torstai 29. syyskuuta 2016

Sukat Asunnottomien yöhön

YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. vietetään vuosittain Asunnottomien yötä. Minäkin sain haasteen osallistua - ensin sukkakilpailuun, mutta lupasin tehdä yhdet sukat.
Lankana teetee Salla. Mustaa ja kahta eri raitaväriä. Puikoilla 3½ mm ja kokoa on jotain 43-44. Lankaa kului 122g.

Salossa ei tietääkseni ole hirveän paljon varsinaisia asunnottomia - toiminnalla onkin tarkoitus auttaa ja helpottaa hädänalaisessa tilanteessa olevia ihmisiä. Toivon tosiaan, että nämä minunkin sukkani lämmittävät jonkun tarvitsevan varpaiden lisäksi mieltä ja luovat uskoa tulevaisuuteen.

Meille Anjalinille saa tuoda asunnottomien yöhön tehtyjä sukkia 8.10. asti. Sukkakeräystä koordinoi Anna Tukesi ry. Anna Tukesi on vuonna 2015 perustettu salolainen poliittisesti ja uskonnollisesti sitoutumaton vapaaehtoisyhdistys. Yhdistyksen tarkoituksena on paikallisesti Salon alueella tarjota apua arjen eri tilanteisiin ja haasteisiin.

Viikon kuluttua eli 8.10. Salossa järjestetään Auttaja 2016 -messut. Messuilla kokoontuu yhteen tahot, jotka omalla toiminnallaan pyrkivät edistämään Salon ja sen asukkaiden hyvinvointia. Mukana on erilaisia hyväntekeväisyysjärjestöjä, vertaistukiryhmiä, yhdistyksiä ja yrityksiä. Lisää tapahtumasta voit lukea KLIKS 

Veteraanisukistakin joku Anonyymi edellisen postauksen kommentissaan kyseli. Tokihan Anjalin voisi toimia Salon alueen keräyspisteenä. Heti kun löytyy joku taho, joka sukkakeräyksestä jotain tietää ja toimittaa sukat asianmukaisesti perille. Tähän mennessä itse en ole saanut selvää miten keräys on organisoitu ja kuka sukat ottaa vastaan ja toimittaa veteraaneille. Facebook ei tähän vastausta antanut. Eikä käsittääkseni Salon veteraanit olleet kuulleet puhettakaan. Jotenkin tuli sellainen olo, et kaunis ajatus, jossa kaikki ovat kilvan mukana, mutta kukaan ei asiaa koordinoi tai ole ollut yhteyksissä järjestöihin. Valistakaa tyhmää ja tietämätöntä.


Sytomyssyjä Tyksin syöpäpotilaille meille voi tuoda kuten ennekin. Keräyshän on jatkuva. Viime viikon Salon Pääkirjaston Novellikoukkuun olikin tuotu muutamia kesätauon aikana tehtyjä myssyjä, jotka toimitamme perille kuten ennekin.

Oikeastaan on kivaa kun taas on syksy. Novellikoukun lisäksi tällä viikolla on alkanut Neulomakerho ja eilen neulottiin porukalla Ihme&Kummassa. Tosin mun neulomiset jäi vähiin kun koemaistelin supersuklaista "Hanna-tädin kaakaota" ja "Julma Juhaa" eli salatti-tomaatti-pekoni-juustosämpylää. Ei muuten tarvinnu miettiä iltapalaa enää kotosalla... jos poikkeat salossa niin tämä on kahvipaikka nro1. Itte oon enemmän suolaisten palojen kannalla, mutta paikan makeat herkut näyttävät yhtä suussasulavilta.


Vielä on sentään mökkikauttakin jäljellä. Kaiken maailmalla humputtelun jälkeen oltiin Tassun kanssa viime viikonloppuna kahdestaan mökillä. Harrastimme äiti-poika-suhteen kehittämistä eli nukkumista ja ankaraa kehräämistä. Mettäs ei ollu sieniä ja puissa oli vielä lehdet, joten ei kannattanut ees haravoida. Metsäpalovaarakin oli, joten eipä auttanut ryhtyä pyromaanihommiin risukasan kanssa... Onneksi sentään laiturille ilmestyi ihan yllättäen neljä ahventa. Tassun fan club oli käyny pilkillä:

Mun tehtäväksi jäi hoidella kalat syömiskuntoon. Sitä mukaa kun ehdin niin ahvenet katosivat parempiin suihin! Eikä me maltettu lähteä kotiin sunnuntai-iltana. Hyvin ehdittiin aamullakin. Sumu meinas kyllä pitää meidät saaressa, mut ei sit kuitenkaan. Sitäpaitsi jos oltais lähdetty kotiin niin tämä upea syyskuinen iltarusko olisi jäänyt näkemättä!

4 kommenttia:

 1. Kerrassaan upea tämä viimeinen kuva. Olen mukana veteraanisukkaryhmässä fb:ssä. Siis tässä valtakunnallisessa Suomi 100 vuotta -jutussa. On kai muitakin ryhmiä, mutta tämä on valtakunnallinen. Käsittääkseni tämä on kyllä suunniteltu ihan viimeisen päälle ja on oltu yhteistyössä veteraaniliiton kanssa esim. sotainvalidi -lehdessä on juttua aiheesta: http://epaper.fi/read/3090/3D1VilgS
  Sivu 15. Tarkoitus on, että jokainen neuloja säilyttää sukkansa kotonaan, kunnes jakelu ensi vuoden alussa aloitetaan. Sukkiin on tulossa yhtenäiset vyötteet yms.

  VastaaPoista
 2. Tässä vielä lisätietoa: "Sukat tullaan jakamaan ryhmämme nimissä veteraaneille alueittain alue kerrallaan veteraaneille järjestettävissä tilaisuuksissa, joihin neulojat voivat osallistua. Jakaminen tehdään yhteistyössä Sotiemme Veteraanit-keräyksen ja Veteraaniliittojen kanssa. Veteraanit, jotka eivät osallistu tilaisuuksiin tulevat saamaan juhlavuosisukat muulla tavoin, näillä näkymin Posti hoitaa tämän.
  Ensimmäinen sukkien jako olisi tarkoitus olla ensi vuoden alussa ja liitto esitti, että alue olisi Helsinki, Espoo, Vantaa tai Tampere."

  VastaaPoista
 3. Wau mikä kuva! Mahtava väri.
  Hyvä, että Tassu saa kalansa, kiva ku on ihan oikeita faneja;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!