sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Teetee lastenneuleviikko alkaa!TeeteeSHOPeissa ja –myymälöissä vietetään lastenneuleviikkoa 5.-10.9. Minäkin valmistauduin viikkoon ankarasti tikuttelemalla pari teeteen uusimmassa teetee neulelehdessä 3/2016 olevaa mallia.
Kansikuvan neule (malli 3) oli suloinen ja päätyi puikoille heti lehden ilmestyttyä.
Lankana teetee Primanova, puikot 3½ ja 4 mm Knit Picksvaihtopääpyöröt, menekki 150 g tasan. Koko oli pienin eli 3-6 kk. 
Ohjeessa on laitettu vähän ronskisti tuo langan menekki. Siinä kerrottiin pienimmän koon menekiksi 250 g… Joka tapauksessa suosittelisin neljää kerää, sillä kaikkien saumojen jälkeen mulle jäi lankaa jotain 15 senttiä. Kivaa ohjeessa on se, että siinä on runsaasti kokoja – jopa kouluikäiseen asti!

Tykkäsin langasta ja mallista (en löytänyt ohjeesta ees virheitä). Langan kierre on kiva ja jälki siistiä ja paksuhkoilla puikoilla tulosta syntyi sutjakkaasti.

Puikoilla pitää aina olla ainakin yhdet sukat. Sipulisukkien jälkeen kaivoin kässäpussista vajaan kerän vaaleanvihreää teeteen Helmeä ja loin samoille puikoille Junasukan silmukat. Vasta kantapään kohdalla huomasin, että yleensä teen junasukat 2½ puikoilla ja nää oli kolmoset. Varmaan jotain yksvuotiaan kokoa tuli puolta numeroa suuremmalla puikolla. Menekki 29g. Ja tuo väri on oikeasti vaalean vihreä - en keksi mihin kamera hävitti värin...
Poikatten malleja on yleensä neulelehdissä tosi vähän. Uudessa verkkolehdessä oli teetee Sallasta kiva poikamainen neule (malli 5). Kaiken lisäksi niin helppo, että sujuisi myös ihan aloittelijalta!
Nuttu neulotaan hihasta toiseen yhtenä kappaleena ja ommeltavaksi jää vaan hiha/sivusaumat. Kaiken lisäksi neule on ainaoikeaa – kynnys vähemmänkin neuloneelle on tosi matala.

Puikot: 4 mm Knit Picks vaihtopääpyöröt 80 cm kaapelilla. Toiseksi pienin koko eli 90 senttinen (tässä on kokoja 110 senttiin asti) ja teetee Salla-lankaa kului 219 grammaa. Napit molempiin tämän postauksen nuttuihin (ja kaikkiin muihinkin neuleisiini) hankin naapurikaupasta eli Salon Napista.
Tämän oletin valmistuvan vasta ensi viikolla, mutta kaikkea tapahtuu ja yllättäen nuttu tulikin valmiiksi jo pari tuntia sitten.
Eilisiltana saatiin hullunhauska päähänpisto lähteä saunan ja verkonlaskun jälkeen keinumaan ruåtsinlaivan aalloissa. Veneneuleeksi tämä ainaoikea oli vallan passeli.
Keskiviikkkona alkanut kurkkukipu äityi yöllä tosi pahaksi. Karvis väitti et mä muka kuorsasinkin kamalasti… Mä väitän etten nukkunut koko yönä yhtään, joten en voinut kuorsata. Aamuseitsemän jälkeen totesin kurkussa olevan tutut valkoiset pilkut ja soittelin päivystykseen… Nostettiin verkko ja yks vaivanen ahven ja minä pakkasin kassit ja pussit ja lähdin mantereelle ja päivystykseen. 

Odottavan aika ei koskaan ole liian pitkä jos mukana on tarpeeksi lankaa! Pari tätiä jopa kävi ääneen kadehtimassa ja huomasin parin muun vilkuilevan salaa kadesilmin (ja varmaan pari nuorta tyttöä piti hulluna). Kolme tuntia odottelua ei tuntunut missään! Paitsi et ilman aamupalaa alkoi olla kauhee nälkä…

Huomenna tulee tieto onko kyseessä angiina vai joku muu. Kuumetta ei oo ja lääkärin mukaan voin ihan hyvin mennä töihin. On se sit mikä tahansa pöpö, niin se ei tartu ellen pärski päin tai pussaile. Mua ei oo yhtään pärskityttäny ja lupaan olla pussaamatta ketään, joten tervetuloa teetee lastenneuleviikolle!


1 kommentti:

Kiitos kommentistasi!