sunnuntai 1. maaliskuuta 2020

Lohtuhuivi, messut ja neulekahvila Riossa

Kakskertaseuran neulomakerhossa oli sovittu, että jokainen tekee yhden lohtuhuivin Martin Seurakunnalle. Lohtuhuivit luovutetaan tänään Missiotreffeillä Hennalassa.

Mulle meinas tulla kiire. Kun en koskaan ehdi ajoissa neulomakerhoon ja kaikki "viralliset" asiat kerrotaan heti alkuun, niin en ollut kuullut koko asiasta. Joka tapuksessa koko viime viikonlopun tikuttelin ankarasti ja tavoitteena oli saada huivi valmiiksi sunnuntai-iltaan mennessä. Kuis kävikään?
Lankaa riitti ja riitti. Kunnes päättelykerroksella se sit otti ja loppus. 70 silmukkaa jäljellä. Onneks mulla oli toinen kerä töissä, joten en joutunut purkuhommiin tai tekemään muita säätöjä.
Lankana kevyt mohairsekoite, jonka olen joskus hankkinut itseäni varten kauniin värin vuoksi. Eipä siitä koskaan ole ittelle tullut mitään, joten toivotaan että lanka lämmittää lohtuhuivina. Ohjetta kattelin teeteen Asustelehden Riite-huivista. Mallin on kaunis ja helppo. Puikot 4½ ergonomicsit ja menekki 50 g = 600m. Alla olevassa yhteiskuvassa meidän kaikkien huiveja.
Kahden viikon kuluttua on Turun Kädentaitomessut. Anjalinin osasto on siellä tutussa kulmassa C70. Vink vink: Anjalin sivulla on lippuarvonta 8.3. asti! Salon Seudun Kädentaitajat järjestivät eilen messureissun Helsingin messuille. Koska mun vapaapäivä-anomus meni läpi, niin minäkin hyppäsin kyytiin. Kivaa oli haahuilla messuilla "turistina". Pääsin kokeilemaan tuftausta, markamesulkaa ja Annelin opissa yrittelin käpypitsiä.
Tässä Susun "älykkäät" messuhankinnat. Koska oli karkauspäivä, niin vastoin parempaa tietoani kosin Wilhelmiä ja hän vastasi myöntävästi. En ole täysin vakuuttunut tencelillä vahvistetun sukkalangan kestävyydestä, mutta en voi moittia ellen kokeile. Kaavoja trikoomekkoihin vaikka en omista saumuria enkä harrasta ompelua... Huomatkaa tuo "pientä mitoitusta!" :)

Messuhulinan keskellä oli ihana pieni huone, jossa soi rauhoittava hiljainen musiikki. Siellä oheinen taulu:
Näitä kaikkia käsityön hyväätekeviä vaikutuksia voi Salossa tulla nauttimaan keskiviikkona klo 15-17 ja sen jälkeen joka kuukauden ensimmäisen keskiviikkona Cafe Rioon kahvikupposen ääreen. Ei tarvii olla mikään pro ja jos on kantapää kadoksissa niin se löytyy varmasti!
Tervetulleeksi toivottavat Cafe Rion Miranda, Anjalinin Susu ja puuhanainen Eliisa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!