perjantai 30. syyskuuta 2016

Vesileikkejä syyskuun viimeisenä

"Satakoon vettä, lunta tai räntää niin tämä pipo ei heti kastu. Perustuu Bionic-Finish ECO -viimeistelyyn. Ominaisuus pysyy langassa pesun jälkeen." 

Voiko tuollaista myyntipuhetta vastustaa? No en minä ainakaan. Yhtään en uskonut, mutta olihan se halpaa joten tilattiin - kippurassa nauraen. Eilen ne langat sit tulivat...
 Kotiin lähtiessä hetitin yhden kerän kässäpussiini. Vyötteen sisäpuolella oli pipo-ohje saksan- ja enkunkielisenä. Iltauutisten aikoihin loin silmukat seiskan puikoille ja aamu-uutisten aikoihin sain jo myssyn valmiiksi.

Sen verran lankaa jäi, että tein pikkuruisen mallitilkun, jolla päätettiin kokeilla:
 Pullosta vettä tilkulle ja...
Siinähän oli! Hämmästyttävää...

Lanka on SMC Boston Aqua Protect ja puikot Knit Picks pyörökärjet 7 mm 60 cm kaapelilla. Kerä riitti myssyyn hyvin.

Tää eka testi ei tietenkään riittänyt. Piti vetää pipo päähän ja pyytää joku kaatamaan vettä mun päähän. Kuvassa ei oikein kunnolla näy, miten vesi valuu hanhen selästä eli Susun päästä... 
Salossa (Maaseudun Tulevaisuuden torigallupin voittajatorilla) on perinteiset Syysmarkkinat meneillään. Perinteisesti markkinaperjantaina koululaiset tekevät taksvärkkiä. Idankin vanhempi poika ahkeroi meillä heijastinanauhan parissa aamupäivän. Mun päähän poika ei suostunut vettä kaatamaan, mutta olisittepa nähneet ilmeensä kun kysyin suostuisko liruttamaan vettä äitinsä päähän jos mä videoin!
Pää ei kastunut, mutta lattia piti kuivata empiirisen kokeemme jälkeen. Ja yrittää todistella poitsulle, ettei meillä töissä joka päivä ole yhtä hulvatonta menoa...

Nostalgisille markkinoille tulivat myös äiti ja isä. Tullessaan toivat myös auringonpaisteen mukanaan Saloon. Minäkin lähdin heidän mukanaan vähän markkinahumua ihmettelemään. Löysin sen yhden jutun, jota olin mennut hakemaan, mutta ihan vähän ihmettelin nykymarkkinatunnelmaa. Miten ihmeessä riittää asiakkaita niille tsiljoonalle lakukauppiaalle?

Pidettiin pitkästä aikaa pizzapäivä. Markkinoiden lisäksi Salo taitaa olla kuuluisa asukastiheyteen suhteutettuna tiheimmästä pizza/kebabpaikoistaan ja maan havimmista pizzoista. Iltapalaksikin riitti. Vielä ennen kotiinlähtöä "pakotin" porukat iltapäiväkaffelle Ihme&Kummaan. Pannukahvi maistui ja perjantai-iltapäivän viimeisille asiakkaille jättimäinen kakkupala...

Äidille löydettiin Someron kojusta oikean värinen ontelokude ja meiltä (teeteen verkkolehdessä 2/2016 julkaistu) Idan neulottu matto-ohje.

Isä oli huomannut, että mun blogilistani on hävinnyt bittiavaruuteen. Just nyt en viitti sitä asiaa alkaa ihmettelemään, sillä kohta alkaa telkusta Vain Elämää. Niitä harvoja ohjelmia, joita seuraan... Mukavaa illanjatkoa ja alkavaa lokakuuta!

8 kommenttia:

 1. olipa jännää lankaa, mutta blogislistoja näkyy kadonneen muistakin blogeista, ja mie kun tykkään liikkua niiden blogilistojen pohjalta, siunkin listalla on muutama joissa käyn kun huomaan päivityksen täältä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritäs täs joku päivä tehdä asialle jotain. Muistaakseni kerran blogia avatessani tuli joku siihen asiaan liittyvä herja, mut ohitin sen lukematta Nyt harmittaa...

   Poista
 2. Jo on kummallista lankaa! Miten se voi puhdistus jos pesunkin jälkeen se on mukamas vedenkestävä?? Nyt joku ei ihan mahdu mun tajuntaan.
  Just niinku Routakin kirjoittaa niin blogilistoista on kiva mennä toisaalle, ja sieltä taas toisaalle jne. Mulla ei kyll enää oo niin kiinostava lista ku on vaan pari kässäblogia ja loput kissoja tai jotain ihan muuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota mekin naureskeltiin jo viime vuonna. Nyt oli hinta halpistunu niin et sorruttiin. Mut jos siihen ei vesi tartu, niin ei varmaan likakaan...
   Mä yritin saada jotain linkkilistaa eilen. Linkit tulee mut ne ei päivity niin et näkis kuka on viimeeks päivittäny. Turhauttavaa ku ei osaa. Lähden sieneen.

   Poista
 3. Jännää lankaa! Ehkäpä pitäisi tehdä tuollaisesta lapselleni pipo, kun jokusen kerran on valittanut, miten (mun mielestä ihanista) merinopipoista menee vesi läpi.
  Ja luin muuten sujuvasti, että Salossa oli markkinoilla tsiljoona lankakauppiasta :D Hetken mietin, että on siellä melkoiset markkinat, kunnes palasin takaisin tarkistamaan, että lukiko siinä tosiaan lanka...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ainakaan tuosta langasta tehty pipo ei kutita... Eikä kokeilu aiheuta pahaa lovea kukkaroon ja pari tuntia vaan menee neulomiseen.
   Huh - olipa hauska "lukihäiriö". Oikeesti olin vähän pettynyt ku siellä ei ollut esim käsitöitä mut kaikkea krääsää yllin kyllin.

   Poista
 4. Kaikkee Ne keksii. Enpä ollut tällaisestakaan langasta ennen kuullut. Sadepipo :D

  VastaaPoista
 5. Mitähän ne seuraavaksi keksii. Varmaan langan joka neuloutuu pelkällä ajatuksen voimalla ilman puikkoja ;)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!