maanantai 29. tammikuuta 2018

Paluu arkeen eli helppoja huiveja

Yks poliitikko joku aika sitten avasi jokaisen puheensa sanoilla "Aivan aluksi haluan kiittää..." Se nauratti, mutta samoilla sanoilla tämäkin blogipostaus on pakko avata.

Aivan aluksi haluan kiittää kaikkia peittopostaustani kommentoineita. Niin täällä blogissa kuin naamakirjassakin puhumattakaan puodissa poikenneista! Olihan se iso urakka ja epävirkkaajana olen siihen (ja itseeni) tosi tyytyväinen. Kiitokset palautteista - melkeinpä suunnittelen virkkaavani jotain muutakin tänä vuonna. Ehkäpä huivin. Koska nyt huivituttaa kovasti. Lost in Time kenties? Osaisinkohan? Mistä langasta?

Peiton jälkeen olen kuitenkin rentoutunut NEULOMALLA. HELPPOJA. HUIVEJA.

Vähän niinkuin tosi hyvän kirjan lukemisen jälkeen oli jotenkin tyhjä olo. Mitä seuraavaksi? Onneksi Mopsien kanssa neulova oli puodissa käydessään oli tykästynyt mun ja Idan Summa Shawleihin. Ohjeenhan sain Piikulta joululahjaksi. Siiispä puikot käteen ja tikuttelemaan:
Värit selkeästi rauhallisemmat, kuin edellisissä: Yksivärinen lanka teetee helmeä ja kirjava Katian Darlingia. Menekki yhteensä 300 metriä Hassua: vaikka tekisi mistä langasta, niin aina yhtä monta metriä menee! Puikot 4 mm Knit Picksit.

Edellisistä huiveista poiketen tämän huivin myös pingotin. Ohjeen mukaan ei tarviste muuta kuin kastella, asettaa mittoihin ja antaa kuivua. Jotenkin tämä vaan näytti niin pikkuruiselta...
Kaarevien reunojen pingottamiseen KnitPron vaijerit on tosi käteviä. Huivi meni pieneksi kiitokseksi ystävälle, joka pakottaa mut vesikipittelemään ainakin kerran viikossa ja välillä käyttää puotimme henkilökuntaa boijäteastianaan. Ja me puodissa herkuttelemme tyytyväisinä emmekä todellakaan näänny nälkään! Toivottavasti kelpaa.

Seuraavaksi rentouduin tikutelemalla jälleen kerran taas oman "Naistenpäivähuivini". Alun perin lanka oli SMC:n Tahiti. Yksi kerä riittää pikkuiseen "kesähuiviin". Kiva käyttää kun ei enää tarvii villaa, mutta jotain on mukava olla kaulalla:
Tahitia on taas kevään aikana tulossa lisääkin ja kevään/kesän neulelehtiin tulee taas kauniita ohjeita. Lanka on tosi kevyttä ja riittoisaa: 50g=280 m ja materiaali 99% puuvillaa. Puikoilla 3½ tikuttelin koko huivin. Malli on oma ja tosi helppo. Kiva on tuo reunan päättely samaan aikaan, kun tehdään pitsiä. Neulaa tarvitaan vaan aloitus- ja lopetuslangan päättelyyn.

Tämänkin huivin pingotin vaijereilla. Tosi näppärää! Sen kun vaan pujottelee vaijerin pitsireunukseen ja kiinnittää muutamalla T-neulalla alustaan.
Ei tarvita tsiljoonaa nuppineulaa. Usein kastelen huivit lämpimällä vedellä läpikotaisin ja pingotan. Tällä kertaa pingotin ensin ja suihkin suihkupullolla melko märäksi ja annoin kuivua yön yli.

Ja vielä yksi. Samaa mallia edelleen, mutta tällä kerralla Katian Darling -langalla. Huivista tuli pikkusien edellistä suurempi. Menekki 2 kerää, puikoilla 4 mm Knit Pics (tai KnitPro) vaihtopäisillä pyöröillä. Tämänkin huivin pingotin - kuvaa ei ole, koska unohdin ottaa raudat ja Knit Blockerit mukaan viikonlopuksi. Hätä keinot keksi - käytin 150 cm pyörökaapeleita, styrox-levyjä, nuppineuloja ja suihkupulloa.

Tykkään tästä mallista tosi paljon (omakehu haisee, mutta haiskoot). Helppo tehdä ja tosi kiva käyttää. Tämä huivi on mulla melkein aina. Nyt vähän toisella värillä. Alkuun värit näyttivät vähän synkiltä, mut kivahan tää on!
Ainaoikeinbuumi täällä jatkuu - seuraavaksi tossujen merkeissä.

Viikonloppna muistin, miten siitä on kulunut 11 vuotta kun tapasimme neliviikkoisen blogikissamme Tassun ensimmäistä kertaa.
Siitä seurasi ankara vauvakuume. "Odotusaikana" siivosin kotini jokaisen kaapin. Moista puhtia ei sen jälkeen olla nähtykään. Ehkäpä muistot tai räntäsateinen sunnuntai sai aikaan sen, että alettiin raivaamaan mun kellaria. Konmaritus vei jotain jopa roskikseen ja jotain rojua (mm sähkögrilli) päätyi Karvislandiaan. Kiittelin viikonloppuna myös tätä lounaisen Suomen talvetonta talvea - pari ikkunaakin sain pestyä siinä jouluvalojen pakkaamisen lomassa. Katseltiin tippa silmässä Tassun vauvakuvia ja "juhlan" kunniaksi Blogikissamme sai ihka uusia Driimmssejä ja "perjantaipullon" vaikka oli sunnuntai:
Kylpäs on aika rientänyt!

8 kommenttia:

 1. neuloo mopsien kanssa29. tammikuuta 2018 klo 22.32

  Turkoosi huivini on niin darling, ihana, ja haluan sen kaulaani aina, kun ulos lähden! Kiitos siitä, kyllä kelpaa! Arvannetko, keneltä tämä kommentti : Kato, säähän oot nyn niin sävy sävyyn, laukku ja huivi toistensa väriset, kyä on hianoo! Siis miäs, joka ei yleensä huomaa mitään.
  Emmääkest Tassun vaavikuvaa, on mussa niimpal kissaihmistä vielä, että söpömpää mopsipentujen lisäksi ei voi olla, kuin kissanpentu. Ja Tassukka on ihan huippulutu!

  VastaaPoista
 2. Ihania huiveja ja malleja.
  Joskus pitää vaan saada tehdä helppoja töitä, ennen kuin tarttuu seuraavaan isoon projektiin.

  VastaaPoista
 3. On huyivi poikineen ja kauniita vielä!

  VastaaPoista
 4. Oooh, kummakos tuo jos moinen sydänkäpynen sai aikaan vauvakuumeen. Kertavilkaisu vauvakuvaan ja sydän sulaa välittömästi ja hurmauskyky on kyllä tallella edelleen. Myöhästyneet synttärionnittelut komistukselle.
  Ahkerana on lankakauppias nättejä huoveja tikuttanut kun koukunsa on saanut laitetuksi syrjään.

  VastaaPoista
 5. Todella ihanuuksia. On sinulla todellakin ahkerat kädet

  VastaaPoista
 6. Oi voi miten söpö mini-Tassu. Komeaksi on kasvanut.

  VastaaPoista
 7. Oi miten ihania huiveja, niin kauniita♥ Suloinen on Tassu:)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!