torstai 12. huhtikuuta 2018

Adalminan helmi CAL pala 5: Hyvä ja nöyrä sydän

SATU JATKUU:  
”Adalmina löysi tiensä vanhan ja köyhän eukon luo, joka sääli tyttöä ja otti hänet vuohipaimenekseen. Adalmina oli hyvin tyytyväinen ja suuteli kiitollisena eukon kättä. Adalmina oli nyt saanut sinisen haltiattaren lahjan. Sen, joka oli parempaa kuin kauneus, äly ja rikkaus, nimittäin hyvän ja nöyrän sydämen.”
Viides pala: Hyvä ja nöyrä sydän on julkaistu teeteen sivulla:
Kirjava pala on alkuvuodesta koevirkattu ja tuon vaaleansinisen tein viime viikonlopun tienoolla. Olipa ohje pikkuisen muuttunut ennen lopullista versiota. Kivaan suuntaan mun mielestäni.
Adalminan Facebook-ryhmässä on ollut puhetta myös koukuista. Et mikä koukku on käytössä. Mulla tuo ns. "ergonominen" KnitPron Waves. Harvoin kun virkkaan, niin puristan koukkua ku hukkuva ja peukku tulee kipeäksi. Tällä koukulla homma on hiukan helpompaa. Koukku ei oikeasti ole ihan noin ergonomisesti muotoiltu - istuin sen päälle soffalle... Sain väännettyä sitä melkein 90 asteen kulmaa takaisin päin. Mut eipä menny koukku poikki (eikä tehnyt reikää peppuun).
 
 Tässä vielä ne epäidettiset Hyvät ja nöyrät -kaksoset yhteiskuvassa. Oikeasti noita kirjavia on sittenkin hauskempaa tehdä... Seuraava pala - Pimentytön kruunu on mulla sit kuitenkin lila. Ja sit alankin odottelemaan jo pikkupaloja! 

Siellä faceryhmässä on tosi kivaa nähdä muidenkin kimppavirkkaajien paloja. Tosi mukavalta tuntuu "vertaistuki" ja se, että suunnittelija Soile Olmari jaksaa ja viitsii kommentoida jokaista palaa ja vastata kysymyksiin! Jos et ole facessa niin Soilen blogissa voit nähdä koosteen muiden virkkamista paloista. Toinen toistaan kauniimpia.

Muutakin tässä odotellaan. Kun valo lisääntyy ja päivät pitenee niin mökkikautta tietenkin. Se on sit hirveä hulluus ja vaiva ja sairaus. Melkeen ku neuloosi mut erilainen. Kuka oikeasti haluaa kylmään saareen palelemaan ja ensi töikseen tyhjentämään kakkamakkia? Talviturkin heitto vois auttaa niskajumiin. Noo... Sen verran tuo kuume vaivasi, että tiistaina ennen 2X-seuran neulomakerhoa oli pakko ajaa katsomaan Myllykylän rannan jäätilannetta:
Ei hyvältä näytä. Mut onhan tässä vielä pari päivää viikonloppuun ja lämpimiä päiviä luvattu (ja yöpakkasia). Onhan sitä ennenkin jäätä särjetty. Tosin sen reissun jälkeen silloinen kiva alumiinipaatti olikin sitten entinen...

5 kommenttia:

 1. Olen pitänyt vielä pintani ENKÄ ole aloittanut Adalmiina-peittoa ;) Meillä ryskää öisin Päijänteet jäät mahtavalla kuminalla, mutta vielä siellä näkyy ukkoja pilkillä kököttävän. Ihan hullua porukkaa .

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän Adalminan voi aloitella myöhemminkin :)Kunhan pääset asettumaan uuteen kotiisi vaikka.

   Poista
 2. Onneks en oo noihin virkkuisiin sortunut. Lankamaailmassa tekevät Salaista puutarhaa, tai siis sieltä saa tukea, ja yhdellä sun toisella on joku ongelma tms.
  Kyllä mullakin mieli tekee retkelle vaikka kylmää on. Mutta en saaritelttailua kaipaa ku se paikka on niin muuttunut, kreivin aikaan lopetin.
  Kyllä ne jäät häviää ihan ykskaks humps vaan ja ootte saaressa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Vielä täytyy odotella... Käytiin eilen taas tarkastamassa jääteilanne, eikä ranta ollut yhtään sulanut tuosta tiistaina otetusta kuvasta. Odottavan aika on piiiiitkä.

   Poista
 3. On ne ihania nuo palat ja lupaavat taas upeaa peittoa! Yhtä täällä virkkaan ja toisetkin mallit niin houkuttavat. Toivottavasti saan loppu vuonna tehtyä muutakin kuin virkattuja peittoa. :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!