maanantai 20. marraskuuta 2023

Noro ja muita juttuja

 Kuka vielä muistaa ihanat Noro-langat? Olivat toistakymmentä vuotta siten ihan kuuminta. Kalliita ku mitkä, mutta ihan omanlaisiaan. Kuidut värjätäään ensin ja vasta kuitusekoituksista kehrätään lankaa. Nyt niitä on jälleen saatavilla! Ja kummaa kyllä - hinta ei ole noussut samaan tahtiin ku monien muiden lankojen.

Lanka on ihan yhtä ihanaa kuin vuosia sitten! Huivissa Silk Garden Sock Solo ja Sock. 

Ohjetta modasin ihan vahingossa :) DMC:n Eco Vita -kirjan huiviohjeesta. Kirjavaa lankaa meni melkein koko kerä. Yksiväristä jäi kelpo nöttönen, jolla jo uusi kohde. Tuo I-cord -reuna on kolahtanut mulle ihan täysillä!

Olenhan muutakin tikutellut. Tosin kuvia ei ole, koska asiakkaat ovat tulleet hakemaan tuotokset samantien. Kuvaaminen on unohtunut.

Tein tämän jakun kokoa 86-92. Menekki teetee helmi -lankaa 127 g. Väri 349. Nyt voit käyttää mielikuvitusta :)

Toinen pikaisesti puodista lähtenyt tilaus oli Katian Alpacolorista neulotut perussukat. Toive oli napakat ja lämpimät, koko 41-42 ja jotain suttua estämään sitä ettei sukat pyöri jaloissa. Minä tikuttelin sukat ja Ida hoiteli liukuesteet. Eli "jarruneste" Sock Stoppia koko jalkaosan ympäri. Nämäkin sukat haettiin ennekuin ehdin kuvata. Mutta parin päivän kuluttua kuultiin et olivat juuri oikeanlaiset. Ja saatiin ihan ylimääräinen kiitos:

Voi kun mä muistan et tällaista ihanaa suklaatia sai lapsena joskus tosi harvoin tuliasiksi ruåttinlaivalta!

Viime viikkoina on tullut kaksikin reissua Tampesterin suuntaan. Ensimmäinen vähän surullisempi reissu - tosin oli mukavaa nähdä ystäviä vuosien takaa. Ja tietenkin Tassun vanha ystävä Pate;

Sain rapsuttaa ja antaa herkkutikun!

Toinen reissu oli viime perjantaina Naulefriikki Piikun kanssa turistibussilla Kässämessuille. Matkakässynä kaveri Kesäkauppaan malliksi neulotulle Ensiapupaketti-sukalle:

Lankana teetee Pallas. Puikot 3,0 mm Zing 15 cm sukkikset.

Messuilla ei mitään uutta. Käsinvärjättyjä hienouksia oli joka paikassa. Mihin minä olen menossa kun katselin askartelukauppoja ja ainoat ostokset oli mekkokangas ja juustoja?!?!? Ja parasta oli aamupalaksi/lounaaksi nautittu riisipuuro ja väskynäsoppa! Ja tietenkin seura <3

Matka sujui ilman yllätyksiä - pääsimme perille vaikka välillä epäilyttikin kuskin omituiset reittivalinnat. Kyllä sille kannatti skoolata:


Opiskelun tehtävänpalautus olis ollu perjantaina. En uskaltanut jättää viime tinkaan. Eihän sitä koskaan tiedä, jos vaikka tuotos häviää bittiavaruuteen tai netti ei toimi. Tai turistibussi lähtee Tampereelta Turun sijaan kohti Vaasaa. Mitä vaan voi tapahtua! Siispä torstaiyönä lähetin tuotokseni:
Ja jo nyt tiedän et läpi meni! Seuraavaa etappia kohti...

Saarimökkeily on ohi, mutta mökkeily jatkuu toisaalla. Oli tarkoitus mennä haravoimaan, mutta luni yllätti. Lumessa näin aamusella jäljet:

Keskellä tietä kaksi tassunjälkeä! Ei mistä eikä mihin. Vain kaksi jälkeä. Kummitteleekohan Blogikissa Tassu?

Ei sitä lunta nyt NIIN paljon kuitenkaan ollut ettei sienihullu olis kosteikkoja löytäyt. 

Pitihän ne kerätä mukaan!

Ettei vaan jäisi ilman meri/taivaskuvaa tämäkään postaus niin... Sama taivas - eri paikka.

Kuukausi vielä vuoden pimeimpään päivään!



13 kommenttia:

  1. Ihana huivi! Ihanat Noro-langat! Tein silloin mm huivin, joka jäi ravintolaan ja varmaan 200 m jälkeen palasin hakemaan. Ei niin hajuakaan huivista. Äkkiä oli jonkun kassiin eksynyt. Hyvä, etten itkenyt. II-kodissa mulla on Norosta neulottu jakku,jota pidän aina täällä.
    Tuosta herkusta pitää kertoa tarina yli 40 v takaa. Kävimme aika usein miehen äidin vanhempien luona vierailulla ja vanhin lapsemme oli 3--4 vuotias. Hän istui aina petroolin värisessä tv-tuolissa ja isopappa toi syliiin Wiener-nougat rasian. Tytär aloitti oikealta alareunasta ja eteni järjestyksessä. Söi muutaman suklaan ja ojensi rasian isopapalle. Seuraavalla kerralla jatkoi sitten eteenpäin ja jos loppui kesken, niin pappa antoi seuraavan rasian. Muistaakseni niitä ei tarjottu muille, kuin tälle lapsenlapsenlapselle. Munkin olisi tehnyt mieli.;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihana suklaamuisto! Mulla on Norosta mekko (joka on jostain syystä vuosien saatossa kutistunut) ja villapaita, joka on ihan hiutunut kun aina kiskon hihoja ylös... Paita on niin risa, että pitää varmaan paikata se muodikkaasti ihan tilkuilla. Mut ihana!

      Poista
  2. Messuille en päässyt, mutta jos ensi vuonna.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Välillä on sellainen olo, ettei mitään uutta, mut aina sinne vaan pitää päästä!

      Poista
  3. Olipa Piikulla ihana villapaita.

    VastaaPoista
  4. Noron muistan ja sitä tosiaankin nyt näkyy olevan kaupan. Maria haaveilee uudesta huivista kun vanha noroinen on kulunut.
    Messuilla olin perjantaina, ois ollu kiva vaikk ihan vaan moikata. Oli siellä hulinaa.
    Nougat on niiin hyvää ja kiva muisto IsoGnulla siitä.
    Jäätyneitä suppiksia olen kerran kerännyt, kivasti napsahtivat poikki.
    Ei tämä systeemi taaskaan huoli mun nimeä, siis: - KristiinaS - .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vitsit ku oltais viestitelty. Olis ollu kiva tavata monen vuoden jälkeen! Mä aina kuvittelen, et kaikki muut menee lauantaina...

      Poista
  5. Ihanat Norot! Aikoinaan tein jokusen villapuseron niistä, yhden alati viluiselle ystävälle. Hän lähti pakkaspäivänä ulkoilemaan niin, että alimmaiseksi tuli puuvillapoolo, sen päälle noropaita, paksu untuvatoppis ja pitkä kaulaliina kiedottuna muutamaan kertaan takin kauluksen ympäri. Hän ei pitkällekään päässyt, kun kylpi hiessä, niin lämmin oli noronuttu, että kotiin piti palata vaihtamaan kuivaa ylle.
    Itse tarkenin Norossa ja kevyttoppiksessa, tosin kolme koiraa pisti
    lämmittävää liikettä ulkoilijaan.
    Tehosienestäjähän kaivaa satoa vaikka hangen alta,sehän taas kävi toteen.
    Lemmikin tassunjälkiä voi löytyä yllättävistä paikoista, vaikkei lemmikki olisi aikoihin tassutellut enää missään. Sitä ei ihan ymmärrä, ellei itse ole nähnyt.
    Onnittelut opintojen lopputyöstä!

    VastaaPoista
  6. Ihana huivi. Saakohan tuota Noro-lankaa enää mistään. Sukkiinkin laitoin Norolankaa kuvioiksi ja hyvin kesti.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No saahan sitä taas! Esim. mun puodissa on Silk Garden Sockkia ja Kureyonia muutamaa väriä. https://www.anjalin.net/haku?form_type=search&form_id=search&q=Noro

      Poista
  7. Ihana kuulla, että sinulta saa Noroa! Kesällä etsin sitä kaikista nettikaupoista korjatakseni tyttären puseroa ja viimein tilasin Saksasta. Blogissanikin jo mainostin, että sinulta saa. 🥰

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!