lauantai 28. joulukuuta 2019

Jos ei jouluna ole lunta...

Voiko Joulupukki tullakkaan?

Puodissa yks pikkulikka tomerasti mulle kertoi et Joulupukki tulee lentskaril! No eipä tullu lentskaril meille. Tosin aattoaamuna näin kun pukki tonttuineen meloi kanootilla Majakkarannan ohi kohti satamaa... Mut vaikka Tassu oli saanut Joulupukilta kiltteystodistuksen postissa, niin ohi meloi.
Joulupukki oli menossa katsomaan joulurauhanjulistusta Suomen Turkuun niinkuin mekin äidin ja Karvisen kanssa.
Muisteltiin, että monena vuotena on ollut hirvittävän kylmää odotella suurtorilla tilaisuuden alkua ja tuomiokirkon 12 lyöntiä. Montaa kertaa elämässäni ei joulurauhanjulistuksen seuraaminen paikan päällä ei ole jäänyt väliin. Tänä vuonna ei tarvinnu palella. Positiivista oli ettei satanu yhtään vettä ees. Pukki ei tosin päässyt perille. Merivartiosto pysäytti Joulupukin matkan jo ennen teatterisiltaa...
Oliskohan Joulupukilla menny siinä kohtaa vähän pasmat ja lahjatkin sekaisin, kun meidän suvun pikkuihmisten lahjat päätyi mummin ja pappan kotiin Förinrantaan ja he saivat pakettinsa vasta tapaninpäivänä! Onneksi muutama paketti oli mennyt ajoissa ja ihan oikeaan paikkaan...

Aattoiltaa vietimme veljeni luona. Kaikkien herkkujen jälkeen odotetuin oli veljen vaimon perunalaatikko ja mummin jälkiruoka:
Jätän julkaisematta jokavuotiset lautasennuolemiskuvat...

Joulupäivänä äiti ja isä tulivat meille ja kiltti Tassu huomioitiin herkkutikuilla. Niillä ihan oikeilla sokerittomilla ja viljattomilla. Mummin kädestä. Me saatiin siianmätiä, jonka pappa oli ihan itse lypsänyt ja mummin perunalaatikkoa!
Kyllä meilläkin ennen joulua kokkailtiin ja Tassu sai laatupäällikkönä maistella jauhetut maksat, jauhelihat ja paistit. Mut sehän oli työtä...  Kuten myös lahjasukkien tarkistus.
Ihan uuvukskissa Tassu oli kaiken raadannan jälkeen ja ihmetteli, et miks ruokakupit on ihan täpösen tyhjiä!
No nyt niihin laatuhommiin. Jotka hajamielinen pukki oli sentään suunnilleen oikeaan osoitteeseen toimittanut:
Oon ymmärtäny, et nelivuotialle Ryhmä Hau on kova juttu. Ittellä ei ole mitään käsitystä...nehän taitaa olla koiria. Langanluomaa-blogissa kuitenkin törmäsin mainioihin ruutumalleihin ja päätin yrittää silmukointia - ku mul on ne uudet näkimetkin. Yhtenä sunnuntaiaamuna sit Tassun kanssa katottiin telkusta kakkoselta piirretty Ryhmä Hau vaiks yleensä katotaan luonto-ohjelman uusintaa... Mun mielestä näytti ihan oikeilta tyypeiltä!
Parasta oli, et myös nelivuotias tunnisti kaverit ja tais tykätä vaikka paketissa oliki vaan villasukat...

Kasivuotias tyttö sai liilat palmikkosukat:
Molemmissa sukissa lankana "Numerolanka" Markus 6-ply ja puikkoina 3 mm Zingit. Hautyyppien kirjonnassa myös Pallasta.

Itsenäisyyspäivän perinteisissä piparitalkoissa kummityttö kertoi toivovansa ohuita sukkia. Paksummat olis ollu puikoilla melkein valmiina mut ku toive oli ja pukilla 2,5 mm zingit vapaina niin:
Hot Socks Rubin -bambusukkalanka taitaa olla koko suvun suosikkilanka. Tämä väri taitaa olla ainut, jota en aikaisemmin ole neulonut! Veljen poika sai nää Gedifran Lana Miasta tehdyt.

Koko syksyn on kässäkassin pohjalla pyöriny keskeneräinen kutimus Regian Alpaca Softin jämistä. Ku se ny vaan on niin kiva lanka, et jämätkin pitää käyttää. Puikkoina 3,25 mm symphonie woodit. Olen viime aikoina tykästynyt ohkasissa langoissa Zingeihin ja Ergoihin. Ihan vaan siks, et alkaa pikkuhiljaa kyllästyttämään alituiseen katkomani puiset kakspuolikkaat. Olisko nää sukat ihan mulle ittelle?
Mut mikä mahtoikaan olla mun ja Karvisen paras joululahja?

3 kommenttia:

 1. Oho, ootpa sukkia tikutellut ihan urakalla. Noi RYhmä-Hau sukat on ihan huipuhienot, en vilauta kuvia kenellekään muuten joudun tekeen tommoset enkä varmalla osais noin hyvin.
  Ai paras lahja, noh onneks noi tassut tunnistaa Tassun tassuiksi eikä siellä oo mitään uutta kissaa jemmassa. Vai olisko noi liian pienet tassut? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuules Kristiina Uskonmamma Ässä: Vaiks noi yrittää mua jollain ree-kirjaimel alkaval kirosanal kutistaa, ni tassut on niinku enneki. t. Tassu The One And Only P.S. Ei se rieetti kyl näy muuallakaan... t . Susu

   Poista
 2. Onpas siellä vauhdikas pukki. Kanootilla soutelee kaikessa rauhassa. No harvoinpa Jouluna on kanoottikelit. Nuo Ryhmä-Hau sukat ovat aivan huiput. Ihailen kyllä tuota ahkeruuttasi. Paljon ihanuuksia sait lahjoiksi tehtyä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!