perjantai 11. syyskuuta 2020

Kesälomalla jossain päin Suomea vol 2 - Huipulla tuulee eli Kiilopään reissu

 Tiistaina sää suosi retkeilijiöitä. Karvis ei ole koskaan ennen käynyt näin pohjoisessa ja hän tunnetusti tykkää korkeista paikoista. Siispä lähdettiin valloittamaan Kiilopäätä.

Tässä vielä reippaina lähdössä.


Tunturin huipulle olisi ollut helpompikin reitti. Mut tiedetäänhan Karvisen vuorenvalloitushinku ennestään: Suorinta tietä ja mahdollisimman hankalaa reittiä! Tästä alkoi meidän matka huipulle:

Muisteltiin miten Kiilopäälle ollaan joskus hiihdetty. Nykyään sinne on tehty heinot "tiet". Talvella varmaan ladut. 546 metriä meren pinnan yläpuolelle melkein 300 metriä nousua edessä. Alkumatka meni reippaasti. Yli 80-vuotias äiti oli varmaan parempikuntoinen ku me keski-iän ylittäneet rapakuntoiset...

Onneksi matkan varrella oli parin "poronkuseman" välein rakennettu lepolaitureita. Niissä hengähdettiin, otettiin juomahörpyt ja pala suklaata ja jatkettiin kiipustamista.

Karulla tunturilla kasvusto oheni ja madaltui. Vaivaiskoivut vaihtuivat tunturikoivuihin. Kiilopään viimeinen puu oli jossain puolimatkassa.

Muutaman hengähdystauon, suklaapalan ja astmapiipullisen jälkeen 
päästiin laelle!

Matkan varrella oli pikkuisen lämmin, mutta huipulla tuuli oli navakkaa ja kylmää. Mutta mahtavat maisemat!

Alasmeno sujui huomattavasti sutjakkaammin... 

Pikkuisen nauratti kun ihan loppumatkasta tuli vastaan puuskuttava herrahenkilö, joka kysyi että paljonko vielä...

Takaisin Eräsavulla odotteli valmis makaroonilaatikko. Huoltojoukot eli polveaan poteva isä oli jäänyt Tassun kanssa kotimiehiksi. Kyllä ulkoilupäivän jälkeen maistui!

Tarina jatkuu... Kaunispään munkit ja Vol 3.

5 kommenttia:

  1. kutoo mopsien kanssa12. syyskuuta 2020 klo 9.03

    Kehut jatkuvat! Mä olen niin jäävi tähän, kun ei ole tuonne hinkua, mutta ihailen suuresti ihmisiä, joille tämämaisema on kaikki kaikessa. (Olen katsonut Lapin poliiseja, että hiukan osaan kuvitella näkymiä, mitkä teidän eteen avautuivat)
    Nyt alkaa jo kihelmöivä jännitys saada lukea Kanispään munkeista!

    VastaaPoista
  2. Uh-huh. Huipulla tuulee, yleensä, sanotaan . . Hyvä saavutus tuonne kapuaminen. Mä en ehkä olis päässyt loppuun asti.
    Nyt siis ei satanut? Vol.1. ymmärsin että satoi aina vaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satoi vaan sillo, ku oltiin äitin kaa kahdestaan. Karvishan ei voi lähteä ulos sateella ku se on sokerista :)

      Poista
  3. Olipas kiva "päästä" teidän mukaan retkelle! Kiilopäällä en olekaan käynyt kesäaikana muistaakseni, muilla tuntureilla kylläkin, mutta voin kuvitella reissunne ja melkein kadehdin teitä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!