sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Viikko ennen joulua...

 ... on ollut aikamoinen. Mutta joulu tulee ja meneekin. Viikon kuluttua ollaan ohitettu vuoden pimein päivä ja toivottavasti kuljetaan kohti valoa. 

Edelliseen postauksen jälkeen oli toisetkin pikkujoulut. Kaikkea sitä pitää tehdä saadakseen lautasellisen ihanaa riisipuuroa väskynäsopan kera... Salon seudun kädentaitajien pikkujouluissa piti vääntää rautalankaa...

Terveisin Susu - viis vee... Liina on vanhaa perua ja sekin äidin pistelemä. Ei mun.

Joulukuun tarjouslangasta Filzistä tikuttelin muhkean ja lämpimän pipon:

Joskus on vaan pakko tarkistaa omia ennakkoluulojaan. Pipo on kiva, lämmin ja sen tikutteleminen CraSy-puikoilla oli ihan mukiinmenevä kokemus. Minähän en näistä paksulangoista normisti kauheasti tykkää... Menekki kolme keräää eli 150 metriä.

Vielä yksi tilausjuttu ehti asiakkaalle. Siilisukat:

Näihin asiakas sai inspiraation mun "työkengistä". Lapsenlapselle menivät. Tällä kertaa ihan kiva oli tilaajalta kuulla et muksu on 2-vee ja jalan pituus 14 cm. Eri ikäisten pentujen tassut on eri kokoisia ja joskus ihan epätoivosena mietin et minkä kokoinen voi olla vaikka seittemänvuotiaan tassu! Se voi olla 35 tai vaikka 39. Mainiota et tuli tietoon noi sentit!

Pohjalankana yksivärinen Steppi ja siilin piikit hapsulanka Braziliaa (joka taas kerran on lopetettu vaan saas nähdä kui käy). Puikot 2½.

Happy Chenille on pikkuruisisssa kerissä ja ajateltu virkattuihin amigurumeihin. Koska en vapaaehtoisesti edelleenkään virkkaa, niin tikuttelin "apupupun". Söpöjä pikkukeriä kului jämptisti kolme kerää ja kaulaliinan neuloin siilisukkalangan jämistä.

Tänään oli halpasähköpäivä. Ja koska jotkut asiat vaan täytyy tehdä alusta alkaen niin joulutortut. Ja maksalaatikko. Maksis on varmaan joku lounaissuomalainen ihme joulupöydässä. Tai ainakin luulen niin. Opiskeluaikana maksista syötiin kun ei ollut rahaa ostaa mitään muuta...


Kaikesta jouluangstistani huolimatta se luikertelee vähin äänin myös kotiini. Eteiseen se hiipi jo eilen!



3 kommenttia:

  1. Onko väskynäsoppa luumukiisseliä tai rusinasoppaa. En ole tuota nimeä kuullutkaan täällä Pohjois-Karjalassa.
    Ihanaa joulutunnelmaa siellä jo paljon paljon.
    Minullakin on taatelikakku uunissa. Se kuuluu jouluun samoin kuin joulutortut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulle väskynäsoppa on sellainen luumukiisseli, mut siinä on mukana aprikoosia sun muuta. Toinen nimitys sille olis sekametelisoppa :)

      Poista
  2. kutoo mopsin kanssa19. joulukuuta 2023 klo 8.18

    Satakunnassa syötiin fäskynkräämiä, voi olla, että täällä lounaassakin, kräämi siis kiisseliä ja fäskynä oli väskynä eli luumu. Itsekin kaipaan jouluisaa tunnetta, sitä ei ole, vaikka rekvisiittaa on kuusta myöden, tosin luin muistelmista että jo muutama vuosi sitten oli sama, en päässyt mihinkään fiilistelyyn.
    Happy-pupu on söpö, voisi kokeillakin.
    Sattuu vaan olemaan kolmisen kassillista keskeneräisiä tilataiteena lattialla ja pöydän alla ja päälläkin.
    Tänään on tyttären viimeinen aamu entisessä omassa huoneessa, nyyhky, huomenna hän on jo eteläisemmissä sateissa.
    Ehkä pakkaan salaa lankaa ja puikot matkalaukkuunsa, hänelle tulee kotoinen olo siellä , missä asuu.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi!