tiistai 31. joulukuuta 2019

Vuoden viimeiset: Pipoja!

Jos mulla on muutama päivä vapaata, niin on kauhea paniikki, et mitä kässyjä. Ei sillä, että jotain tekisin, mutta pitää olla suunnitelma kaiken varalta. Joulun alla panikoin tapani mukaan... Heittelin kässäpussiin pipolankoja - sellaisia, joista ei ole mallitöitä puodissa. Tavoitteena oli pipo per päivä:

Siinähän ne!

Aaton aloitus oli Cousteau. Joulupäivän aamuna valmistui. Lankana Katian Merino Sport. Menekki hiukan toista kerää. Merino Sport on ollut heti puotiin tultuaan tosi suosittu! Yleensä uusi lanka ottaa pari vuotta, ennenkuin se "lyö läpi". Koska lanka on hiukan paksumpaa, kuin Cousteaun ohjeessa, vähensin silmukkamäärän sataan. Aika pinkeää tuli, koska mun oli pakko huvitella teestaamalla uudet bambuiset 4 mm Addin CraSy Trio puikot!
Mainio puikko pipoon! Suosittelen!
Joulupäivän pipo Katian Maxi Merinosta. Myös Maxi Merino on uusi lanka. Katian Perun tilalle tulossa. Tässäkin käytin CraSy Trioja 5 mm tällä kertaa. Neulominen oli mukavaa ja tykästyin lankaan, vaikka siinä on puolet akryyliä eikä sitä Perussa olevaa alpakkaa ollenkaan. Mukava ja kutittamaton myssy tuli. Tosin tässäkin olisi ollut parempi valita ainakin kuutosen puikko. Tupsun tein tietenkin näppärällä Prymin "tupsuhärvelillä". Menekki 1 kerä melkein kokonaan.

Ja vielä viimeeksi tapaninpäivän myssy. Ihan itselleni tein, kun huomasin, että mulla ei ole kelvollista pipoa ollenkaan. Jos vaikka tulis talvi...
Lankana Austermann Raindrops Degrade. Ohje oli langan vyötteessä. Ohjeesta poiketen tikuttelin kuutosen pyöröllä (ojeessa 7 mm). Koska tupsut on nyt "must" niin ruskea tekoturkistupsu oli piste pään päälle! Menekki 1 kerä eli alle 50 g. Kevyt, pehmeä eikä kutita. Kiva o.

Tänä vuonna en kutonut/virkannut ihan sitä tavanomaista puolimaratonia. Paitsi jos keskeneräiset ja puretut laskettais mukaan....

Neulottuja metrejä: 20159
Virkattuja metrejä: 751
Yhteensä: 20910 metriä

Nyt käännetään päät kohti ensi vuotta!

Käsityöntäyteistä vuotta 2020 kaikille lukijoilleni!

t. Susu

4 kommenttia:

 1. Pipo poikineen. Pipoja olis kiva tehdä mutta mulla on just hyvät ja kun vähän sellaista käytän niin . . .
  Aloitan vuoden kutomalla kämmekkäät.
  HYvää ja rauhallista vuoden vaihdetta koko porukalle. Ja Tassulle erityisesti. Saikohan se oikein affenta juhlan kunniaksi?

  VastaaPoista
 2. Kauniita pipoja olet tehnyt.
  Iloa, onnellisuutta ja menestystä alkavaan uuteen vuosikymmeneen sinulle.

  VastaaPoista
 3. Kivat pipot ja aina olisi tarvetta -yleensä jälkikasvulla. Kesken yksi Oslo-pipo.

  VastaaPoista
 4. Jotkut ne tekee pipoja tuosta vaan ;) Minä en ole vielä eläissäni onnistunut tekemään semmoista pipoa jonka joku kehtaisi vetää päähänsä ja olenkin luopunut edes yrittämästä.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!