keskiviikko 2. marraskuuta 2016

Tundrapalmikoita ja naismessuja

Jopas on taas vierähtänyt aikaa viime postauksesta. Tässä yhtenä päivänä mietin, et ens on puoli vuotta niin hiljaista ettei oo mitään kerrottavaa ja sit toinen puoli vuotta et 24 tuntia viikossa ei riitä mihinkään! Vähän niinku kesäaika ja talviaika (johon keskusteluun en nyt viitti tässä kohtaa puuttua).
Tundran uudet värit piti tietenkin pistää puikoille ja mitenkäs muuten kun omalle palmikkomallilleni. On näillä paritkin... Tundra on tällä hetkellä niin rakas lanka, etten oikeastaan muuta haluiskaan neuloa. Ja toi malli on sopivan helppo ottaa käsiin aina kun on hetki aikaa.
Lanka siis teetee Tundra, ihana alpakkasukkalanka, menekki näihin kahteen pariin yhteensä 184 g eli suunnilleen kerä/sukka. Ohje löytyy nykyään myös Tekstiiliteollisuuden nettisivuilta. Puikot 3½ mm Knit Picksin sukkikset. Aloitin kyllä 3½ mm 120 cm pyöröillä molempia värejä yhtä aikaa mut ei siit sit enempää. Ainakaan tässä vaiheessa.

Oon joskus aikaa päiviä sitten päättänyt, etten osallistu ikinä mihinkään tapahtumaan. joka alkaa sanalla Nais... Tää päätös on ajalta, jolloin työskentelin naisvaltaisella alalla (eiks lankakauppa muka oo naisvaltainen?) ja "viran" puolesta jouduin monena vuotena osallistumaan Turussa Naisten kuntovitoseen. Aikaa on kyl kulunu pari vuosikymmentä. Mua aina ihmetytti mitä hienoa on siinä, että kymmenentuhatta naista haisee hielle yhtä aikaa ja kantaa typeriä ilmaiskasseja ja sekoaa nähdessään jonkun Ressu Redfordin lavalla... Toivottavasti tästä mieleipiteestä mua ei lynkata SILLÄ meidän naisten päätöksethän on tehty pyörrettäviksi. Se on ihan sallittua ja suotavaakin - ainakin Jos on viiskymppinen ja mielipiteet vähän pehmentyneet.

Siispä... Anjalinin teeteeShop oli mukana Turussa viime viikonloppuna Osaava Nainen -messuilla!

Karvinen auttoi torstai-iltana osaston kasaamisessa ja Neulefriikki Piiku oli taas tukenani messuemona pejantaina ja lauantaina. Etukäteen olin pikkuisen pelko pepussa, josko messutavaroita saadaan ajoissa perille. Teeteeltä lähetys oli sovittu maanataiksi ja iltapäivällä sain viestin, että kamat ei lähde mihinkään. Syynä oli valtaisa tulipalo Porvoossa. Sen seurauksena koko alue evakuioittiin. Onneksi mitään henkilövahinkoja ei sattunut! Ja mekin saimme tavarat ajoissa...

Joka tapauksessa tehtiin varasuunnitelma - Teeteelankojan lisäksi messukuormasa löytyi Katian Darlingia ja Quezalia, josta Ida-Maria pikapikaa tikutteli keveän ponchon:
Sillä välin kun minä hurvittelin maailmalla, niin Ida-Maria piti huolen Salon kivijalasta ja VerkkoAnjalinilsta. 

Messujen hitti taisi sittenkin olla Tundran lisäksi Piikun kaunis, helppo ja keveä poncho teeteen Cacaosta:
Sekä kiva lahjavinkki esim. nuorelle, aloittelevalle neulojalle, eli teetee Nalle -pakkaus:
Paketissa on valmiina tassut ja pää. Lisäksi on kerä lankaa, josta voi neuloa kaulahuivin. Ajattelin etukäteen et "tässäpä sopiva messuneule" vaan toisin kävi. Perjantai-iltana tikuttelin huivin valmiiksi ja lauantaiaamuna ompelin kiinni tassut. Vaikka miten tarkkana olin niin yksi tassu oli kuitenin väärin puolin. Itte olisin jättänyt sen silleen, mutta Piiku vahvahermoisempana korjasi mokani ja nyt on kaikki tassutkin ojennuksessa. Eikä huivi todellakaan kutita kenenkään kaulaa!

Messuilla oli kaikenlaista tapahtumaa ja luentoa. Molemmat käytiin kutomassa Taito-Varsinais-Suomen osastolla oma raitamme mattoon, joka valmistumisen jälkeen lahjoitetaan Turun Ensi- ja Turvakotiin.
Turkki tyhjänä maanataina purettiin messukamat puotiin. Tiistaina Karvisen avustamana haettiin viikko sitten ostamani uudet lankalaarit Anttilan konkurssimyynnistä (kolmannen maailmansodan ainekset oli lähellä, mutta varmaan Ida-Marian läsnäolo hillitsi tilannetta) ja Kierrätyskeskus haki pari vanhaa pöytää pois. Tänään osallistuin Amiksella aamupäivän koulutukseen. Aamulla ennen lähtöä etsin sopivaa "oppimisneuletta" ja totesin et viime päivät on olleet kaikin puolin vauhdikkaita. Jos pieni hetki neulomiseen on löytynyt, niin olen aina aloittanut uuden sukankutimen! Nyt on valmiina kaks paria valmiita, päättelemättömiä sukkia ja niiden lisäksi neljä aloitettua sukkaa. Pitkä viikonloppu tulossa - mökkikausi päättyy ja ehkäpä joku sukka tulee valmiiksikin. Ainakin lupaan päätellä ne parit valmiit!

Sitä ennen vielä pari päivää töissä ja huomisaamuna vesikipittelyyn! Jospa tässä olis taas aika ihan tavalliselle arkielämälle.

4 kommenttia:

 1. Nuo Tundrapalmikkosukat ovat niin mun lemppareita. Ihana lanka ja kiva, nopea malli, ja lopputulos kaunis ja pehmeä <3

  VastaaPoista
 2. Minullakin on työlistalla nuo palmikkosukat, mutten vieläkään ole ehtinyt siihen asti.

  VastaaPoista
 3. Mun neuloat Tundra-sukat on nyt sitt jo Espanjassa ja toivottavasti lämmittävät hyvin.
  Kyllä sulla on taas on aika haipakkaa, menoa ja touhua.

  VastaaPoista
 4. Ihanat noi tundrasukat. En ole ennen nähnytkään... niin vähän on tullut blogeissa. Vierailtua viimeaikoina. Muutkin käsityöt mukavia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!