jokainen löysi juuri itselleen sopivan neulomistuolin tai soffannurkan. Tunnelma oli lämmin ja kodikas. Novellikoukustä jääneet lahjoituslangat löysivät puikoille.

Olin päivällä luonut silmukat ja tikuttelin rupatellessa (ja herkutellessa) sileää myssyä. Olen todennut, että näissä porukkaneulomistilaisuuksissa mun ei kannata tehdä mitään kovin monimutkaista...
Lankana keväällä puotiin tuleva Cotton Prints DK, puikot resorissa Addin 3,5 mm 40 cm pyöröt ja sileässä Knit Picksin 60 cm kaapeli, jossa oikeassa kädessani oli 4 mm normaali puikonkärki ja vasemmassa KnitPron lyhyt kärki. Oon todennut tämän olevan mainio yhdistelmä pipoihin. Se on juuri sopivan mittainen, sillä 40 cm pyörö ei sovi mun käsiin ollenkaan ja 60 cm on aina vähän liian pitkä.
Illan aikana sain myssyn melkein valmiiksi. Kotitehtäväksi jäi nämä insinöörismäisen täsmälliset kavennukset. Koska en mitenkään pystynyt siinä puheenporinassa keskittymään ja laskemaan kahteenkymmeneenviiteen...Teeteeltä (ja Anjalinlta) saatuja lahjoituslankoja on vielä vähän jäljellä. Osa niistä on Ihme Ja Kummassa ja osa meillä The Lankakaupassa. Kannattaa poiketa puikkojen kanssa kaffelle ja herkuttelemaan!


Niinpä meillä oli mukavaa, että ennen kotiinlähtöä päätimme jatkaa neuletapaamisia Ihme Ja Kummassa joka kuukauden viimeisenä keskiviikkona. Kaikki ovat tervetulleita!

4 kommenttia:

 1. Oooo mitä herrrkkuja, ihania! TOsi kivan näköinen paikkakin, kyllähän tuolla passaa neuloa vaikka mitä. Hienoa kun sielläkin on neulominen aktivoitunut tälleen kirjastoon ja kahvilaan ja ja .

  VastaaPoista
 2. Täällähän alkaa kuola valua, kun katselee kaikkia herkkuja. Hienon piponkin sait tehtyä. Vähän haikeana katselen neuletapaamisia, koska työssä tapahtuneiden muutosten takia en varmaan ennen eläkettä pääse enää neuletapaamisiin.

  VastaaPoista
 3. Oih, onpa ihanan ja kodikkaan näköinen paikka! Ja mitä herkkuja! Namskis. Sormet tatinassa voi olla kyllä vähän tahmaista neuloa... En meinaan malttais pitää näppejä erossa noista kastettavista.

  VastaaPoista
 4. neuloo mopsien kanssa1. helmikuuta 2016 klo 11.50

  Kahvila on kuin mummolan olohuone, lämmin ja tunnelmallinen. Herkkuja tarjolla, mukavia ihmisiä ja kahvilan henkilökunta suorastaan palvelun aatelia.
  Susu, myssysi kavennukset alkoivat kiinnostaa, vähänkö tuli väiski mieleen. Palaanpa asiaan.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!