tiistai 24. huhtikuuta 2018

Auringonlaskuhuivi ja mökkikauden avaus

Lankakakku on edelleen päivän hotti hitti. Tällä kertaa Katialta puuvilainen Sunset, jossa on pieniä lasihelmiä somisteena. Koska virkkausta olen harrastanu tänä vuonna ihan riittämiin, niin neulotun huivin ohje houkutteli.
Helmiä ei ole liikaa ja ne on kunnolla kiinni langan säikeessä. Ei ole pelkoa, että käytössä helmet karisee.

Malli oli helppo. Taas yksi muunnelma aaltopitsistä. Jossain vaiheessa mietin et turhan nöpö tulee. Leveys 50 cm ja pituus vähän päälle metrin. Mut tänä aamuna valmis huivi Ida-Marialla näyttikin tosi kivalta! Jos nyt teen toisen huivin niin vähennän yhden mallikerran saadakseni huiviin lisää pituutta.
Ja takaa:
Värivalinta oli nyt niin muodikas vanha roosa. Mut onhan meillä mukana myös se iloisenharmaa, pirteä musta ja puhtaan valkoinen:
Ohjeessa oli puikot 4,5 mm mut mä käytin nelosen puikkoja ja hyvä niin. Menekki melkein koko kakku eli 145 g. Mukavan pehmeä ja kivasti laskeutuva huivi tuli.

Ja sit se aasinsilta oikeaan aiheeseen: Sunset eli auringonlasku. Ja sitä ollaan viimeinkin päästy katselemaan ja mökkihöperöitymään viikonloppuna:
Perjantaina saatiin laskettua pikkuvene ja käytiin mökillä. Kaikki näytti olevan ookoo. Kaivossakin vettä näkyvissä.

Ja kun mökkikausi alkaa niin perinteisesti tuulee "susun suosikkisuunnasta" eli luoteesta. Kylmästi ja kovaa. Hyvä ettei tukka lähteny päästä ja karvat Tassun turkista!


Lauantaina töiden jälkeen päästiin olemaan. Perinteisesti ensin tulet pesään ja kaivosta vettä pataan lämpeämään ennen huussin tyhjennystä. Vaan mökillähän ei aina kaikki mee kuten on ajatellut... Kaivon pinnalla oli kyllä muutama sentti sulaa vettä, mutta paksu jääkerros sen jälkeen. Onneksi oli porakone, rautakanki ja leka... Aikaa myöden tästäkin tulee kylpyvettä!
Karvinen teki töitä urakalla:
Lopulta jäähän saatiin sen kokoinen aukko, että pumpulla saatiin vettä.

Pata lämpeämään ja seuraavaan projektiin eli huussin tyhjennykseen...
Aika myöhä oli, kun viimein saatiin hernesoppaa syödäksemme ja sauna lämpeämään! Talviturkki heitettiin 3,4 asteiseen mereen. Sen jälkeen takassa paistettu ryynäri ja uni maistuivat!
Sunnuntaina minä haravoin, Karvis laitteli laituria kesäkuntoon ja Tassu toimi työnjohdollisissa tehtävissä... Ja olihan mun vanhanana pyromaanina (ja Karvisen kiusaksi) ihan pakko pikkuisen yrittää kulotusta!
Kivasti roihahati, vaikka maa on vielä liian märkää.
Grillikausikin avattiin. Pettymykseksi aurinko ei pahemmin näyttäytynyt, joten herkut nautitiin sisätiloissa.

Illalla Tassukin sai oman "perjantaipullonsa".

Ennen saunaa laskettiin vielä verkko veteen. Tassu ei millään uskonut, että kalaa voi saada vasta aamulla! Eipä ole ihan tavallista, että katti uskaltautuu laiturille...

Ja kylläpä oli saalis! Viisi kuhaa ja kolme ahventa. Jokaiselle jotain. Mulle jäi perkuu sillä välin kun Karvis paikkasi vuotavan kiukaan. Kiuas on hankittu kun olin 16 vuotias. Tänä päivänä niin kestävää ei varmasti saa mistään! Maanantai-iltana kotona nautittiin pikkulomasen päätteeksi juhla-ateria: Ruisjauhoilla, suolalla, valko- ja sitruunapippurilla leivitetyt, voissa paistetut kuha- ja ahvenfileet pottumuusin kera.

Maistuis varmaan sullekki!

2 kommenttia:

 1. Maistuis mullekin! Oon sanaton kaikesta tapahtumasta möksällä:) Jezz.

  VastaaPoista
 2. neuloo mopsien kanssa25. huhtikuuta 2018 klo 16.02

  Totisesti maistuis ja totta puhuakseni meillä noita paistettuja on kerran parissa viikossa. Te saatte kalanne vaivalla ja väännöllä, me poiketaan kalatiskille ja ostetaan huikeaan hintaan. Veikkaan, että teidän fileet on maukkaampia, itse pyydetty saalis on aina.
  Olet omassa elementissäsi noissa pyromaani-haravointi-huussintyhjennyspuuhissa, en sano niistä mitään, olen vaan iloinen, että voit niitä tehdä. Uskon, ettet viihtyisi mökillä, missä on sisävessa, lämmin vesi kraanasta, köökissä tiskikone jne. No en minäkään, koska mökki.
  Kakkuhelmilanka on ihana, siihen vielä yksi väri, mikä alkaa pu-tavulla, niin tekisin sitä jo! Teidän huivi on nätti ja monitoimiväri, sopii kaikkeen.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!