sunnuntai 8. maaliskuuta 2020

Pitsihuivi pellavasta

Mulle sattus joku aika sitten sellanen katastroofi, että yhdelle reissulle olin varannut vaan 200 metriä lankaa ja lanka loppus ennenku reissu. Vahingosta viisastuneena viime viikon messureissulle varauduin paremmin:
Matkakässyä varten 700 metriä pellavaa. Ei muuten loppunut kesken!
Suuren Käsityölehden (2/2020) malli oli ihan pakko saada puikoille. Ja kun ohjeessa luki, että huiviin menee 700 metriä, niin lankavalinta oli selvä: Katia Concept Soft Linossa on just se määrä.
Olihan siinä tikuttelemista... Varsinkin reunasilmukoiden päättelyssä meinasi usko loppua. Kaks taakse ja viis eteen. Hommaan meni monta tuntia, mut nätti nirkkoreuna tuli. Viimeistelyssä oli kaikki mahdolliset apuhärpäkkeet todella tarpeen: pingotusvaijerit, T-neulat ja blokkerit! Ennen vanhaan mä pidin kaikkia tuollaisia ihan turhakkeina... En enää.
Seuraavat kaks huivia on tuloillaan. Olisko kevät vai mikä, mut nyt on hiukan kadoksissa ollut neulomisinto taas löytynyt!

Hyvää naistenpäivää!

9 kommenttia:

 1. kutoo mopsien kanssa8. maaliskuuta 2020 klo 11.11

  Hyvää naistenpäivää! Ilman meidän naisten käsityö - ja näpertelytaitoa moni mies olisi palelluttanut itsensä, kilunsa ja kalunsa, varpaansa, sormensa et cetera ja voimme olla erityisen ylpeitä siitä, että panoksemme on ollut universaali ja ikiaikainen.
  Huivisi on kaunis, värikin, no joo, pellavahan on tuollaista neutrista, siinä tulee kuvio hyvin esiin.
  Istun huomenna yli 3 tuntia busseissa, keskiviikkona samoin. En ajatellut ottaa käsityötä mukaan, mutta taisin juuri tulla toisiin ajatuksiin. Huomattavasti vähempi metrimäärä kyllä riittää minulle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väri... Mä päätin tosa vähän aikaa sitte, et teen kaikki mallineuleet omasta mielestäni rumimmasta väristä. Muuten kaikki olis pinkkiä! Hyvää naistenpäviää ja matkaa. Älä ota sukankudinta kuitenkaan. Mä voin sieluni silmin nähdä miten konttailet pitkin bussin käytävää noukkimassa sitä pudonnutta sukkapuikkoa kiroillen, et mikset sittenki ottanu niit crasyja :)

   Poista
  2. Se olis sen puikon meno, mähän en konttaa missään enkä kyykikään. Mietin hartaasti ja huolella vielä ja päätän sitten.

   Poista
 2. Vau! Huivista tuli upea. Taidan matkia sinua...

  VastaaPoista
 3. Mahtava huivi! On kyllä liian leveä mun makuun ja käyttöön mutta silti se on hieno ja kiva.

  VastaaPoista
 4. Todella kaunis huivi.
  Ihanaa Naistenpäivää sinulle.

  VastaaPoista
 5. Voi kuinka kaunis huivi! Hetken olet saanut tikuttaa sen valmistumiseen.

  VastaaPoista
 6. Hieno huivi ja tosi nopeasti teit. Mulla on vielä viimeistelemättä.Neulonut muutten lähemmäksi pari vuotta. Jokin tökki, lanka kai.

  VastaaPoista
 7. Tää on se huivi jonka tein myös pellavasta, ja jonka purin. Sitten tein siitä toisen jonka siis värjäsin punaiseksi.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!