torstai 24. syyskuuta 2020

Annoin periksi: Lettlopille...

 

Islantilaiset neuleet on jo ainakin vuoden verran olleet tosi hittijuttu. Puodissa on käyty kysymässä sitä ainoaa oikeaa lankaa: Lettlopia. Moni asiakas on avannut oven, kysynyt et onks lettlopia. Ja kun oon vastannu et ikävä kyllä ei, mut korvaavia lankoja kyllä... Niin U-käännös ja se siitä.

Joten anoin periksi...

Pitkin kesää neuloin jo etukäteen tilaaamiani mallilankoja. Matkakässynä se oli myös Lappilandiassa. Jotenkin vaan... Ohje unohtui kotiin eikä sopivia hihapuikkojakaan ollut matkassa... Vahinko vai ei? Tekeekö alitajunta valintoja mun puolesta? Pitääkö lomalla olla oikea lomakässy eikä töitä?

Tämä Maija Paavilaisen kirjasta bongaamani miete kolahti! Oon seurannut someissa näitä islantiryhmiä ja monella kun yks paita on valmiina niin seuraavaks niitä onkin viis! Koukuttavaa siis.

Lettlopi on islantilaista lampaanvillaa. Lopi-langat tehdään islanninlampaan villasta, joka on ominaisuuksiltaan haasteellista kahden eri kerroksensa vuoksi, mutta samalla monipuolista. Pohjavilla on hienoa ja pehmeää sekä erittäin hyvin eristävää, kun taas päällysvilla on pitkää ja vettähylkivää. Kun nämä villat valmistetaan langaksi, tulee siitä tehdystä paidasta hengittävä mutta samalla vettähylkivä. Jotenkin tämä selitys kolahtaa mökkihöperöön:  Mun ikivanha mökkivillapaita on ruma ja rikki, mutta pitää vettä ja tuulta... Ei tosin lopista tikuteltu vaan ihan vahingossa hyväksi tekeentyny. (Enkä kehtaa laittaa kuvaa enää).

Langat oli jo matkalla puotiin, joten mallineule oli pikkasen pakko saada valmiiksi viime viikolla. Lopputuolos oli epätasaista enkä yhtään ollut innostunut. Siispä tuuppasin juuri valmistuneen nutun pyykkikoneeseen (ja järkytin pari kaveria ylläolevalla kuvalla). Villaohjelma 30 astetta ja tasokuivaus:

Vanha totuus et vesi vanhin voitehista piti taas paikkaansa. Karkea ja epätasainen neulos muuttui mukavan utuiseksi!

Lanka: Lettlopi, menekki kokoon M 444 g. Puikkoina 3,5 mm KnitPro pyöröt, 4½ mm Prym Ergonomics 80 cm pyöröt, Zing 3½ mm sukkapuikot ja hihoissa Addin CraSy trio 4½ Bambut. Silmukkamerkkejäkin muutama. Jos välineurheilija olisin, niin tässä olis mahtava tilaisuus hifistelyyn!

Kiukunpuuskissani ajattelin neuloessani, et YES olis et YÖK tai vaikka NEJ (koska alkuperäisessä ohjeessa tuossa luki et JA!) Mut aika kiva tuli sittenkin.

Mikähän mallina toiminutta verkkokauppavastaavaa naurattaa?
Tuskimpa se, et "pomo" tekee tällaista "myyntipuhetta"... Vai onko vaan nälkä?

Tuossa pyykkikoneeseen tuupatessani päätin, etten enää ikinä tuu koskemaan tähän lankaan... Mutta -  Meillä naisillahan on aina lupa muuttaa mieltä - pikkasen mietin et olisko tää kiva huopalapasissa... Onks kokemusta?

4 kommenttia:

 1. Ei oo huopalapasista kokemusta mutta tossa langassa on niiiin kauniita värejä että siitä neuloo vaikka mitä. Ja oothan jo koneeseen tuota laittanut niin ei muuta ku asteita vähän enemmän niin johan tulee huopaa;)
  Tekis niiin mieli neuloa joku tommonen mutta ku hiki valuu ohuemmillakin neuleilla. Ja ilmankin nyt ku on ollu lämmin päivä niin ihan kesäpuserossa kävin stadilla ja olin litimärkä vaikkei sadepilviä missään näkynyt;)

  VastaaPoista
 2. Hyvä että annoit periksi kun lopputuloksena tuli noin kaunis pusero =)

  VastaaPoista
 3. Saattaa olla kokemusta. Tein veljenpojalle lapasrt joissa lopia kärki ja ranneke jotain pesunkestävää. Koneeseen ja ping tuli parhaat tumput ikinä. Pydettiin isommat kun vanhat jäi pieneksi. Taisi mennä lanka ja muistiinpanot sinne. Oli kuulemmat parhaat kun päiväkodissa laittoi lopitumput ja kurarukkaset käteen niin oli kädet kuivat ja lämpimät nollakelilläkin vielä. Toisin kuin muilla lapsilla ja muilla käsineillä.

  VastaaPoista
 4. Yhden puseron olen tyttärelle neulonut Lettlopista (https://ravel.me/Hepsi/as) ja siitä tuli kyllä hieno ja kovasti pidetty. Omalle iholle koen sen vähän karhean tuntuiseksi, mutta ehkä pitää joskus itsellekin yksi neuloa. Kiva sitä lankaa oli minusta neuloakin ja upeita värejä siinä on.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!