sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Sydänjakku vol 2 ja skumppia

Blogiparka on jäänyt ihan heitteille viime aikoina vaan kyllä täällä vielä ollaan ja silloin tällöin puikoiltakin valmistuu jotain pientä.
Edellinen sydänjakkuni ihastutti niin, että sain heti perään tehdä toisen vähän isomman. Lanka teetee Primanova, koko 1-2 vuotiaalle, puikot 3½ ja 4 mm, ohje teetee Neulelehti 3/2016.
Malli on kiva ja mukavaa oli tikutella, kun ohje oli jo tuttu ja hyväksi havaittu. Ohjeessa oli tähänkin kokoon varattu lankaa vähän ronskisti eli 300g. Mulla meni hitusen yli 200g. Minä tykkäsin ja asiakas mitä ilmeisimmin kans.

Yhtä juhimistahan tämä elämä on viime viikot ollut, joten siinä syy hiljaisuuteen.
'
Pari viikkoa sitten lapsuudenystäväni täytti pyöreitä. Ellu kun aina järjestää ylläreitä muille, niin me päätettiin pistää "vahinko kiertämään". Yks sunnuntaiaamu hypättiin veneeseen ja ajettiin Nauvoon onnittelukäynnille. Siellä se vielä 49 vee ihmettelee lähestyvää venettä rannassa:
Iloiset yllätysjuhlat alkoivat (kuinkas muuten) skumpalla:
Pientä purtavaa meillä oli mukana - eihän mereltä tuleet yllätysvieraat voi tulla ihan tyhjin käsin:
Aamupalan jälkeen suoritettiin Erittäin Tärkeä Tehtävä. Ollaan Karvisen kanssa saatu kunnia toimia Villa Margaretan kummelin kummeina ja juhlalliset kastajaiset pidettiin:
Minä sain toimia "pappina" ja pitkän puheeni vuoksi meinasi kastevesikin loppua. Loppulauseena oli et "Eikä koskaan aamu täällä alkako ilman skumppaa..." Kummeli sai nimekseen Kummelin (paino viimeisellä tavulla).

Rakenteilla olevan talon tilanne tarkastettiin ja päivä kului mukavasti tarinoiden, menneitä muistellen ja paikan kaikkia kivoja yksityiskohtia ihaillen. Eiks ookki kivat verhot huussissa?
Seuraava viikko menikin melkein tavalliseti töissä... Paitsi:
Pakkohan sitä oli juhlistaa verkkopuodin tuhannetta tilausta! Ei meillä ihan solkenaan töissä skumppailla - edellisen kerran juhlistettiin verkkopuodin ensimmäistä tilausta... Tällä kertaa tavara oli ihan aitoa ja mukana kultahippuja. Fingerporilliset yhtenä perjantaiaamupäivänä.

Samana iltana hurautin suoraan töistä Tampereelle. Ehdin juuri sopivasti Vain Elämää -aloitukseen. Hyvä ystävä ja skumppaa (taas).
Tassulle ei saa kertoa, et äiskä kävi "vieraissa". Kissan nimi on Kisu ja se on suloinen ja ihan pikkuinen, vaikka ikää on hänelläkin jo kymmenisen vuotta.
 Aamulla sain urakaksi terassilautapinon siirtämisen.
Homma sopi mulle hyvin - olenhan joskus asunut Laudankantajantiellä! Seuraavana päivänä vähän käsivarsissa tuntui...

Seuraavaksi tuonne ylös! Tampesterin matkan varsinainen tarkoitus oli luokkakokous. Valmistuimme tekstiili- ja vaatetusinsinööreiksi vuonna 1992. Paikalla oli viisi eli yli puolet!
Morosta oli huikeat näkymät! Aurinkokin ilmestyi juuri sopivasti. Minun piti tietenkin ihan vähän kutoa sukkaa - onhan se jotain tikutella 88 metrin korkeudessa.
Oli tosi mukava ilta. Kiva vaihtaa kuulumisia ja muistella opiskelijaelämää vuosien takaa. Paljon on tapahtunut ja elämä kuljettanut. Eipä meistä koulutustamme vastaavissa töissä ole enää yksikään. Oli hauskaa huomata, ettei me olla 24 vuodessa muututtu yhtään. Muutama kilo ehkä tullut joillekin - toisille ei niitäkään :) Alettiin jo suunnittelemaan seuraavaa tapaamista ensi kevääksi. Silloin on valmistumisesta kulunut 25 vuotta. Ajateltiin mennä Tekulle skoolaamaan skumpalla (tietenkin). Toivottavasti silloin saamme loputkin neljä luokkakaveria mukaan!

Toisin, kuin opiskeluaikoina - palasin kortteeriini jo ennen puolta yötä. Hervannan nyssessä herätin sukankutimellani hilpeyttä...

Aamulla hurautettiin Sahalahdelle. Siellä isäntä oli laittanut pikkuisen mökin feng shuit kohdilleen ja meitä odotti kaunis "takkatuli" ja croissanttikahvit.

Tutustuin "työmaahan", käytiin vähän metsässäkin (ei sieniä) ja haketettiin vähän risuja. Mökki oli pikkuruinen, mutta lintujen kerrostalossa oli tilaa useammallekin perheelle!
Iltapäivällä oli aika lähteä köröttelemään kotia kohti. Vähän jännitti miten Reppuli löytää Turkuun. Hyvin se osasi kotiin, vaikka alkumatka olikin pikkuteitä, joita ei navigaatorikaan tunnistanut.

Nyt on vähäks aikaa reissut reissattu ja juhlat juhlittu. Kivaa on ollu, mut kivaa on taas ihan tavallinen arkikin! Ja nenänvalkaisuviikot :)

5 kommenttia:

 1. Kaunis nuttu. ja niinhän se menee, juhlan jälkeen arki saa.

  VastaaPoista
 2. Kiva on nuttu isommassakin koossa. Kyllä nyt on varmasti akkut ladattu jotta the Lankakauppias jaksaa seuraavat tuhat verkkokauppatilausta (onnittelut rajapyykistä) toimitella kun on habakin bodattu kuntoon ja nesteytyksestä huomehdittu.
  Pitäisiköhän matkia, nyssessä on kyllä tullut kudottua mutta Morossa en ole vielä.
  Hyvää syksyn jatkoa

  VastaaPoista
 3. Kyllä välillä elämän pitää olla yhtä juhlaakin, koska arkea on kuitenkin aina valtaosa.

  VastaaPoista
 4. Skumppaa siellä ja skumppaa täällä... Hienoa, kun on pientä luksusta välillä. Niin ihana idea tuo ystävän yllättäminen, tuollaiset ovat ihan parasta!
  Aloin tässä miettiä, että ollaan taidettu tallailla Tekun käytäviä samoihin aikoihin, jos kerran olet Tampestereella vaikuttanut. Hauska sattuma, tämäkin vielä :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!