sunnuntai 25. marraskuuta 2018

Riite-huivi ja toimivat laitteet

Tää on nyt vähän innoissaan. Tai aika paljon. On löytynyt lanka ja ohje, jossa kaikki tuntuu olevan kohdallaan!
Eiks ookki nätti?
Tää on NIIN iloinen. Sunnuntaipäivä kotirannassa. Aurinko paistoi. Ja tuo huivi.
Lanka on teetee Rainbow Merino (200g=700m, 100% merinoa). puikot 4,5 mm 80 cm Ergonomicsit.

Ohje on teetee Asustelehdessä.

Tykkään. Malli on kaunis ja helppo neuloa. Ja tuo lanka tuntuu ihanalta! Langassa on neljä säiettä, josta yksi kerrallaan vaihtaa väriä ja sillä saadaan aikaan tuo liukuvärjäysefekti. Vaikka lanka ei ole kierteinen, niin en huomannut yhtään kertaa sen menevän sääpuoleen. Sanosinks jo et tykkään?
Ja tuo huivineula on kans kiva. Eikös?

Valmistuihan tämä jo viime viikonloppuna Tampereella, mutta viimeistely venyi loppuviikkoon. Taas kiittelin KnitPron pingotusrautoja!

Ajankohtainenkin Riite-huivi on...

Eilen käytiin nostamassa isompi vene ja aamulla kun kattelin ikkunasta niin totesin, et ehkäpä on syytä käydä nyppäsemässä kuiville se pienempikin...  Niin kauan kun jäistä vielä irtoaa ja vielä päivänvalossa!
Konevoimaa tarvittiin, mut nousihan se. Ja päivän biisinä soi: Kaikkii joukolla jäätä särkemään, jäätä särkemään, jäätä särkemään... Vaikka jää oli vaan parisenttistä, niin melkoista voimaa vaati saada vene muutaman metrin matka rantaan! Siis ei vieläkään blogipäivitystä ilman mökkihöperöt-tunnistetta😁

Perjantaina jo oli tarkoitus lähteä veneennostoon ekan kerran. Trailerin valot oli tärviöllä, joten homma siirtyi. Ja minähän olin pelkästään iloinen - työviikon jälkeen jäänsärkeminen ja palelu pilkkopimeässä ei houkutellut. Siispä pistin elämän risaiseksi ja keittelin noitaliemiä! Avocadon siemenet ja kuoret ovat muhineet vesi-kodinputkimies -seoksessa muutaman kuukauden säilykepurkissa keittiön pöydällä... Regia Hand Dye...
Kerrankin tuli jotain muuta ku peessiä! Eiks niin, et toi on vaalean punainen tai roosa tai jotain? Siis ei beige! Tosin ei nyt oranssikaan (joka siitä piti tulla). Ja seuraavana korvamatona Suloinen myrkynkeittäjä (tätä biisiä hyräilen kyllä aika ajoin muutenkin ku Karvis alkaa käydä hermoille...)

Muitakin kivoja juttuja tähän vapaaseen kotisunnuntaihin. Tiskikone alkoi kenkkuilla suunnilleen vuosi sitten. Alkukeväästä asti oon tiskannu käsin. Ei paha - kun en oo just ollu kotona eikä kokkailu kuulu ykkösharrastuksiin. Tänään kuitenkin kokeiltiin ja konehan toimi! Harmitti vaan ettei ollu enempää likaisia astioita... Paitsi ne eiliset kuhafilelautaset.

Eikä siinä vielä kaikki! Helmikuussa ystäviltä meille päätynyt telkkarikin saatiin toimimaan! Sieltä näkyy nyt mäkihyppelöitä. En uskalla sammuttaa aparaattia - js se vaiks kuolee uudelleen. Pari tuntia meni lumisadetta katsellen - aina välillä se toivotti "hyviä katseluhetkiä" ja taas se lumisade... Tosin jos ens talvi on samanlainen ku viime, niin lumisadetta täällä Majakkarannassa saa katsella vaan telkusta :)

Veneennostoreissun jälkeen Tassukin pääsi maistamaan tuttua kaupunkiviikonloppuilua. Kun valjaat kaivettiin hattuhyllyyltä, niin poitsu hiffasi heti mikä on meininki ja meni parvekkeelle odottelemaan.

Pieni lenkki tehtiin. Nähtiin pari luffea ja yks katti. Tassu ei ollu huomaavinas.

Vielä auringolaskukuva. Aikaisin laskee, mutta tänään sain olla kotona ja nähdä!
 Jos taas lähiviikot menee samassa säässä, ni ei haittaa - pöly ei näy pimees!

3 kommenttia:

 1. Tuo huivisi on aivan huippuihana. Kaunis väri.

  VastaaPoista
 2. No jo vain on komea huivi! Kivasti iso ja väri vaihtuu kivasti pikkuhiljaa niinku just kirjotin Lankapirtin Matleenalle hänen huivistaan. Mä oon nyt vaan pieniä huiveja tehnyt, pitää varmaan tuollainen isokin tehdä, kun tuo lankakin vaikuttaa hyvältä
  Ai Tassu odottaa ulos, Usko ku näkee valjasvehkeet niin se Syöksyy perimmäiseen piiloon vaik sit tykkää olla ku ulos päästään, harvemmin nykyään.
  Kaunis riitekuva.

  VastaaPoista
 3. Kaunis huivi. Itselläkin langat varattuna muutamaan huiviin, mutta työt haittaa harrastuksia.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!