tiistai 13. lokakuuta 2009

Satoa


Tällä kertaa onkin kyse jostain ihan muusta kuin sukkasadostaSilmänisku


 


Lauantaina töiden jälkeen pakattiin auto ja hurautettiin äidin ja isän mökille. Oli ihana aurinkoinen syyspäivä! Perille päästyämme saimme heti eteemme höyryävät lautaselliset ranskalaista sipulikeittoa. Tassua mummi ja pappa hemmottelivat kalaherkuillaKieli ulkona


 


Syömisen jälkeen ”pojat” lähtivät rantaan uutta tynnyrisaunaa lämmittämään ja me ”tytöt” seurattiin vähän ajan kuluttua perässä. Muistelin rannassa aikaisemmin kasvaneen kosteikkovahveroita ja nappasin mukaani pienen ämpärin. Tassu totta kai oli porukoissa mukana!


 


Ja niitä sieniä oli! Hihkuin innoissani kauhean hepulikohtauksen kourissa kun sieniä riitti ja riitti ja ämpäri tuli täyteen ja niitä oli vaan ja isoja! Onneksi saunalta löytyi kunnollinen iso ämpäri. Vartissa oli poimittu 15 litraa kosteikkoja ja oli aika hakea ylhäältä pyyhkeet ja palata saunomaan.


 


Ja koska saunavieraiksi oltiin menty niin pitihän tuliaisetkin olla sauna-aiheisia:


 


Kylykaverit Ullasta. Lankana Vuorelman Rohdin 4 kaksinkertaisena, sukkapuikot 3. Langan menekki pesukintaaseen ja saippuapussiin 76g. Puikkojen kanssa olin alkuun pulassa. Metalliset kolmoset luistelivat jäykästä pellavalangasta jatkuvasti, Knit Prot oli liian lyhyet. Siispä näistä selvittiin neljän bambun ja yhden metallipuikon systeemillä (Tassu on popsinut sen viidennen bambukolmosen). Inkiväärikarkit (inkivääri kait auttaa nivelkipuihin tai jotain) on tuliaisia Helsingin kässämessuilta ja meriaiheisen kynttilän ulkokuoren voi myöhemmin käyttää tuikkualustana, kun laittaa hiekkaa pohjalle.


 


Tynnyrisaunassa oli ihanat löylyt! Välillä pulahdettiin 9 asteiseen mereen jäähylle ja taas jatkettiin saunomista. Ilta-aurinko paistoi kivasti eikä saunomista ja uimista olisi malttanut lopettaa ollenkaan!


 


Illalla pelattiin uutta korttipeliä, joka oli mun mielestäni tosi kiva ja Karvisen mielestä vähemmän…miksiköhän? Välillä grillailtiin ja veljentyttökin poikaystävänsä poikkesi alamökiltä seuraamme.Tassu oli aamukahdeksalta jo sitä mieltä, että johan tässä on nukuttu riittävästi. Ulos piti päästä ja moukuna oli sitä luokkaa, ettei talossa varmaan nukkunut ketään. Kiire oli tutkia paikkoja! Aamutoimien jälkeen ajettiin vähän matkaa autolla suppilovahverometsään. Tällä kertaa Tassu jätettiin talonvahdiksi. Oletteko koskaan huomanneet miten sienet on tyhmiä? Ne pysyttelee piilossa niin kauan, että aletaan ääneen puhua kotiinlähdöstä. Saman tien ne nostavat lakkinsa sammaleista esiin ja joutuvat sieniämpäriin saaliiksi! Onnellisina ja ämpärit täynnänsä lähdettiin kotiin!


 


Metsässä kävely on kyllä hauskaa, mutta arvatkaapa mikä homma oli perata noi kaikki! Porukalla niistäkin selvittiin ja saunan jälkeen lähdettiin kaupunkiin. Nyt on kotisaunassa kolmessa kerroksessa sieniä kuivumassa. Tassua nyppii kun se ei pääse lauteille makoilemaan. Sunnuntai-iltana taas näkyi, että sillä oli ollut kiva, mutta rankka viikonloppu:


 


Kivaa oli meillä kaikilla. Kiitokset äidille ja isälle mukavasta viikonlopusta!


 


P.S. Silmukoita ei viikonlopun aikana syntynyt, mutta äiti onneksi parsi mun kitiinisukat! Nyt mulla on jo 4,5 paria käyttökelpoisia villasukkia…


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!