keskiviikko 16. marraskuuta 2016

Hiukan sitä sun tätäKässäpussini pursuaa keskeneräisiä niin, ettei pussukkaparan vetoketju mene kiinni. Yhtenä aamuna töihin mennessä löysin puodin takaparkkipaikalta lumihangesta kolmepuolikkaat Knit Picksin puikot 60 cm kaapelissa. Oli kässäpussi kotiin lähtiessä tulvinut yli äyräiden. Tuli hiukan surullinen olo niiden puikkoparkojen puolesta. Mahtaakohan ne ajatella joutuneensa jätetyksi heitteille?

Tällä viikolla meillä teeteeShopeissa ja –myymälöissä pöhistään hulppeiden huivien ja mahtavien myssyjen parissa. Neulelehdessä 4/2016 oli lempparilangastani Tundrasta ohje sydänmyssylle. Ensin neulottiin reunus poikittain ja siitä poimittiin silmukat myssyyn. 

Neuloessani olin tosi skeptinen – reunus oli jättipitkä ja muutenkin myssy näytti ylisuurelta pannunmyssyltä. Sinnikkäästi kuitenkin tikuttelin myssyn valmiiksi. Ajatus oli, et näin ihanan langan voi ihan hyvin purkaa ja neuloa uudelleen jos ei tuu hyvä. Ja ylläripylläri – myssy olikin valmiina ihan kiva!
Tupsuhärvelillä kieputtelin tupsun ja oikeasti tää on aika hauska. Aika väljä, mutta se taitaa olla nykymuotia. Ainakin myssyn sisällä olevassa päässä on tilaa suurille ajatuksille!

Puikot 3½, kulutus 84 g ja ohje 4 - Herttainen pipa teeteen Neulelehdestä 4/2016.

Tähän aikaan vuodesta kaikki helpot&nopeat alkaa olla ajankohtaisia. Mitä lähemmäs joulu tulee, sitä kiireemmäksi käy neulojan aika ja sitä lyhyemmäksi yöunet.

SirdarinTouch on osoittautunut tämän vuoden hittijutuksi. Tein jo yhden kaulurin langan vyötteessä olevan ohjeen mukaisesti, ja myöhemmin toisen samoilla silmukoilla, mutta kasin puikoilla. Mielestäni kiva. Parempi kuin edellinen, joka oli liina pitkä lämmittääkseen ja liian lyhyt mennäkseen kakis kertaa kaulan ympäri. Tunnustettakoon, että tein messujen aikana kolmannenkin. Eri silmukoilla ja eri puikoilla, mut se on päätynyt takaisin lankakeräksi. Frozen-kauluri odottaa uutta yritystä…
Tähän aikaan vuodesta kaipaa moni arkeensa vähän bling-blingiä. Myssy Sirdarin Moonstonesta syntyy yhdessä illassa ja yhdestä kerästä. Langassa on mukana helmiä. Olin iloisesti yllättynyt siitä, että helmet on ja pysyy langassa. Monta kertaa kun olen törmännyt ”hilelankoihin”, joista helmet tai paljetit karisevat pois jo neuloessa! valitettavasti tätä mustaa ollaan saatu vain tämä yksi näytekerä – valkoista, vihreää ja liilaa löytyy jo varastosta. Puikot 5 (muistaakseni).

Mökkikausi saaressa päättyi jo viikko sitten, mutta Tassun ulkoilukausi jatkui vielä viime viikonlopun. Oltiin Tassun Pappaa onnittelemassa Atun mökillä. Tassulla oli taas kissanpäivät – sai ulkoilla ja portsareita riitti. Ja kädestä syötettyjä katkarapuja… Odoteltiin, että se olisi tuonut Pappalle lahjaksi myyrän, mutta eipä tullut saalista.


Moonstone on tietenkin ajankohtainen lanka – onhan tässä jo parin päivän ajan hehkuteltu superkuusta. Lauantai-iltana kun äidin kanssa käveltiin pieni matka ruuan jälkeen, niin kuu paistoi niin kirkkaasti, et olis voinut olla päivä!
Maanantaiyönä se superkuu sitten näyttäytyi Karvislandiassa. Yritin ottaa surkeita kuvia kännyllä ja susunkestävällä Olympuksella. Tarkin kuva tuli kun karvis kaivoi esiin ”oikean” kameran: Hieno varjokin kuusta. Myöhemmin katseltiin kuukiviä kaukoputkellakin. Hienolta näytti.
Tassun mielestä mökkikauden päättyminen ei oo kiva juttu. Se tietää väistämättä matolääkettä…
Osa meni ihan sinne, minne pitikin. Palkaksi kärsimyksestään Tassu sai ”maanantaipullon”, mutta silti se näytti aikas kiukkuiselta…
Onneksi se ei ole pitkävihainen – jo puolilta öin se suostui kehräämään ihan vähäsen!

2 kommenttia:

  1. Aika helpostihan tuo näyttää Tassulle menevän.=D Meilläkin tuo taistelu juuri käytiin ja kädet on verillä. Mummo-kissalle en enää yritäkkään muuta, kuin sitä kallista niskaan hierottavaa, muu ei onnistu millään konstilla.

    VastaaPoista
  2. Koiran omistaja taitaa päästä aika helpolla. Lääkkeet kääritään kinkkuun tai juustoon ja sinne meni :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!