lauantai 3. marraskuuta 2018

Pipo heijastinlangasta

Pari viime viikkoa on taas kulunut ihan pikavauhtia. On ollut menoa ja meinikiä. Puikoilla on kaikenlaista alkua, mutta ainut valmistunut on pipo heijastinlangasta:
Neuloin noilla kuvassa näkyvillä Ergoilla, 66 silmukkaa, 1o, 1n resoria 6 krs. Sen jälkeen lisäsin yhden silmukan ja aloin neulomaan 3o, 3n. Siitä vaan pistelin menemään pyörönä ja tulikin aika kiva kierrepipo! Lanka Perfect Reflect - menekki 1 kerä.
Eilisaamuna aamuteeveessä puhuttiin heijastimista. Kuten mekin aina muistetaan mainita - heijastava lanka ei korvaa CE-merkittyä heijastinta, mutta on hyvä lisä näkyvyyteen pimeässä.

Pari viikkoa sitten oltiin Tassun kanssa Mummin ja Pappan mökillä Atussa. Meitä hemmoteltiin ahvenfileillä... Molempia. Äidin joulukaktus oli hienona!
Viime viikot on tosiaan menneet hurjaa vauhtia. Puotiin tulee uutta lankaa ihan solkenaan! Kaikkea tekis milei kokeilla, mutta ei millään ehdi. Yhtenä iltana toin laatikollisen KnitPron hilavitkuttimia jo kotiinkin hinnoteltavaksi, kun töissä ei jaksanut enää.
Ja olihan se mukavaa puuhaa kotosalla - ainakin Tassun tykkäs... Tassun mielestä minä olin tilannut hänelle paffilooran ja saanut itse siinä kylkiäisinä puikkoloisia ja silmukkamerkkejä sun muuta roinaa.
Viime viikonloppu meni Osaava Nainen -messuilla. Oli ihan kivaa, mutta en ole ihan varma oliko se nyt meidän paikka...
Tänä viikonloppuna laitetaan mökki talviteloille. Pitkään odotettu vapaapäivä oli eilen ja me tultiin Tassun kanssa saareen tihkusateessa heti kun aamu valkeni. Hellan sytyttäminen kesti tunnin, savusukellusta tuli harrastettua ja palovaroittimen toiminta testattua. Syttyihän se viimein!
Mökin lämpeämistä odotellessa käytiin sienimetsässä ja haravoin koko päivän. Pieni tihkusade ei yhtään haitannut - ikivanha huopunut mökkivillapaita kestää pienet sateet tuntumatta yhtään kostealta! Illan hämärtyessä Karviskin pääsi saareen. Saunasta pulahdettiin mereen, grillattiin takassa makkarat ja uni voitti heti kympin uutisten jälkeen.
Kuvassa Tassu sienimetsässä. Miten niin se ei enää kiipeile puihin? Ja eilisen saaliina oli kaksi myyrää! Toinen tosin pakeni saunakamarin seinälaudoituksen ja lattian väliin ja sekös harmitti kissaa. Karvinen tuli hätiin juuri oikeaan aikaan - mouse rescue team pelasti myyrän... Mitähän tänään? Huomenna ei Tassu enää pääse ulos - viime mökkireissusta viisastuneena tehtiin tällainen päätös. Mut tänään vielä nautitaan vapaudesta ulkona - sade alkoi justiinsa :) Hyvää pyhäinpäivää!

10 kommenttia:

  1. Ootko tehnyt isoveljen paksuisesta langasta lasten haalaria? Itsellä pojat 5 ja 2 vuotta. Tahtoisin neuloa molemmille pojille haalarit Novita wool alpaca langasta, mutta apua kaipaisin, kun ohjeita ei löydy.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En oo tehny haalareita noin paksusta. Mut eikös tuo villa-alpakka ole paljon ohuempaa?

      Poista
  2. VOi kun mun kaktus tulis ajan kanssa noin komeaksi! Ehkä se kyll kuolee ennemmin ku ei mullakaan oikeata viherpeukaloa ole.
    Osaava nainen -kyll on niinku sä ja Iida mut ehkä toi messu kokonaisuudessaan ei kolahda kohderyhmään.
    Hyvä Tassu! Myyrät ja hiiret vaviskoon! tai toisaalta niitä on vähän niin hyvä ku Tassu siirtyy kaupunkireviirille niin jää jyrsijät pöllöille ja muille huhuilijoille ruuaksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan ei ollu oikea kohderyhmä vaikka olikin "osaava". Kolme kertaa olen tuolla ollu ja joka kerta päätän et sai olla viimeinen kerta! Sit kuitenki ku syksyllä ei meillä päin ole kässämessuja ni sorrun. En ens vuonna!

      Poista
  3. No nyt näkyy Susu "saunalta mökille". Minä pari vuotta sitten tein myös pipon heijastinlangasta ja kun iltapimeydessä suhautin pyörällä kylille pää loistaen , niin kaikki hymyilivät minulle. Toista kertaa en pipoa laittanut, nolotti olla niin suosittu nähtävyys =) Nyt noita pipoja onneksi näkyy jo muillakin ja hyvä juttuhan se on, varsinkin täällä maaseudun pimeillä teillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näkyminen ei oo noloa! Mut ehkä sulle sopis myös säärystimet. Kivasti nekin vilkkuis pyörällä polkiessa. Ja niitten avulla sut löydetän kun seuraavan kerran humpashdat pää edellä ojan pohjalle :)

      Poista
    2. Säärystimet onkin hyvä idea. Näkyis heti kauas kun kintut pystyssä ojassa makaan =D

      Poista
  4. Onpa upea tuo kaktus. Minä aina kastelen liikaa kaikki kukkani.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Äiti taitaa kastella sopivasti. Mun omat kukkaset on alituiseen janoisia.

      Poista

Kiitos kommentistasi!