sunnuntai 15. joulukuuta 2019

Adventtikalenterin kolmas luukku ja uudet näkimet

Teeteen adventtikalenterin kolmannesta luukusta löytyi kauniiden palmikkorannekkeiden ohje. Minä sain ohjeen jo messuilla ja neuloin rannekkeet Sirdarin Heirloomista:
Niinan ohje on nätti ja nopea tikuttaa. Suosituslanka on ihanan pehmeää ja yleellistä Pure Cashmerea.

Rannekkeisiin meni vähän vajaa kaksi kerää Heirloomia. Lanka on mielenkiintoinen tuttavuus. Se on 90 % villaa ja 10% polyamidia. 25 g kerässä on 100 metriä eli lanka on tosi kevyttä. Siinä on jännä ketjumainen rakenne. Oliskohan se langan rakenne syynä siihen, että lopputulos on kivan napakka ja joustava. Heirloomista tehdyt neuleet ei varmaankaan venahda tai nyppyynny käytössä.

Tein samasta langasta pannan pari viikkoa sitten. Ei kutita eikä pistele. Menekki vajaa kerä.
Kukaan ei oo huomannu mun uusia näkimiäni! Mutta itse kyllä huomaan... Silmät ei enää ole yhtään kipeät ja kirveleväiset iltaisin. Nyt jaksaa taas blogata ja vaikka lukea kirjaakin. Eilisiltana harrastin jopa silmukoiden jäljentämistä enkä tehnyt (kovin paljon) virheitäkään. Voi että olen iloinen!
Kehyksien valinta oli helppoa. Näkimien yläreunassa on pitsiä :) Lukimet on ihan mun väriset - tosin niitä käytän lähinna iltaisin nukkumaan mennessä kun luen kirjaa ennen nukahtamista.

Tässä vielä rannekkeet:
Ja panta, helppo ku mikä:
Molemmat tikuttelin nelosen puikoilla. Kuvissa väri on vähän outo. Oikeamman kuvan langan väreistä saa kurkkamalla lankakarttaa. Yks luukku on vielä avaamatta ja se ilmestyy torstaina19.12.

Tassun sokrut heittelehtii ylös ja alas edelleen. Olen vähän yrittänyt "keventää" sen ruokavaliota. Kaupassa menee tovi jos toinenkin kun tavailen kissanruokien sisältöä. Uusien kakkuloiden avulla sekin homma sujuu paljon helpommin. Nyt on löytynyt herkkutikku, joka on viljaton ja sokeriton. ja näköjään myös maistuva:
Näitä tarjotaan "perjantaipullona" tästä lähtien. Vähän kyllä pelkäsin et Tassu ehdottaa mulle iltapalaksi pakastepizzaa, jonka pakkauksessa manostetaan et "Nou salt, nou fat, nou taste!"

Kyllä meillä herkutellaankin. Eilen koko perhe söi yhdessä saman pöydän ääressä kuhafileitä...
Ja loppukevennyksenä päivän mietelause:
Vajaa 7 vuorokautta vuoden pimeimään hetkeen. Sit helpottaa!

3 kommenttia:

  1. neuloo mopsien kanssa15. joulukuuta 2019 klo 17.48

    Vilaukselta näin sinut, mutta tilaisuudessa, missä näin, olin niin jännittynyt omista tekemisistäni, etten vielä ehtinyt keskittyä täysillä rilleihisi. Tulen ne syynäämään ensi tilassa.
    Kivat kädettimet ja panta, alkaa tehdä mieli jotain muutakin kuin sukkia tikuttamaan, mutta kun olen muutamat vielä luvannut, niin pakko.
    voiko tämän pimeämpää vielä olla? Ei, ei minua haittaa, mutta ei kyllä inspiroikaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sul oli syy olla huomaamatta! Karvinen sen sijaan ei huomannu mitään vaikka istuttiin nokituste ruokapöydäs vaiks kui kaua. Lukimist se ei sanonu mitään, koska oli kuulemma jo nähny kuvan netis... Huoh.
      No näit varte ei tartte ostaa uutta huulipunaa :)

      Poista
  2. Katselin jo tuota neuleohjetta. Kiva ja pakko varmaan laittaa to do-listalle.
    Suomen yleisin apuvaline? No, silmälasit tietenkin. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!