torstai 17. marraskuuta 2016

Hulppeat huivitMä sit niin tykkään neuloa huiveja. Sukkiakin tietty. Tässä viime päivinä oon kaiholla muistellut Mammutin ”Hullua huivivuotta”, johon minäkin aikoinaan osallistuin. Vuosi tais olla sama hullu vuosi, jolloin röyhelöt oli pop. Niitä lankoja en pahemmin kaipaa, vaikkakin tänä päivänä harvakseltaan vastaan tulevat röyhelöt näyttää ihan kivoiltakin. Aika kultaa…

Parikin huivia on viime päivinä ollut puikoilla. Ei nyt niin hulppeita, mutta langat ja mallit on kivoja ja koukuttavia.
Nais-Messuilla yksi sunnuntai-iltapäivän asiakas näytti kauniita kuvia Eyeblink-huivistaan. Sormet alkoi syhyymään oitis ja lankakin oli puodissa vaan odottamassa ”The mallia”. 

Lankana Austermann Merino Lace. Merinovillaa, 50 G:n kerällä hulppeat 400 metriä. Puikkoina 3½mm Knit Picsin pyörökärjet ja 60 cm kaapeli. Silmukoiden päättelyn jälkeen huivi näytti epämääräiseltä ja surkealta mytyltä. Melkeen itku pääsi. Ja yksi asiakas sai hersyvät naurut, et sattuu sitä ”ammattilaisellekin”. Neuloessani olin ollut niin innoissani et kerrankin jotain kunnollista ja nättiä…
Vaan kun yön yli aikaa kuluu niin… Lämminevesi-etikkakylvyn, pingotusrautojen ja meidän talon kuivaushuoneessa sturox-levyn päällä vietetyn yön jälkeen oikea kaunotar oli syntynyt.
Lankaa kului hiukan toista kerää eli 55 g. 
Toinenkin huivi valmistui tänään. Lankana SMC:n Ombre Lace. langassa on kuusi "iloisenharmaan" sävyistä väriä, joista valitsin sen kaikkein ankeimman…
Malli on tosi helppo ja kiva matka-telkkuneule. Miehusta ainaoikeaa, jonka jälkeen silmukat triplaksi ja frillareunaa 3.5 cm.
Yksinkertainen, mutta tosi kiva malli. Vaan tänä aamuna meinas usko loppua kun piti pätellä reunan miltei 900 silmukkaa… Töistä meinasin myöhästyä ja lopulta päättelin viimeiset 400 silmukkaa päivän aikana. 
Tykkään. Puikot 4 mm Knit Picksin päät, alkuun 80 cm kaapelilla ja reunan alkaessa 120 kääpelilla. Menekki yksi 600m/100 g kerä.
 Lähipäivinä tulee varmaan aika vähän silmukoita. Huomisiltana jatkan viiskymmppisjuhlintaa Hectorin kera  Logomossa (<3 Ida-maria) ja sunnuntaina lähdetään äidin kanssa turisteina tampesterin kässymessulle ja ihan ensin aamusella kuulemaan ensi kevään langoista.

Tulis nyt talvikin ensin takas…

7 kommenttia:

 1. Kauniita huiveja molemmat :) Jälkimmäisen röyhelöreuna näyttää tosi kivalta.

  VastaaPoista
 2. Kyllä niin,niin kauniita huiveja. Jos valita pitäis,niin vaikea ois sanoa kumpi on kauniimpi.

  VastaaPoista
 3. Kivoja huiveja ja viimeisen on oikein mieleinen:-)

  VastaaPoista
 4. Kaunis huivi. Onko ohjetta jostain saatavilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eyeblinkin ohje löytyy ravelrystä. Klikkaa ylläolevaa linkkiä, niin pääset lataamaan ohjeen. Röyhelöreunahuivin ohjeen saa langan mukana.

   Poista
 5. Tosi kauniita huiveja molemmat. Eyeblinkiä olen katsellut sillä silmällä jo pitkään, pitäis varmaan ottaa puikoille...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!