tiistai 20. lokakuuta 2009

Filttiköyttä


Kesällä ja alkusyksystä alkoi kuulua uutisia, jotta huovuttaminen on Euroopassa ny in. Kerrankin me täällä kylmässä pohjolassa ollaan oltu aikaamme edellä. Täällähän on filtattu iät ja ajat. Milloin vahingossa ja milloin tarjoituksella...Tään uuden kummallisen muoti-ilmiön vuoksi sit jokaisella lankavalmistajalla on tietenkin omat uudenuutukaiset huovutuslankansa. Näihin aikoihin niitä kesällä tilattuja filttilankoja sit alkaa tulla putkaldella puotiin ja joku lankakaupan täti on huuli pyöreänä että olenko mä tuollaistakin muka tilannut?Schachenmayr nomotta - Wash+Filz-it! 200g kerä, 200m, 100% villaa, puikot 8-9. Vyötteen sisällä on huopatossuohje neljällä kielellä - saksa, englanti, ranska ja joku muu jota en tunnista. Onneksi jokaisen kerän mukana saa suomenkielisen käännöksen:-) ja koko hoito kympillä (norm. 12,20). Värit ovat tosi kauniita.


Piti tuota sit kokeilla. Ennen pesukonettä näytti tältä. Menekki 34-35 kokoon oli 133 g.Kerät on mukana mittatikkuna. Huovutuksen (40 astetta) jälkeen tossukka oli tämän kokoinen:Kasin puikoilla tossut valmisuivat huippunopeasti...niin nopsaan, etten tiedä kehtaisko näitä edes Heinälatoon lähettää. Lopputulos oli tosi jämäkkää huopikasta.


Kunnon villaa tuntuu olevan. Kissatesti on suoritettu yön pimeinä hetkinä ja lanka hyväksi havaittu:Kokonaiset kerät oli tuttuun tapaan hattuhyllyllä kissaturvallisessa miljöössä yön yli, mutta tuo vajaa kerä oli unohtunut mun kassiin. Tassulla on ollut viime yönä bileet! Ja vaikka bileet pidettiin makkarissa sängyn alla niin äiskä se vaan veti sikeitä eikä tiennyt asiasta mitään!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi!